Lisa Lopes

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lisa Nicole Lopes (taiteilijanimeltään ”Left Eye”; 27. toukokuuta 1971 Philadelphia, Pennsylvania25. huhtikuuta 2002 La Ceiba, Honduras) oli yhdysvaltalainen rap- ja R&B-artisti, jonka sukujuuret olivat Kap Verdeltä.[1]

Lopes tuli tunnetuksi R&B/rap-yhtyeestä TLC, jonka perustajajäseniin hän kuului vuonna 1991. Hän ehti esiintyä seuraavilla studioalbumeilla:

Kaikki näistä ovat yltäneet platinaan. Lopes esiintyi myös joillakin kappaleilla levyllä 3D, joka julkaistiin vasta hänen kuolemansa jälkeen.

Lopesilla oli myös TLC:n ulkopuolista musiikkiuraa. Hän muun muassa esiintyi Melanie Chisholmin kappaleella ”Never Be the Same Again”. Single nousi listaykköseksi 35 maassa, ja se myös esitettiin Top of the Popsissa. Lopes työskenteli lukuisten rap-artistien kanssa, kuten 2Pac, Method Man, Pras ja Missy Elliott.

Lopesin ensimmäinen ja ainoaksi jäänyt sooloalbumi Supernova ilmestyi vuonna 2001.

Lisa Lopes sai surmansa auto-onnettomuudessa Hondurasissa huhtikuussa 2002. Mitsubishi Pajerossa oli turmahetkellä seitsemän matkustajaa, joista Lopes oli ainoa kuolonuhri. Hän syöksyi ulos auton ikkunasta kolarin seurauksena ja kuoli niskaan ja päähän saamiinsa vammoihin.

Kaksi jäljelle jäänyttä TLC:n jäsentä tekivät Lopesin muistolle kappaleen ”Turntable”. Myös kappaleen ”Girl Talk” musiikkivideo on omistettu hänelle.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Lisa "Left Eye" Lopes Allmusic.com. Viitattu 29.7.2011.
Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.