Leighton Meester

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Leighton Meester
Leighton Meester Chanelin SoHon liikkeen avajaisissa vuonna 2010.
Leighton Meester Chanelin SoHon liikkeen avajaisissa vuonna 2010.
Syntymäaika 9. huhtikuuta 1986 (ikä 28)
Syntymäpaikka Fort Worth, Texas, Yhdysvallat
Aktiivisena 1999-
Oikea nimi Leighton Marissa Claire Meester
Ammatti näyttelijä, laulaja, malli
Puoliso Adam Brody (2014–)
Merkittävät roolit Blair Waldorf
Gossip Girl
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Leighton Marissa Claire Meester (s. 9. huhtikuuta 1986 Fort Worth, Texas, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen näyttelijä, laulaja ja malli. Hänet tunnetaan muun muassa Blair Waldorfin roolistaan televisiosarjassa Gossip Girl (2007–2012).

Meesterin ensimmäinen rooli oli televisiosarjassa Kova laki vuonna 1999. Hän on näytellyt myös muun muassa televisiosarjoissa Surface, Entourage, CSI: Miami, Teinitytön kasvatusopas , 24, Seitsemäs taivas ja House.

Vaatevalmistaja Reebok valitsi Meesterin uuden jalkinemalliston keulakuvaksi maaliskuussa 2009.[1] Vuonna 2011 hän toimi Vera Wangin Lovestruck-parfyymin mainoskasvona sekä ranskalaisen Naf Naf-vaatebrändin mallina syksy/talvi 2013–14 mallistossa.

Meester on yksi päähenkilöistä elokuvassa Monte Carlo, jossa esiintyvät myös Selena Gomez, Cory Monteith ja Katie Cassidy. Vuonna 2011 hän näytteli pääroolin bipolaarisena kämppäkaverina The Roommate-elokuvassa. Hän on lisäksi ollut mukana useissa hyväntekeväisyys- ja mainoskampanjoissa, kuten Sunsilkin Life Can't Wait.

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Leighton Meester syntyi liittovaltion vankilan sairaalassa Tarrant Countyssa, Fort Worthissa Teksasissa. Hänen isänsä on Douglas Meester ja äitinsä Constance Haas, joka oli vankilassa osallistuttuaan Jamaikalta Yhdysvaltoihin huumeita vieneeseen salakuljetusrenkaaseen. Hän sai hoitaa tytärtään kolme kuukautta ennen kuin palasi vankilaan suorittamaan loput rangaistuksestaan. Meesterillä on häntä kahdeksan vuotta nuorempi veli Alexander.[2]

Meester sanoo vanhempiensa antaneen hänelle normaalin kasvatuksen. Heidän rikollisesta taustastaan huolimatta he ovat hyviä ihmisiä, mikä on puolestaan tehnyt Meesteristä avoimemman ja suvaitsevaisemman.[3]

Meester kasvoi Marco Islandilla Floridassa, jossa hän osallistui kirkon kuoroon ja näytelmiin paikallisessa leikkikerhossa. Hän päätti jo varhain ryhtyä näyttelijäksi. Kymmenvuotiaana hän muutti New York Cityyn äitinsä kanssa. Meester kävi Professional Children’s School -koulua ja työskenteli samalla mallina. Hän on työskennellyt myös entisen valokuvaaja Sofia Coppolan kanssa.

Päätettyään, ettei malliura ollut häntä varten, Meester päätti panostaa näyttelemiseen ja debytoi Kova laki -sarjan jaksossa esittäen murhatun ystävää. Meester muutti 14-vuotiaana Los Angelesiin pysyvämmän roolin perässä. Hän kävi Hollywood High Schoolia ja Beverly Hills High Schoolia. Tämän jälkeen hän siirtyi pieneen yksityiskouluun Havaijille ja valmistui vuoden tavallista aikaisemmin.

Laulajan ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2009 Meester allekirjoitti levytyssopimuksen Universal Republicin kanssa. Tulevalta albumilta vuosi julkisuuteen kappale ”Body Control”, joka sai fanien keskuudessa hyvän vastaanoton. Meesterin ensimmäinen single ”Somebody to Love” (ft. Robin Thicke) soi radiossa ensimmäisen kerran lokakuussa 2009.

Meester laulaa Cobra Starshipin kappaleessa ”Good Girls Go Bad”, joka on yhtyeen ensimmäinen single albumilta Hot Mess (2009). Hän on myös nauhoittanut joululaulun ”Christmas” levylle A Very Special Christmas vol.7 vuonna 2009.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Leighton Meesterin äiti haastoi hänet oikeuteen vuonna 2011. Taustalla oli väite, jonka mukaan hänen äitinsä olisi varastanut rahat, jotka Meester oli lähettänyt veljensä sairaalalaskuja varten. Äiti nosti kanteen pahoinpitelystään. Hän väitti Leightonin lyöneen häntä pullolla päähän rajun riidan päätteeksi joulukuussa 2010.[4]

Meester seurusteli vuodesta 2008 näyttelijä Sebastian Stanin kanssa, mutta pari erosi vuonna 2010. Hän meni naimisiin näyttelijä Adam Brodyn kanssa vuonna 2014.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]