LEGO Ninjagon 7. tuotantokausi - Ajan vartijat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hands of Time
Maa Kanada, Yhdysvallat
Ikäluokitus 7
Esittäminen
Verkko Ruutu+, IMDb
Julkaisupäivä
Ensimmäinen esitys Ajan vartijat (Hands of Time)
Viimeinen esitys Ajan pyörteissä (Lost in Time)
Jaksojen määrä 10
Kaudet
← Edellinen Seuraava →
Skybound Sons of Garmadon

Ajan vartijat (engl. The Hands of Time) on animaatiosarjan Lego Ninjagon seitsämäs tuotantokausi, jossa ninjat saavat vastaansa uuden vihollisen: Ajan vartijat Acronixin ja Kruxin, joiden tavoitteena on löytää neljä aikamiekkaa ja saavuttaa ajan herruus.

Tämä kausi tapahtuu päivän televisiospesiaali Pyhäinpäivän jälkeen.

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Nimi Ensiesitys Suomen ensiesitys
65 "Ajan vartijat" 15. toukokuuta 2017 29. joulukuuta 2016 (Ruutu+)
Ajan vartija Acronix saapuu suorittamaan loppuun kärmeissotien aikana kesken jääneen taistelunsa Wun kanssa, samaan aikaan kun ninjat siivoavat Ninjago Cityn museota Pyhäinpäivän taistelun jäljiltä. Acronix kykenee manipuloimaan aikaa, ja antaa Wulle tuskallisen aikaiskun aikahyppymiekalla, ja onnistuu lopulta pudottamaan tämän alas jyrkänteeltä. Wu jää roikkumaan jyrkänteeltä oksan varassa, kun ninjat saapuvat paikalle tunnettuaan Ninjago Cityssä asti Acronixin tekemän aikahypyn. Vaikka ninjat taistelevat yhteisvoimin, he eivät pärjää Acronixille. Lopulta Acronix katoaa paikalta ja ninjat pelastavat Wun joka on saanut vakavia vammoja. Acronix saapuu Ninjago Cityn museoon, jossa paljastuu, että Tohtori Saunders on Acronixin kaksoisveli Krux.
66 "Kuoriutuminen" 16. toukokuuta 2017 29. joulukuuta 2016 (Ruutu+)
Wu kertoo ninjoille tarinan ajasta kärmeissotien jälkeen 40 vuotta sitten: Elementaalimestarit olivat taistelleet yhtenä liittoumana, mutta ajan elementtaalimestarit Acronix ja Krux pettivät muut ja yrittivät saada Ninjagon valtaansa, koska pitivät ajan elementtiä tärkeimpänä ja vahvimpana. Muut elementaalimestarit käyttivät voimakkaita aikamiekkoja heidän voittamiseensa, ja sen tapahduttua heittivät ne aikapyörteeseen, ettei kukaan saisi enää niitä käsiinsä. Acronix ja Krux kuitenkin myös hyppäsivät pyörteeseen ja katosivat aikaan. Pian ninjat näkevät televisiosta mystisten samuraiden tulleen häiritsemään Cyrus Borgin kehittelemien uusien älylaitteiden julkistamistilaisuutta, ja lähtevät auttamaan. Paljastuu, että kyseessä on Acronixin ja Kruxin juoni kaapata Borg, ja pienistä käärmeistä muodostuneet samuraisoturit kantavat nimeä Vermillion. Muiden taistellessa Vermillion-sotureita vastaan, Zane lähtee viemään Cyrus Borgia turvaan. Krux kuitenkin hyökkää hänen kimppuunsa ja kidnappaa Borgin.
67 "Petturien aika" 17. toukokuuta 2017 29. joulukuuta 2016 (Ruutu+)
Kun Lloyd jää hoitamaan sairasta Wuta, Nya, Jay ja Cole lähtevät Samurai X -luolaan korjaamaan Zanea. Katsottuaan Zanen ottaman nauhoitteen Borgin kidnappauksesta, he ymmärtävät Saundersin olevan petturi ja lähtevät varoittamaan Kaita, joka meni Ninjago Cityn museoon kysyäkseen tohtori Saundersilta ninjojen löytämästä Vermillion-kypärästä. Museossa Kai taistelee Saundersia vastaan, joka väittää hänen vanhempiensa pettäneen elementtiliittouman taistelussa aikakaksosia vastaan. Cole ja Jay yrittävät turhaan estää Vermillioneja kaappaamasta Ninjago Cityn asukkaita, samalla kun Nya saapuu museoon. Nya ja Kai taistelevat Acronixia ja Kruxia vastaan, kunnes nämä pakenevat aikamiekan avulla Cyrus Borg mukanaan.
68 "Metallijahti" 18. toukokuuta 2017 29. joulukuuta 2016 (Ruutu+)
Vermillion-soturit ovat Ninjago Cityn asukkaiden kaappaamisen lisäksi alkaneet varastaa kaiken metallin, jonka irti saavat, ja katkaisseet Ninjago Citystä sähköt. Wu kertoo Misakolle sairasvuoteellaan, että Acronixin hänelle tekemällä aikaiskulla on vakavat seuraukset: Nyt Wu vanhenee tunnissa päivän verran. Wun ollessa sairas, Lloyd on ninjatiimin johtaja, mutta huono itsetunto vaivaa häntä. Muut ninjat taistelevat Vermillioneja vastaan, samalla kun Nya yrittää Samurai X -luolassa korjata Zanea huonolla menestyksellä. Lopulta Nya ja Zanekin saapuvat Ninjago Cityn voimalaan, jossa Vermillionit ovat tekemässä tuhotöitään. Nya yhdistää huonokuntoisen Zanen generaattoriin, ja syntyvä sähköpurkaus tuhoaa Vermillionit. Zane saadaan myös kuntoon, mutta P.I.X.A.L. on kadonnut hänen järjestelmästään. Ninjat lähtevät huvipuistoon, jonne Vermillionit myöskin hyökkäävät, mutta Jay lähtee vanhempiensa romuttamolle peläten Vermillionien tulevan sinne metallin perässä.
69 "Hiekkaan piirretty viiva" (engl. A Line in the Sand) 19. toukokuuta 2017 29. joulukuuta 2016 (Ruutu+)
Muiden ninjojen taistellessa Vermillioneja vastaan huvipuistossa, Jay yrittää estää romuttamolla Vermillioneja kaappaamasta hänen vanhempiaan. Ajan Vartijoiden maanalaisessa piilopaikassa Acronix ja Krux yrittävät kiristää Cyrus Borgia rakentamaan heidän tahtomansa laitteen. Yhtäkkiä aika kuitenkin hidastuu hetkeksi koko Ninjagossa, ja Ajan Vartijat tietävät uuden aikamiekan löytyneen. Se paikannetaan aavikolle, ja Acronix ja Krux lähettävät Komentaja Blunckin ja Raggmunkin joukkoineen hakemaan sen talteen. Vermillion-joukot vetäytyvät huvipuistosta ja romuttamolta, Jayn äiti mukanaan. Muut ninjat lähtevät heidän peräänsä Jayn jäädessä romuttamolle pohtimaan miten pääsisi aavikolle Vermillionien romutettua hänen ajoneuvonsa. Aavikolla alkaa kiivas taistelu aikamiekasta, ja ninjat jäävät alakynteen. Jay kuitenkin pelastaa tilanteen saapuessaan paikalle rakentamallaan uudella pyörällä isänsä kanssa. Ninjat saavat pysäytysaikamiekan ja pakenevat Jayn vanhemmat mukanaan.
70 "Hyökkäys" 22. toukokuuta 2017 20. helmikuuta 2017 (Ruutu+)
Ajan vartijat hyökkäävät ninjojen temppeliin Vermillion-armeijansa kanssa. Samurai X ilmestyy auttamaan ninjoja taistelussa, mikä hämmentää etenkin Nyaa. Ajan Vartijat kuitenkin voittavat ja sieppaavat pysäytysaikamiekan sekä Sensei Wun. Kai ymmärtää Vermillion-kypärässä olevan symbolin ansiosta, että Vermillion-armeijan varusteet on taottu hänen vanhempiensa sepänpajassa.
71 "Salaisuudet paljastuvat" 23. toukokuuta 2017 20. helmikuuta 2017 (Ruutu+)
Ninjat päättävät lähteä museoon etsimään johtolankoja Ajan Vartijoiden piilopaikasta. Misako kertoo ninjoille Wun kokeman aikaiskun vaarallisuudesta ja antaa Lloydille Kohtalon Varjo -laivan, joka toimii myös ilma-aluksena. Muiden ninjojen lähtiessä museoon, Kai ja Nya yrittävät korjata Destiny's Bountya siinä onnistumatta. Museoon saapuneet ninjat löytävät maanalaisen, suolle vievän tunnelin ja tapaavat Skalesin, joka kertoo Vermillionien olevan Great Devourerin jälkeläisiä. Sillä välin Kai kertoo Nyalle, että Vermillionien varusteet on taottu heidän vanhempiensa pajassa, ja että heidän vanhempansa olivat Kruxin mukaan pettureita. Kai lähtee käymään vanhempiensa sepänpajassa, ja löytää sieltä uusia, vasta taottuja Vermillion-kypäriä. Nya käy Samurai X -luolassa selvittääkseen uuden Samurai X:n henkilöllisyyden, ja löytääkin tämän sieltä. Samurai X ei kuitenkaan suostu paljastamaan henkilöllisyyttään. Kai ja Nya tapaavat Skylorin nuudeliravintolassa, ja ymmärtävät vasta taotun kypärän avulla vanhempiensa olevan edelleen elossa. Yhtäkkiä Nya saa puhelun Lloydilta: He ovat löytäneet Ajan Vartijoiden piilopaikan.
72 "Tauko ajassa" 24. toukokuuta 2017 20. helmikuuta 2017 (Ruutu+)
Ninjat tekevät työnjaon Ajan Vartijoiden piilopaikassa suolla: Cole ja Jay menevät vapauttamaan vangitut ihmiset, Zane etsii Cyrus Borgin, Lloyd Sensei Wun ja Kai ja Nya Acronixin ja Kruxin. Jay ja Cole tapaavat vankityrmään päästyään Karlofin, joka kertoo vangittujen työläisten valmistavan Vermillionien varusteet mestarisepän ohjeiden mukaan. Jay ja Cole onnistuvat auttamaan vangit karkuun. Sillä välin Zane kadottaa signaalin Cyrus Borgista, koska Ajan Vartijat ovat ottaneet hänet mukaansa hakemaan kolmatta aikaterää, jonka he myöskin löytävät. Lloyd taas löytää nukkuvan Sensei Wun, mutta Raggmunk ja Blunck estävät häntä viemästä Wuta pois. Pian Jay, Cole, Lloyd ja Zane joutuvat taisteluun koko Vermillion-armeijan kanssa. Tällä välin Kai ja Nya onnistuvat löytämään mestarisepän pajan, ja löytävät sieltä vanhempansa. Ray kertoo Kaille ja Nyalle, että heidät kiristettiin auttamaan Ajan Vartijoita: Jos he eivät olisi suostuneet, Krux olisi uhannut Kaita ja Nyaa. Ray ja Maya kertovat myös, että neljäs aikaterä sijaitsee Kiehuvalla Merellä, ja sen voivat saada käsiinsä vain tulen ja veden elementaalimestarit yhdessä. Yhtäkkiä Ajan Vartijat saapuvat paikalle, ja kiristävät Kain ja Nyan auttamaan viimeisen aikaterän haussa, sillä vain paluuaikaterän isku voisi pelastaa Sensei Wun.
73 "Kohti kiehuvaa merta" 25. toukokuuta 2017 20. helmikuuta 2017 (Ruutu+)
Ajan Vartijat, Ray, Maya, Wu, Kai ja Nya saapuvat Kiehuvalle Merelle Vermillionien ilma-aluksella. Kai ja Nya luovat fuusiolohikäärmeen, joka kuljettaa heidät paluuaikaterän kätköpaikkaan. Kai ja Nya selvittävät yhteistyöllä matkalla vaanivat ansat, ja saavat paluuaikaterän haltuunsa. Tällä välin Ajan Vartijoiden piilopaikassa ninjat löytävät Cyrus Borgin, joka pystyisi ohjelmoimaan Ajan Vartijoiden superaseeseen, Iron Doom -robottiin, itsetuhokoodin. Ninjat eivät kuitenkaan onnistu viemään Cyrus Borgia ohjelmoimaan sitä, sillä Vermillion-armeija hyökkää heidän kimppuunsa. Tällä välin Kai ja Nya saapuvat Ajan Vartijoiden ilma-alukseen, mutta Ajan Vartijat pettävät heidät eivätkä anna ninjojen auttaa Sensei Wuta. Syntyy taistelu, jonka Ajan Vartijat voittavat. Ilma-alus laskeutuu Iron Doomin viereen, ja Ajan Vartijat ja Vermillionit nousevat robottiin Sensei Wu mukanaan. Aikaterät kytketään robottiin, jolloin Iron Doom kykenee matkaamaan ajassa. Aikamatka alkaa, ja Iron Doom katoaa aikaan, mutta Kai ja Nya seuraavat perässä fuusiolohikäärmeellään. Muut ninjat, Cyrus Borg sekä Ray ja Maya jäävät suolle tietämättä, mitä tehdä.
74 "Ajan pyörteissä" 26. toukokuuta 2017 20. helmikuuta 2017 (Ruutu+)
Iron Doom ja fuusiolohikäärme ovat matkanneet 40 vuotta sitten tapahtuneeseen taisteluun Sensei Wun luostariin, kun Ajan Vartijat karkotettiin aikaan. Tällä kertaa elementaalimestareiden liittouma on häviöllä Vermillion-armeijan ja Iron Doomin vuoksi. Kai ja Nya löytävät Sensei Wun Iron Doomista, ja Kai ja Nya päättävät osallistua taisteluun, tosin esittäen vanhempiaan. He kertovat nuorelle Wulle ja muille elementaalimestareille, miten Vermillionit voitetaan, ja taistelu kääntyykin Ajan Vartijoita vastaan. Iron Doom kuitenkin aikamatkaa tulevaisuuteen, ja jättää Kain, Nyan ja Sensei Wun menneisyyteen. Nya kuitenkin onnistui nappaamaan paluuaikaterän Iron Doomista, ja ninjat palaavat hetkeen ennen Iron Doomin pakoa tulevaisuuteen. Kai, Nya ja Wu hyppäävät Iron Doomin kyytiin ja robotin sisällä alkaa kiivas taistelu ninjojen ja Ajan Vartijoiden välillä. Yhtäkkiä Wu ymmärtää robotin menevän koko ajan ajassa eteenpäin, ja sysää Kain ja Nyan ulos nykyhetken kohdalla, jääden itse ajan vangiksi Ajan Vartijoiden kanssa. Kai ja Nya putoavat nykyhetkeen ja tapaavat muut ninjat, Cyrus Borgin, Samurai X:n sekä Rayn ja Mayan. Lloyd nousee ninjojen uudeksi mestariksi, ja päättää etsiä Sensei Wun keinolla millä hyvänsä.

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rooli Alkuperäinen ääni Suomenkielinen ääni
Kai Vincent Tong Joonathan Kettunen
Nya Kelly Metzger Henni-Liisa Stam
Jay Michael Adamthwaite Samuel Harjanne
Zane Brent Miller Ilkka Villi
Cole Kirby Morrow Osku Ärilä
Lloyd Jillian Michaels Henri Piispanen
Mestari Wu Paul Dobson Santtu Karvonen
Misako Kathleen Barr Tarja Alexander
Acronix Ian Hanlin  Osku Ärilä
Krux Michael Daingerfield Tero Koponen
Komentaja Machia Kathleen Barr Ella Pyhältö
Komentaja Raggmunk Michael Adamthwaite Matti Laitinen
Komentaja Blunck Brian Dobson Tero Koponen ja Peter Kanerva
Dareth Alan Marriott Matti Laitinen
Ronin Brian Dobson Osku Ärilä
Ray Vincent Tong, Peter Kanerva
Maya Jillian Michaels Tarja Alexander

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1. https://www.ruutu.fi/ohjelmat/lego-ninjago-masters-of-spinjitzu