Leighton Meester

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Leighton Meester
Leighton Meester vuonna 2010.
Leighton Meester vuonna 2010.
Syntymäaika 9. huhtikuuta 1986 (ikä 28)
Syntymäpaikka Fort Worth, Texas, Yhdysvallat
Aktiivisena 1999-
Ammatti näyttelijä, laulaja, malli
Puoliso Adam Brody (2014–)
Merkittävät roolit Gossip Girl
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Leighton Marissa Claire Meester (s. 9. huhtikuuta 1986 Fort Worth, Texas, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen näyttelijä, laulaja ja malli. Hänet tunnetaan muun muassa Blair Waldorfin roolistaan televisiosarjassa Gossip Girl (2007–2012).

Meesterin ensimmäinen rooli oli televisiosarjassa Kova laki vuonna 1999. Meester on näytellyt myös muun muassa televisiosarjoissa Surface, Entourage, CSI: Miami, Teinitytön kasvatusopas , 24, Seitsemäs taivas, House ja The Roommate.

Vaatevalmistaja Reebok valitsi Meesterin uuden jalkinemalliston keulakuvaksi maaliskuussa 2009.[1]

Leighton on yksi päähenkilöistä elokuvassa Monte Carlo, jossa esiintyy myös Selena Gomez ja Katie Cassidy.

Leighton seurusteli vuonna 2008 näyttelijä Sebastian Stanin kanssa, mutta pari erosi vuonna 2010. Meester meni naimisiin näyttelijä Adam Brodyn kanssa vuonna 2014.

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Meester syntyi liittovaltion vankilan sairaalassa Tarrant Countyssa, Fort Worthissa Teksasissa. Hänen äitinsä Constance, joka oli vankilassa osallistuttuaan Jamaikalta Yhdysvaltoihin huumeita vieneeseen salakuljetusrenkaaseen, sai hoitaa tytärtään kolmen kuukauden ajan ennen, kuin palasi vankilaan suorittamaan loput rangaistuksestaan.

Meester sanoo vanhempiensa antaneen hänelle normaalin kasvatuksen. Heidän rikollisesta taustastaan huolimatta he ovat hyviä ihmisiä, mikä on puolestaan tehnyt Meesteristä avoimemman ja suvaitsevaisemman.

Meester kasvoi Marco Islandilla Floridassa, jossa hän osallistui kirkon kuoroon ja näytelmiin paikallisessa leikkikerhossa. Hän päätti jo varhain ryhtyä näyttelijäksi. Kun hän oli kymmenvuotias, hän muutti äitinsä kanssa New Yorkiin toiveenaan saada uransa alkuun. Meester kävi Professional Children’s School -koulua ja työskenteli samalla mallina. Hän on työskennellyt myös entisen valokuvaaja Sofia Coppolan kanssa.

Päätettyään, ettei malliura ollut häntä varten, Meester päätti panostaa näyttelemiseen, ja debytoi Kova laki -sarjan jaksossa esittäen murhatun ystävää. Meester muutti 14-vuotiaana Los Angelesiin Kaliforniaan pysyvämmän roolin perässä. Hän kävi Hollywood High Schoolia ja Beverly Hills High Schoolia. Tämän jälkeen hän siirtyi pieneen yksityiskouluun Havaijille ja valmistui vuoden tavallista aikaisemmin.

Laulajan ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2009 Meester allekirjoitti levytyssopimuksen Universal Republicin kanssa. Tulevalta albumilta vuosi julkisuuteen kappale ”Body Control”, joka sai fanien keskuudessa hyvän vastaanoton. Meesterin ensimmäinen single ”Somebody to Love” (ft. Robin Thicke) soi radiossa ensimmäisen kerran lokakuussa 2009.

Meester laulaa myös Cobra Starshipin kappaleessa ”Good Girls Go Bad”, joka on yhtyeen ensimmäinen single albumilta Hot Mess (2009).

Meester on myös nauhoittanut joululaulun ”Christmas” levylle A very special Christmas vol.7 vuonna 2009.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Markkinointi & Mainonta: Gossip Girlin emäjuonittelija Reebokin keulakuvaksi 24.3.2009. Suomi. Viitattu 24.3.2009. (suomeksi)
Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.