Lomamatka 80-luvulle

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lomamatka 80-luvulle
Tuotanto
Ohjaaja(t) Johanna Reen
Käsikirjoittaja(t) Hilkka Nevala ja Marko Pulkkinen
Tuotantoyhtiö(t) Yleisradio
Aiheesta muualla
IMDb

Lomamatka 80-luvulle on Yleisradion tv-sarja, jota esitettiin Yle TV1:llä kesällä 2015 tiistaisin yhdeksän osan verran.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yle Uutisten Taloustutkimuksella teettämässä kyselyssä lähes joka kolmas vastaaja ilmoitti, että 1980-luvulla elämä on ollut Suomessa parhaimmillaan. Onko näin? Yleisradio teki ihmiskokeen, joka nimettiin Lomamatka 80-luvulle.

Viikon mittaisella aikamatkalla sarjaan valitut lomamatkalaiset pääsevät hyppäämään Juha Kankkusen ralliauton kyytiin, säveltävät ja sanoittavat Pelle Miljoonan avustamana hyväntekeväisyysbiisin ja pääsevät jumppaamaan Anne Sällylän johdolla. Lomamatkalaiset tekevät taidetta ARS 83 -näyttelyn hengessä ja treenaavat 1980-luvun suomalaista menestyslajia, amerikkalaista jalkapalloa.

Matka suuntaa Helsingistä Riihimäen kautta kohti Lounais-SuomeaLoppea, Lietoa, Turkua, Uuttakaupunkia ja Poria, palaten takaisin Helsinkiin. Matkallaan he keräävät suorittamistaan tehtävistä karvanoppia ja se autokunta, jolla on viikon reissun jälkeen niitä eniten, saa palkinnoksi jatkaa 1980-luvun tunnelmia kesäauton muodossa.

Yhdeksänosaisen sarjan oppaana aikamatkalla toimii radio-ohjelma Lakattujen varpaankynsien Susanna Vainiola ja sarjan kertojana tunnelmoi Tapani Ripatti.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]