Lego Ninjago (animaatiosarja)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Lego Ninjago
Lego Ninjago: Masters of Spinjitzu
Ninjagosarja.jpg
Tyyli Tietokoneanimaatio
Kestoaika 11 min (pilottijaksot)
22 min
Pääosissa Vincent Tong
Paul Dobson
Kirby Morrow
Michael Adamthwaite
Brent Miller
Alkuperämaa Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Verkko Yhdysvaltain lippu Cartoon Network
Suomen lippu Nelonen
Esitetty 14. tammikuuta 2011 –
Jaksoja 48 (luettelo jaksoista)
Tuotanto
Tuottajat Erik Wilstrup
Vastaava tuottaja Torsten Jacobsen
Ohjaajat Michael Hegner
Justin Murphy
Tuotantoyhtiö Wil Film ApS.

Lego Ninjago (engl. Lego Ninjago: Masters of Spinjitzu) on yhdysvaltalainen tietokoneanimaatiosarja, joka perustuu Legon samannimiseen lelusarjaan.

Suomessa sarjaa on esittänyt Nelonen 14. tammikuuta 2011 lähtien. Sarjan jaksot uusittiin heti perään helmikuulle saakka.[1] Nelonen tuotti myös ensimmäinen 13 jakson mittaisen tuotantokauden Lego Ninjagosta ja se esitettiin 31. maaliskuuta – 23. kesäkuuta 2012. Toinen tuontatokausi esitettiin Suomessa vuonna 2013. Vuonna 2014 esitettiin kolmas kausi 8 jaksolla ja lisänimellä ReBOOTED sekä vuonna 2015 10 jakson mittainen neljäs tuotantokausi.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Sensei Wu, Ninjagon ensimmäisen Spinjitzu-mestarin poika, on etsinyt käsiinsä neljä nuorta miestä: Kai, Jay, Cole ja Zane. Hän tekee heistä ninja-oppilaitaan, joiden tehtäväksi jää suojella neljää kultaista asetta luurangoilta, jotka pyrkivät toimittamaan ne Manalassa vankina olevalle Wun pahalle veljelle, Lordi Garmadonille. Heidän on myös pelastettava Nya, Kain sisko, tämän kynsistä.

Garmadonin vapauduttua tämän poika Lloyd aiheuttaa pieniä ongelmia Ninjagossa ja tilanne pahenee, kun hän vapauttaa kärmeiset, muinaiset käärmeihmiset, jotka hallitsivat Ninjagoa vuosia sitten, mutta myöhemmin heidät kukistettiin ja vangittiin maanalaisiin holveihin. Ne pyrkivät vapauttamaan Great Devourerin, valtavan käärmeen, joka pyrkii nielemään suihinsa kaiken tiellään olevan. Ninjat saavat kuulla ennustuksen Vihreästä Ninjasta, jonka pitää kukistaa Lordi Garmadon. Mutta Lloyd paljastuu henkilöksi, josta on määrä tulla tämä ninja.

Great Devourerin tuhouduttua Garmadon yhdistää kultaiset aseet yhdeksi aseeksi ja aiheuttaa sillä ongelmia ympäri Ninjagoa. Ase saadaan tuhottua ja lopulta paljastuu että Garmadonin toimien vuoksi Ninjagon äärimmäinen pahuus, Overlord ja hänen Kiviarmeijansa, tekee paluuta.

ReBOOTED-kaudella on kulunut vuosia Overlordin kukistumisesta sekä Garmadonin hyväksi muuttumisesta. Kyborgi ja keksijä Cyrus Borg rakennutti taistelun raunioille Uuden Ninjago Cityn, josta tuli teknologian keskus. Mutta tietokonevirukseksi itsensä muuttanut Overlord valtaa Borgin tehtaan ja suunnittelee kostoa Ninjoille.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ninjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Kai: Punainen Ninja, joka hallitsee tulta. Yksi neljästä ninjasta, jotka on valittu suojelemaan maailmaa. Kai pitää videopeleistä ja hän on vähän itsepäinen jä äkkipikainen. Hänellä on sisko Nya. Heidän isänsä suojeli alun perin Sensei Wun antamaa karttaa, joka osoitti kultaisten aseiden kätköpaikat. Kai on Tulen Ninja. Kain kultainen ase on Tulimiekka.
 • Jay: Sininen Ninja, joka hallitsee salamaa. Hän oppi ensimmäisenä Spinjitzun. Jay on taitava keksijä, mutta vähän mahtaileva. Hän syntyi romuttamolla, jossa hänen vanhempansa yhä asuvat. Hänen kultainen aseensa on Salamanunchaku. Jay on rakastunut Kain siskoon Nyaan.
 • Cole: Musta Ninja, joka hallitsee maata. Hän on vahvin ninja ja oikeudenmukainen. Cole pelkäsi ennen lohikäärmeitä. Hänen isänsä oli lavaesiintyjä ja toivoi alun perin pojastaan myös sellaista, minkä vuoksi Cole karkasi taideyliopistosta ja valehteli isälle kirjeissään peläten tämän pettyvän. Colen kultainen ase on Järistysviikate.
 • Zane: Valkoinen Ninja, joka hallitsee jäätä. Zane on viisas ja hän osaa telepatiaa ja nähdä tulevaisuuteen. Eräässä jaksossa paljastui että Zane on robotti. Hänen kultaiset aseensa ovat Jääshurikenit. Zanella on lemmikkinä robottihaukka.
 • Lloyd Garmadon: Vihreä Ninja, joka hallitsee kaikkia elementtejä. Hän oli aluksi pelkkä ilkikurinen pikkupoika, mutta muuttui 2. kaudella Huomisteen vaikutuksesta vanhemmaksi. Kauden lopussa hänestä tuli Kultainen Ninja (tunnetaan myös Äärimmäisenä Spinjitzu-mestarina). Myöhemmin hän menetti kultaiset voimansa Overlordin imettyä ne Pythorin ja Nindroidien avulla.

Liittolaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Nya: Kain sisko, joka esiintyi mystisenä sankarina nimeltä Samurai X, joka auttaa ninjoja. Kai oli ensimmäinen, joka selvitti salaisuuden. Nya selitti haluavansa siten taistella veljensä ja tämän tovereiden apuna.
 • Sensei Wu: Spinjitzun mestari ja Lordi Garmadonin hyvä veli ja Lloydin setä. Hän pitää päässään riisihattua ja hänen lempiaseensa on bambusauva, joka on hyvä ase. Sensei on vanha ja viisas. Yleensä hän juo teetä. ReBOOTED-kaudella Overlord ja Pythor vangitsevat hänet ja muuttavat hänet pahaksi. Hän palautuu entiselleen digitaalisen Overlordin kukistuessa.
 • Lordi/Sensei Garmadon: Sensei Wun veli, jota puraisi käärme, josta tuli myöhemmin Great Devourer, ja hän alkoi hitaasti muuttua pahaksi. Sitä ennen hän sai kuitenkin pojan nimeltä Lloyd, jolle hän ei toivonut samanlaista kohtaloa ja joka paljastui myös Vihreäksi Ninjaksi. Muututtuaan täysin pahaksi, hän yritti viedä kultaiset aseet, mutta joutui karkoitetuksi Manalaan. Paettuaan Manalasta hän muutti itsensä nelikätiseksi sekä tarpeeksi vahvaksi hallitsemaan kaikkia neljää kultaista asetta. 1. kauden lopulla hän sai lopulta kaikki kultaiset aseet, jotka Ninjat antoivat hänelle Great Devourerin tuhoamista varten. Sen jälkeen hän pakenee ne mukanaan ja Kultavuorilla hän yhdistää aseet voimakkaaksi mega-aseeksi. Mutta yrittäessään muuttaa menneisyyttä sillä, hän menetti sen. Tämän jälkeen Garmadon alkoi etsiä kapteeni Soton mainitsemaa Pimeyden saarta. Hän nosti saaren kokonaan takaisin pinnalle ja otti Varjojen kypärän tullen Kiviarmeijan komentajaksi. Tasapainon horjuttua Overlord valtasi hänen ruumiinsa, mutta Garmadon vapautui hänestä kun Lloyd oli kukistanut Overloadin ja Devourerin myrkystä. ReBOOTED-kaudella hän toimii veljensä ohella Ninjojen uutena Senseinä Wun ollessa Overlordin vallassa.
 • Misako: Lloydin äiti. Työskentelee Ninjago Cityn museossa. Hän tiesi jo vuosia ennen Wuta ja Ninjoja, että Lloydista tulisi Vihreä Ninja ja jätti tämän sisäoppilaitokseen voidakseen ottaa tarkemmin selvää Vihreän Ninjan ennustuksesta, toivoen ettei Lloydin tarvitsisi taistella omaa isäänsä vastaan.
 • Dareth: "Suursenseiksi" itseään kutsuva nuori mies, joka on oikeasti täysin toivoton taistelulajien suhteen. Dareth omistaa Mojo Dojo -nimisen dojon, jonne hän majoitti Ninjat 2. kauden alussa. Hän on myös pyrkinyt "Ruskeaksi Ninjaksi". Ratkaisevan taistelun aikana Dareth saa haltuunsa Varjojen kypärän ja käyttää sillä Kiviarmeijaa Overlordia vastaan.
 • Cyrus Borg: Erakoitunut supernero, joka rakennutti Ninjago Cityn tilalle kehittyneempää teknologiaa käyttävän Uuden Ninjago Cityn, mutta tietokonevirukseksi itsensä muuttanut Overlord tunkeutui hänen järjestelmiinsä ja lopulta valtasi hänen ruumiinsa. Hän vapautui väliaikaisesti, kun Uudesta Ninjago Citystä katkaistiin sähköt. Mutta hän vapautui lopullisesti, kun Overlord oli saanut kaiken tarvitsemansa.
 • P.I.X.A.L. (Primary Interactive X-ternal Assistant Life-form): Cyrus Borgin androidiassistentti.
 • Skylor: Oranssi Ninja, mestari Chenin tytär sekä yksi tämän 16 kilpailijasta isänsä järjestämässä Elementtiturnauksessa. Hänellä on kyky imeä ja käyttää muiden kilpailijoiden voimia. Hän tukee aluksi isänsä suunnitelmia muuttaa elementaalivoimilla tämän seuraajat Anacondrai-kärmeisiksi. Mutta hänelle alkaa kehittyä tunteita Kaita kohtaan ja hän kääntyy isäänsä vastaan.

Viholliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Overlord: Ninjagon mahtavin Pimeyden olento sekä Kiviarmeijan luoja. Ninjagon jakaannuttua, hän jäi sen toiselle puoliskolle, Pimeyden saarelle. Garmadonin löydettyä Saaren, hän toimi tämän opastajana. Overlord näyttäytyy puhuvana purppurana energiapallona. Mutta Garmadonin horjutettua tasapainoa, hän tunnusti käyttäneensä tätä hyväkseen ja kykeni ottamaan tämän ruumiin muuttuakseen oikeaan muotoonsa: lohikäärmeeksi. Lloydin vuoksi Overlord ajautuu takaisin heikkoon tilaansa. Mutta hän palasi ReBOOTED-kaudella digitaalisessa muodossa ja pyrkii saamaan ruumiinsa takaisin Cyrus Borgin tehtaan sekä Pythorin avustuksella. Hän saa haltuunsa Kultaiset Aseet ja takoo niistä itselleen Kultaisen mestarin varusteet, kunnes Zane uhraa itsensä käyttääkseen niiden voimaa hänen tuhoamiseensa.
 • Great Devourer: Valtava jättiläiskäärme, jonka herättäminen oli kärmeisten suunnitelma. Sen vapauttamiseen tarvittiin neljä kynsiterää, jotka ovat tehty sen hampaista. Mutta Devourer oli oma herransa ja aikoi tuhota myös kärmeiset. Hän oli myös sama käärme, joka puri Lordi Garmadonia kauan sitten. Devourer tuhoutuu, kun Lordi Garmadon tuhoaa sen kultaisilla aseilla.

Luurangot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Manalan asukkaita. Heitä johti olento nimeltä Samukai, jonka Wu ja Garmadon karkoittivat sinne kauan sitten. Kun Garmadon joutui vangiksi Manalaan, Samukai yritti kostaa. Mutta Garmadon voitti kaksintaistelussa itselleen Samukain aseman Manalan kuninkaana ja luurangot palvelivat häntä.

 • Samukai: Nelikätinen luuranko, joka oli sekä Tulen luurankokenraali että Manalan kuningas ennen kuin Garmadon karkoitettiin sinne. Kuoli pidettyään kaikkia neljää Kultaista Asetta.
 • Kruncha ja Nuckal: Maan ja Salaman luurankokenraalit ja Samukain ylimmät palvelijat. Nuckalilta puuttuu toinen silmä ja Krucnhalla on kypärä. Nuckal on luurangoista tyhmin ja Krunchaa se ärsyttää eniten.
 • Wyplash: Jään luurankokenraali, jolla on riisihattu. Nähty vain pilottijaksojen ja 1. kauden väliin sijoituvissa minielokuvissa.

Kärmeiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muinaisia käärmeihmisiä, jotka vangittiin maanalaisiin holveihin kauan sitten. Lloyd sai haltuunsa kartan heidän holviensa sijainnista ja vapautti Hypnobrait, Fangpyret sekä Pythorin, viimeisen Anacondrain, yrittäen orjuuttaa ne. Mutta he kaikki pettivät hänet. Lopulta Pythor vapautti myös Constrictait ja Venomarit ja yhdisti kärmeisten heimot voidakseen vapauttaa Great Devourerin.

Great Devourerin tuhon jälkeen Garmadon alisti kärmeiset palvelijoikseen, mutta menetettyään Kultaisista Aseista taotun Mega-aseensa, kärmeiset saivat tilaisuuden pettää hänet. Hypnobraiden kenraali, Skales, nousi uudeksi Käärmekuninkaaksi. Valmistautuessaan tuhoamaan Ninjago Cityn, he löysivät holvin täynnä Kivisotureita, jotka heräsivät ja voittivat kärmeiset helposti. Kivisoturit sulkivat myös perässään holvin oven ja niin kärmeiset jäivät jälleen vangiksi maan alle. ReBOOTED-kaudella ilmeni, että kärmeiset olivat saaneet holvin auki, mutta olivatkin päättäneet tehdä siitä itselleen uuden kodin ja jättää ihmiset rauhaan. Samalla paljastui, että heidät vangittiin aikoinaan alkuperäisiin holveihin, koska heidän tarinaansa Kultaisen mestarin kirouksesta ei uskottu.

 • Pythor: Anacondrai-heimon kenraali ja sen ainut elossa oleva jäsen. Hän on nopea, nokkela ja viekas. Hänellä on pitkä kaula ja hän osaa muuttua näkymättömäksi. Pythor onnistui tulemaan ensimmäiseksi Käärmekuninkaaksi, kaikkien kärmeisten johtajaksi. Pythor joutui Sensei Wun mukana Devourerin nielaisemaksi. Great Devourerin tuhouduttua he vapautuivat, mutta Pythorista ei kuultu mitään ennen ReBOOTED-kauden tapahtumia, jolloin hän esiintyi huppupäisenä hahmona nimeltä Muukalainen ja liittoutuneena Overlordin kanssa. Pythorin suomut olivat purppurat, kunnes vapauduttuaan Great Devouverista hänen suomunsa muuttuivat valkoiseksi ja hän puhui käheällä äänellä.
 • Skales: Sinisen hypnotisointiin kykenevän Hybnobrai-heimon uusi kenraali. Kuten muillakin kenraaleilla, hänellä on häntä ja kultainen sauva. Skales on Pythorin oikeankädenmies. Pythorin jouduttua Devourerin kitaan ja kärmeisten petettyä Garmadonin, Skalesista tuli uusi Käärmekuningas. ReBOOTED-kaudella, Ninjojen kuulustellessa kärmeisiä, selvisi, että Skalesilla on vaimo nimeltä Selma sekä poika nimeltä Skales nuorempi.
 • Slithraa: Entinen Hybnobrai-heimon kenraali, mutta Skales voitti hänet kaksintaistelussa.
 • Rattla ja Mezmo: Hypnobrai-heimon sotureita.
 • Fangtom: Punavalkoisen Fangpyre-heimon kaksipäinen kenraali ja Skalesin vanha ystävä. Hänen heimonsa kärmeisten purema muuttaa uhrin kärmeiseksi.
 • Fangdam, Fang-suei ja Snappa: Fangpyre-heimon sotureita.
 • Skalidor: Mustan ja oranssin Constrictai-heimon kenraali. Hänen heimonsa kärmeiset ovat taitavia kaivamaan ja heillä on hyvin vahvat kuristusotteet.
 • Bytar, Chokun ja Snike: Constrictai-heimon sotureita
 • Acidicus: Vihreän Venomari-heimon kenraali. Heillä on monta silmää ja heidän sylkemänsä myrkky aiheuttaa harhanäkyjä.
 • Lizaru, Spitta ja Lasha: Venomari-heimon sotureita

Piraatit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kapteeni Soton piraatit olivat alun perin Destiny's Bountyn (leluversiossa Kohtalon laiva) omistajia vuosisatoja sitten ja he etsivät Pimeyden saarta. Laivan sokean ohjaajan, No Eyed Peten, vuoksi he kuitenkin päätyivät Ninjagoon. Kärmeisten poltettua Luostari 1. kauden alussa, Zane löysi sen hylyn ja siitä tehtiin Ninjojen uusi päämaja. Kauden lopussa Devourer tuhosi laivan, mutta 2. kauden alussa Garmadon korjasi sen. Löydettyään piraattien lokikirjan, Garmadon herätti Kultaisista Aseista taotun Mega-aseen avulla vahingossa piraatit takaisin henkiin. He eivät kuitenkaan suostuneet palvelemaan Garmadonia.

 • Kapteeni Soto: Piraattien kapteeni, jolla on puujalka, silmälappu ja toisessa kädessä koukku.
 • Perämies: Soton oikeankädenmies, jota silmälappu ja riisihattu.
 • No Eyed Pete: Soton ruorimies, jolla on silmälaput molemmissa silmissä ja apuna puhuva papukaija joka ei osaa neuvoa. Ainoat neuvot mitä hän antaa on vasen ja toinen vasen.

Kiviarmeija[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pimeä henki Overlord loi Kivisoturit murtumattomasta kiviaineesta. Ensimmäinen Spinjitzu-mestari ei voinut pysäyttää heitä kaikkia yksin, joten hän jakoi Ninjagon kahtia. Overlord jäi toiselle puolikkaalle, josta suurin osa vajosi mereen ja jota kutsuttiin Pimeyden saareksi. Garmadonin menettyä Mega-aseensa Ninjago Cityn viemäreihin jäänyt Great Devourerin myrkky herätti Ninjagoon jääneet Kivisoturit taas henkiin ja Garmadon nosti Pimeyden saaren mereen vajonneen osan pinnalle. Sitten hän otti Varjojen kypärän saaden Kiviarmeijan hallintaansa ja käynnistäen Kohtalon kellon, joka laskee aikaa Ratkaisevaan taisteluun. Kivisoturit kääntyivät Overlordia vastaan, kun Dareth sattui saamaan käsiinsä Overlordin pudottaman Varjojen kypärän, ja he tuhoutuivat, kun Lloyd voitti kaksintaistelussa Overlordin ja puhdisti Ninjagon pimeydestä. Mutta yksi Kivisoturi oli Ninjagon vankilassa.

 • Kenraali Kozu: Kiviarmeijan korkein upseeri. Muut Kivisoturit ovat mustia ja heillä on punaiset asut, mutta Kozu on lähes kokonaan punainen. Hänellä on myös neljä kättä. Kozu on Kivisotureista ainut, joka ymmärtää ja puhuu nykyajan kieltä.

Nindroidit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zanen rakenteista kopioitujen tietojen perusteella rakennettuja Overlordin uusia palvelijoita.

 • Kenraali Cryptor: Nindroidiarmeijan johtaja.
 • Min-Droid: Lyhyt Nindroidi, mutta helposti suuttuva.

Anacondrai-kultti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kultti, jonka mestari Chen perusti opettaessaan vuosia sitten Lordi Garmadonia. He palvovat sukupuuton partaalla olevaa kärmeisheimoa Anacondraita. Jokaisella kultin jäsenellä on vähintään yksi heimon symboli tatuoituna kehoonsa ja heidän tavoitteensa on muuttua itse kärmeisiksi.

 • Mestari Chen: Anacondrai-kultin johtaja, joka järjesti Elementtiturnauksen saadakseen kaikkien Elementtaalimestareiden voimat Elementtien sauvaan.
 • Clouse: Chenin oikeankädenmies, pimeyden velho ja Lordi Garmadonin entinen kilpailija.

Muut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Ensimmäinen Spinjitzu-mestari: Tarunomainen mies, joka keksi Spinjitzun, takoi Kultaiset Aseet, loi Ninjagon ja taisteli Overlordin Kiviarmeijaa vastaan. Taistelussa hän halkaisi Ninjagon kahtia. Ennen kuin hän kuoli vanhuuteen, hänen kaksi poikaansa, Garmadon ja Wu, saivat tehtäväkseen suojella Aseita. Valitettavasti hän ei osannut arvata Garmadonin havittelevan Aseita itselleen.
 • Tohtori Julien: (hänen nimeään ei oikeasti kunnolla mainita, esiintyi loppteksteissä nimellä The Tinkerer) Hän rakensi Zanen ja kasvatti tämän kuin oman poikansa. Kun hän oli sammuttanut Zanen muistikytkimen ja kuollut vanhuuteen, Samukai elvytti hänet eliksiirillään ja piti vankina vanhalla majakkasaarella pakottaen hänet rakentamaan sotakoneita luurankoarmeijalle. Jos hän suostuisi hän saisi nähdä Zanen taas, ja varmistaakseen ettei hän pakenisi Samukai jätti Leviathan nimisen merihirviön vartioimaan häntä. Hänet vapautettiin ja hän auttoi Ninjoja taistelussa Overlordia vastaan, ja ennen ReBOOTED-kauden tapahtumia hän kuoli toistamiseen.
 • Ed ja Edna Walker: Jayn vanhemmat, jotka asuvat heidän omistamalla romuttamolla.

Lohikäärmeet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alun perin neljä lohikäärmettä vartioivat Spinjitzun Kultaisia Aseita. Aseiden löydyttyä Ninjat kouluttivat niistä ratsut.

 • Flame: Kain lohikäärme, joka vartioi ennen Tulimiekkaa.
 • Wisp: Jayn lohikäärme, joka vartioi ennen Salamanunchakua.
 • Rocky: Colen lohikäärme, joka vartioi ennen Järistysviikatetta.
 • Shard: Zanen lohikäärme, joka vartioi ennen Jääshurikenejä.
 • Ultralohikäärme: 1. kauden alussa Flame, Wisp, Rocky ja Shard lähtivät Henkilahteen kasvaakseen aikuisiksi. Aikuisina ne sulautuivat yhteen nelipäiseksi Ultralohikäärmeeksi, joka toimi pääosin Vihreän Ninjan ratsuna. Ninjojen lähtiessä Pimeyden Saarelle, Ultralohikäärme jäi Ninjagoon.
 • Kultainen lohikäärme: Henki, jonka voimia Ensimmäinen Spinjitzu-mestari aikoinaan kanavoi. Myöhemmin Lloyd sai saman voiman Kain, Jayn, Colen ja Zanen kanavoitua voimia häneen.

Spinjitzun kultaiset aseet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen Spinjitzu-mestari takoi nämä aseet Kultavuorilta kerätystä kullasta ja kyllästi niiden voimat Valon temppelissä. Näillä aseilla hän loi Ninjagon. Kukin Kultainen Ase hallitsee yhtä neljästä elementistä: tuli, salama, maa ja jää. Lisäksi ne hehkuvat vihreinä aina kun ne ovat Vihreä Ninjan käsissä. Spinjitzu-voimat tulevat kuitenkin niiden käyttäjistä itsestään. Aseet ovat vain välineitä niiden kanavointiin. Ensimmäisen Spinjitzu-mestarin pojanpoikana ja Vihreänä Ninjana Lloyd Garmadon on perinyt Aseiden voiman.

Aseet ovat:

 • Tulimiekka: Kain ase, joka ampuu tulipalloja ja herättää nukkuvia tulivuoria. Löydetty Tulitemppelistä. Voi muuntua Teräpyöräksi.
 • Salamanunchaku: Jayn ase, joka antaa sähköiskuja. Löydetty Leijuvista raunioista. Voi muuntua Myrskyalukseksi.
 • Järistysviikate: Colen ase, joka aiheuttaa maanjäristyksiä osuessaan maahan. Löydetty Epätoivon luolasta. Voi muuntua Hyökkäysvaunuksi.
 • Jääshurikenit: Zanen aseet, jotka jäädyttävät. Löydetty Jääaavikolta. Voi muuntua Lumikelkaksi.

Taistelussa Great Devoureria vastaan Garmadon sai Kultaiset Aseet ja saavuttuaan Kultavuorille hän takoi niistä sauvan, jota hän kutsui Mega-aseeksi. Sitä ei voi käyttää tuhoamiseen, vain luomiseen. Ja silloinkin vain kerran päivässä, koska se uuvuttaa käyttäjänsä. Lopulta hän yritti muuttaa sillä menneisyyttä. Mutta Ninjat lähettivät sen menneisyyden kultaisilla aseilla avaruuteen.

Löydettyään Valon temppelin Kai, Jay, Cole ja Zane saavat uusiksi aseikseen kultaiset Elementtimiekat, joiden terät muistuttavat heidän omia elementtejään. Näillä he myös antoivat Lloydille kyvyn käyttää Kultaisen lohikäärmeen voimia. Myöhemmin miekat paljastuivat myös avaimeksi holviin, jossa Ensimmäisen Spinjitzu-mestarin mekaanista taisteluhaarniskaa säilytettiin.

Vuosien päästä, kun Overlord teki paluun ja pyrki varastmaan Lloydin voimat saadakseen uuden ruumiillisen muodon Kultaisena mestarina, Ninjat löysivät avaruusalus Arcturuksen, jolla he noutivat kultaiset aseet avaruudesta takaisin maan päälle.

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäiset äänet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Vincent Tong  … Kai, Chokun, Spitta, Kivisoturi, sivuäänet  
 Michael Adamthwaite  … Jay, postimies, Mezmo, Lasha, opaspapukaija, Kivisoturi, sivuäänet  
 Kirby Morrow  … Cole, Lou (Colen isä), Invizable, Bytar, Chokun, sivuäänet  
 Brent Miller  … Zane, Mezmo, Snike, perämies, sivuäänet  
 Jillian Michaels  … Lloyd Garmadon, Edna Walker (Jayn äiti), Selma, sivuäänet  
 Kelly Metzger  … Nya, sivuäänet  
 Paul Dobson  … Sensei Wu, Acidicus, Rattla, No Eyed Pete, kenraali Kozu, Kivisoturi, Rufus MacAllister, rehtori Noble, Neuro, sivuäänet  
 Mark Oliver  … Lordi/Sensei Garmadon, tohtori Julien (Zanen isä), sivuäänet  
 Kathleen Barr  … Misako, Brad Tudabone, Gene  
 Alan Marriott  … Dareth, kapteeni Soto, Kivisoturi, sivuäänet  
 Lee Tockar  … Cyrus Borg  
 Jennifer Hayward  … P.I.X.A.L.  
 Heather Doerksen  … Skylor  
 Michael Kopsa  … Samukai  
 Brian Drummond  … Kruncha, Nuckal  
 Trevor Devall  … Krazi, luurangot  
 Michael Dobson  … Pythor, Wyplash, Samurai X  
 Ian James Corlett  … Skales, mestari Chen, Mezmo, Fang-Suei, Chokun  
 John Novak  … Slithraa, Skalidor, sivuäänet  
 Mackenzie Gray  … Fangtom, Mystake, sivuäänet  
 Alyssya Swales  … Skales nuorempi (Skalesin poika)  
 Scott McNeil  … Overlord, Kivisoturi, Clouse, Karlof  
 Richard Newman  … kenraali Cryptor  
 Brian Dobson  … Sumo Zumo  
 Ian Hanlin  … Chope-Chope  
 Colin Murdock  … Ed Walker (Jayn isä), sivuäänet  
 Doron Bell  … Griffin Turner  
 Michael Donovan  … Eyezor  
 Andrew Francis  … Shadow  
 Cathy Weseluck  … Patty Keys, sivuäänet  
 Kelly Sheridan  … Gayle Gossip, sivuäänet  

Suomenkieliset äänet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Max Ovaska  … Kai  
 Samuel Harjanne  … Jay, sivuäänet  
 Chike Ohanwe  … Cole, sivuäänet  
 Ilkka Villi  … Zane, Dareth, Ed Walker (1. kausi), sivuäänet  
 Henri Piispanen  … Lloyd Garmadon, nuori Lordi Garmadon, sivuäänet  
 Henni-Liisa Stam  … Nya, sivuäänet  
 Santtu Karvonen  … Sensei Wu, kertoja (kaudet 1 ja 2), Ed Walker (2. kausi), No Eyed Pete  
 Markus Bäckman  … Lordi/Sensei Garmadon, Skalidor (1. kausi), postimies (1. kauden jaksot 2 ja 7), tohtori Julien (1. kausi), Lou, kertoja (pilottijaksot), sivuäänet  
 Ella Pyhältö  … Misako, Edna Walker, Mystake (1. kausi), Patty Keys, Gayle Gossip, sivuäänet  
 Rauno Ahonen  … Samukai, rehtori Noble, sivuäänet  
 Mikael Eklund  … Kruncha, Slithraa, Skalidor (2. kausi), kenraali Kozu, perämies, sivuäänet  
 Peter Pihlström  … Nuckal, Acidicus, postimies (1. kauden jakso 13), opaspapukaija, Brad Tudabone, sivuäänet  
 Tommi Haapaniemi  … Pythor, Overlord, Gene, sivuäänet  
 Juha-Pekka Mikkola  … Skales, sivuäänet  
 Aku Laitinen  … Fangtom, tohtori Julien (2. kausi), kapteeni Soto, Rufus MacAllister, Mystake (2. kausi), Cyrus Borg, sivuäänet  
 Tero Koponen  … kenraali Cryptor  

[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Legot tulevat telkkariin Telvis.fi Viitattu 28.1.2011
 2. Näytetty lopputeksteissä 1. kauden jaksosta 9 asti

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]