Ninjago: Lohikäärmeiden nousu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee vuoden 2023 sarjaa. Vuosina 2011–2022 esitettyyn sarjaan on oma artikkelinsa.
Ninjago: Lohikäärmeiden nousu
Ninjago: Dragons Rising
Tyyli Tietokoneanimaatio
Kestoaika 22 min
Pääosissa Vincent Tong
Paul Dobson
Andrew Francis
Michael Adamthwaite
Brent Miller
Deven Mack
Kelly Metzger
Giles Panton
Brian Drummond
Sabrina Pitre
Sam Vincent
Alkuperämaa  Kanada
 Tanska
Verkko Yhdysvallat Netflix
Suomi Ruutu+
Esitetty 1. kesäkuuta 2023 –
Tuotantokausia 2
Jaksoja 33
Ikäraja Kuvaohjelman ikäraja 7
Sisältömerkintä Kuvaohjelmassa on väkivaltaa., Kuvaohjelmassa on sisältöä, joka aiheuttaa ahdistusta.
Tuotanto
Tuottaja(t) Erik Wilstrup
Vastaava(t) tuottaja(t) Torsten Jacobsen
Ohjaaja(t) Michael Hegner
Justin Murphy
Käsikirjoittaja(t) Doc Wyatt
Kevin Burke
Tuotantoyhtiö(t) WildBrain
Edeltäjä Lego Ninjago
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Ninjago: Lohikäärmeiden nousu on Lego Groupin tuottama tietokoneanimoitu fantasia-supersankari-televisiosarja. Se perustuu Lego Ninjago -tavaramerkkiin ja on jatko-osa Ninjagolle, jota esitettiin 15 kautta vuodesta 2011 vuoteen 2022. Sarjan ensimmäisen kauden ensimmäinen puolisko julkaistiin Yhdysvalloissa 1. kesäkuuta 2023 ja Suomessa 5. kesäkuuta. Loput jaksoista julkaistiin ​​12. lokakuuta 2023. Toisen kauden ensimmäinen puolisko julkaistiin 4. huhtikuuta 2024.[1][2][3][4][5][6][7][8]

LEGO julkaisi 6. tammikuuta 2024 alkaen YouTube-kanavalleen sarjaan pohjautuvan kolmiosaisen lyhärisarjan "The Elemental Mechs".

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensinmäisellä kaudella kaikkien Ninjagon maailmojen yhdistyttyä yhdeksi epävakaaksi valtakunnaksi Spinjitzu-mestari Lloydin tehtävänä on kouluttaa uusia ninjoja. Heidän on pelastettava maailma pahan voimilta löytämällä elementaalilohikäärmeitä. Toisella kaudella Lloyd näkee unia susinaamioisista sotureista, kielletystä viisikosta ja verikuusta. Ne voivat olla enteitä ikävästä tulevaisuudesta – elleivät ninjat estä sitä.[9]

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ninjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Arin: Itseoppinut Spinjitzu- ihmelapsi, Esine-Spinjitzun luoja ja yksi Lloydin ninja-oppilaista. Hän on ensimmäinen henkilö, joka opetteli itse Spinjitzua. Hän asui naapurustossa Ninjago Cityn ulkopuolella, kunnes yhdistyminen sai hänen vanhempansa ja alueensa katoamaan. Useita vuosia yhdistymisen jälkeen Arinista ja hänen parhaasta ystävästään Sorasta tuli Lloyd Garmadonin oppilaita pelastuttuaan lohikäärmeen nimeltä Riyu. Toisten alkuperäisten ninjojen avulla Arin auttoi vapauttamaan suurimman osan lohikäärmeistä Imperiumista.
  • Sora: Teknologian elementaalimestari ja keksijä. Hän on yksi Lloydin ninjaoppilaista. Imperiumin kansalaiseksi syntynyt Ana oli yksi valtakuntansa älykkäimmistä keksijistä, mutta nähtyään, kuinka se kohtelee lohikäärmeitä, Ana jätti kotinsa yhdistymisen jälkeen, muutti nimensä "Soraksi" ja ystävystyi Arinin kanssa. Vuosia yhdistymisen jälkeen Sora muodostaa yhteyden lohikäärmeeseen nimeltä Riyu, joka auttaa häntä käyttämään elementaalivoimaansa. Lloyd koulutti hänet ninjaksi ja hän tuhosi Photacit toisen luostarin taistelun aikana.
  • Lloyd Garmadon: Vihreä ninja ja energian elementaalimestari. Kun yhdistyminen kokosi kaikki 16 valtakuntaa yhteen, Lloyd ottaa vastaan ​​Arinin, joka oli menettänyt vanhempansa ja Soran, joka pakeni Imperiumista kouluttaakseen heidät ninjoiksi, suojellakseen Riyua Imperiumin kynsiltä ja löytääkseen loput ninjat ja löytää yhdistämisen mysteeri.
  • Kai: Punainen ninja ja tulen elementaalimestari. Yhdistymisen jälkeen Kai heräsi tuntemattomalla saarella ja vietti viikkoja yrittäessään löytää luostarin, lopulta onnistuen siinä. Otettuaan Bountyn Kai lähti matkalle tutkiakseen yhdistettyjä valtakuntia pitäen Lloydia ajan tasalla, kunnes hän pysähtyi saavuttaessaan Hulluuden valtakunnan, missä hän löysi Nyan. Kailla on oppilas nimeltä Wyldfyre.
  • Nya: Syaani ninja ja veden elementaalimestari. Yhdistymisen jälkeen Nya heräsi jossain kaukana Hulluuden valtakunnasta, missä hän onnistui yhdistymään Kain kanssa ja auttamaan suojelemaan Craglingejä lohikäärmeiltä, ​​kunnes Lloyd, hänen oppilaansa, Arin ja Sora, ja lohikäärmevauva nimeltä Riyu saapuivat. Heidän nopean vierailunsa Pilvivaltakuntaan Nya jäi taakse yrittääkseen löytää ratkaisun MergeQuakeille, missä hänet kutsuttiin kohti salaperäistä Imperiumin luostaria, jossa hän ja Kai tapaavat, löytävät Zanen ja auttavat Lloydia, hänen oppilaitaan ja Wyldfyrea pakenemaan Imperiumista.
  • Zane: Valkoinen ninja ja jään elementaalimestari. Yhdistymisen jälkeen Zane päätyi Imperiumin luostariin, jossa hän pysyi valmiustilassa, kunnes Kai ja Nya löysivät hänet vuosia myöhemmin, ennen kuin hän nosti luostarin auttamaan Lloydia, Arinia, Soraa, Riyua ja Wyldfyrea pakenemaan Imperiumista.​ Sillä aikaa kun muut ninjat lähtivät etsimään lohikäärmeytimiä, jotka voivat auttaa vakauttamaan yhdistyneitä valtakuntia, Zane jäi luostariin yrittääkseen aktivoida Imperiumin portaalin uudelleen, mutta kaksi hallinnon agenttia pidätti hänet, kunnes Lloyd ja Arin vahingossa vapauttivat hänet etsiessään ydintä, jota he etsivät.
  • Cole: Musta ninja ja maan elementaalimestari. Yhdistymisen jälkeen Cole erotettiin ninjatoverestaan ​​ja heräsi kadonneiden asioiden maassa, missä hän tapasi munssin maanpaossa nimeltään Geo ja alkoi suojella siellä asuvia lapsia olennolta nimeltään Kerääjä käyttämällä voimiaan muuttua golemiksi, jonka hän uskoi saaneen Geon fuusiovoimista. Yhdessä tällaisessa kohtaamisessa hän hyökkäsi kolmen epäilyttävän henkilön kimppuun ennen kuin huomasi Nyan olevan yksi heistä ja sai tietää, että Imperiumin kynnet olivat lohikäärmeytimen perässä, jonka tohtori LaRow varasti. Tehtävänsä päätyttyä Cole palasi kadonneiden asioiden maahan, jossa hän sai selville, että susiklaani aikoi kaapata Bonzlen ja käyttää häntä hyväkseen avatakseen portin Kielletyn viisikolle. Suojellakseen häntä Cole ja Zane lähtivät matkalle Mysteriumiin, mutta Dorama sieppasi heidät, kunnes he onnistuvat voittamaan hänet. Lopulta he löytävät Bonzlen luojan, Gandalarian, ennen kuin ottavat vastaan ​​Zanen luokse lähetetyt hallintoagentit. Saavuttuaan Wyldnessiin heidän ponnistelunsa olivat turhia, kun Jordana kidnappasi Bonzlen. Lopulta Cole, Zane ja Gandalaria yhdistivät voimansa pelastaakseen Pilvivaltakunnan välittömältä tuholta.
  • Wyldfyre: Kuumuuden elementaalimestari ja Kain oppilas. Hän on villi lapsi, jota on kasvattanut lohikäärme nimeltä Heatwave. Yhdistymisen jälkeen Wyldfyre otti kuumuuden elementaalimestarin roolin. Kun Imperiumin kynnet onnistuivat vangitsemaan Heatwaven, mikä johti Wyldfyren uskaltamaan Imperiumiin. Wyldfyre itse kuitenkin vangittiin myöhemmin. Myöhemmin Lloyd pelasti Wyldfyren Imperiumin vankilasta, mutta hän hyökkäsi ensin hänen kimppuunsa ja luuli hänet sortavaksi keisarimaalaiseksi. Kuitenkin nähtyään Lloydin yrityksiä pelastaa hänet imperiumin vartijoilta, Wyldfyre muodosti liiton hänen kanssaan. Yhdessä he pyrkivät vapauttamaan suurimman osan kynsien vangitsemista lohikäärmeistä.

Liittolaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Mestari Wu: Spinjitzu mestari, Lloydin setä ja ninjojen opettaja. Kun yhdistyminen tapahtui Wu katosi.
  • Egalt: Yksi kahdesta lohikäärmemestareista Rontun rinnalla. Hän on nousevan lohikäärmetekniikan opettaja. Hän opettaa Lloydia, Kaita, Nyaa ja Arinia, kunnes jälkimmäisen Spinjitzu-taidon puute johti siihen, että hän iski vahingossa Egaltia ja jätti hänet puolisokeutuneeksi, mikä lopulta pakotti hänet alentamaan Arinin Rontun johdolla.
  • Rontu: Toinen kahdesta lohikäärmemestareista Egaltin rinnalla. Hän opetti Soraa ja Riyua saavuttamaan Spinjitzun oppiakseen nousevan lohikäärmeentekniikan, kieltäytyen ottamasta vastaan ​​Wyldfyrea murtuneen jalkansa vuoksi, kunnes hänet pakotettiin ottamaan vastaan ​​Arin tämän alentumisen jälkeen, kun tämä vahingossa osui Egaltia ja puolisokaisi tämän.
  • Gandalaria: Mysteriumin ylivelho. Hän loi Bonzlen värvätäkseen lohikäärmemestarit heidän pyrkimykseensä voittaa kielletyn viisikon.
  • Geo: Geckliä muistuttava Munssi, fuusion elementaalimestari ja Löytäjien jäsen.
  • Bonzle: Muinainen loitsu luurangon muodossa ja Löytäjien jäsen. Gandalaria herätti hänet henkiin tarkoituksenaan karkottaa kielletty viisikko valtakunnista. Vuosisatoja myöhemmin Bonzle asettui kadonneiden asioiden maahan Löytäjien kanssa etsimään perheen tunnetta. Ras aikoo kuitenkin vapauttaa kielletyn viisikon, mikä saa hänet etsimään Bonzlea vangittavaksi voidakseen käyttää häntä verikuun rituaalissa.
  • Fritz: Muotoinen ja Löytäjien jäsen.
  • Spitz: Nuori Hybnobrai ja Löytäjien jäsen.
  • Euphrasia: Kohtalon kirjoittaja ja nykyinen tuulen elementaalimestari ja Morron seuraaja.

Sivuhahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Jay: Yhdistymisen jälkeen Jay erosi ystävistään ja menetti muistinsa. Hän löysi itsensä hallinnosta, jossa hänestä tuli lopulta uudelleenmääritysosaston johtaja. Metsästäessään Zanea, Jay tapasi Bonzlen, mutta Sprite hämää häntä ja yrittää auttaa häntä palauttamaan muistinsa, mikä riittää palauttamaan vain salaman elementaalivoiman.
  • Lobbo: Robotti, joka asuu Risteymässä.
  • Alfonzo Frohicky: Antropomorfinen sammakko, joka asui risteymässä ennen kuin muutti Spinjitzun luostariin sen apulaisluostarinvartijana.
  • Percival Tartigrade: Imperiumin teini suojeluryhmän -johtaja. Kuten kaikki imperiumilaiset, Percival ihaili ja kunnioitti suuresti Beatrixia, hän jopa vangitsi Riyun tälle. Toisen luostarin taistelun jälkeen saatuaan tietää, että keisarinna valehteli imperiumilaisille lohikäärmeiden takaisinsaannista, Percival ja Impriumin teini suojeluryhmä eivät kuitenkaan enää luottaneet häneen ja loivat vastarinnan pysäyttämään Beatrixin. MergeQuake myrskyn päätyttyä Percival piti puheen, jossa hän sanoi, että imperiumilaisten pitäisi löytää ääni ryhmänä, kuten ninjat, jotka todennäköisesti muodostaa neuvoston.
  • Roderick Allen: Yksi Hallinon agenteista.
  • Underwood: Hypnobrai, josta tuli Yhdistymisen jälkeen yksi Hallinon agenteista.
  • Suetonius: Kohtalon kirjoittajien johtaja ja nykyinen Pilvivaltakunnan mestarikirjoittaja.
  • Marcus: Yksi kohtalon kirjoittajista.

Viholliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Imperiumi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Keisarinna Beatrix: oli Imperiumin kuningaskunnan totalitaarinen hallitsija. Kauan ennen Yhdistymistä hän liittoutui Rasin kanssa murhatakseen isänsä Levon ja karkotti kaksoissisarensa ja laillisen perillisen Zeatrixin ottaakseen valtaistuimen. Imperiumin yhdistyttyä muihin valtakuntiin hän yritti vangita lähdelohikäärmeitä täyttääkseen Imperiumin energiatarpeet ikuisesti ja samalla saamalla hallintaansa kaikki muut valtakunnat.
  • Lordi Ras: Antropomorfinen tiikeri Wyldnessistä, joka on päättänyt auttaa mestariaan suunnitelmassa vallata yhdistyneet valtakunnat. Ennen yhdistymistä Ras muutti Imperiumiin ja auttoi keisarinna Beatrixia saamaan valtakunnan hallintaansa, jolloin hänestä tuli Imperiumin kynsien johtaja. Huolimatta siitä, että hän on taitava komentaja ja erittäin ammattimainen soturi, hän ei ole onnistunut estämään Arinia, Soraa ja Lloydia vapautumasta ja pakenemasta Imperiumin vangitsemien lohikäärmeiden mukana. Tämän seurauksena Rasilta riistettiin kynsien johtajan titteli ja keisarinna Beatrix, joka päätti nyt tehdä työn itse, vangitsi hänen epäonnistumisten vuoksi. MergeQuake myrskyn aikana Ras onnistui pakenemaan sellistään ja sen jälkeen värvää Jordanan hänen saavutuksestaan ​​energian poimimisessa lähdelohikäärmeestä isäntänsä puolesta. Sitten hän kulki henkien metsän halki Jordanan kanssa ja käytti lähdelohikäärmeenergiaa varjodojon avaamiseen. Hän kokoaa susiklaanin uudelleen ja hyökkää Pilvivaltakuntaan sekä Kadonneiden asioiden maahan ​​pyrkien vapauttamaan kielletyn viisikon, mutta onnistui vain vapauttamaan Noktin lähetettyään Kain äärimaailmaan.
  • Rapton: Entinen lohikäärmemetsästäjä ja Imperiumin kynsien entinen johtaja. Alun perin Rasin alainen Rapton johti Imperiumin kynnet vangitsemaan lohikäärmeitä, mukaan lukien Riyu -nimisen lohikäärmevauvan, joka pakeni Arinin ja Soran avulla. Kun ninjat vapauttavat lohikäärmeet, Rapton ylennettiin Rasin asemaan ennen kuin hän sai tietää lohikäärmeytimistä, kunnes hän lopulta lopetti työskentelyn Beatrixin palveluksessa ja auttoi ninjoja pysäyttämään MergeQuaket.
  • Tohtori LaRow: Edistyneiden järjestelmien laboratorion päätutkija, joka työskentelee Imperiumin kuningaskunnan hyväksi. Myöhemmin hänet lähetettiin kadonneiden asioiden maahan hakemaan yksi lohikäärmeytimistä ja hän onnistui nappaamaan ytimen Löytäjiltä.
  • Taikuri Dorama: Entinen kuuluisa pyroteknikko ja showman Ninjagossa. Myöhemmin hän palveli sekä Lordi Rasia että hänen esimiestään keisarinna Beatrixia.
  • Jordana: Entinen tohtori LaRow'n ja Soran pahin kilpailija, jonka Ras värväsi hänen mestarinsa puolesta pyrkimään poimimaan energiaa lähdelohikäärmeeltä siten hänestä tuli susiklaanin kenraali. Harjoittaessaan theroxilaista taikuutta Jordana liittyi Rasin joukkoihin vapauttaa kielletyn viisikon, joka keskittyi erityisesti verikuun rituaaliin, jossa Jordana avasi portaalin äärimaailmaan, mikä mahdollisti yhden kielletystä viisikosta vapauttamisen ennen kuin Bonzle onnistui sulkemaan portin. Kun susiklaani ja Nokt oli voitettu, he huomasivat olevansa arvoituksellisella kentällä, jossa Ras nuhteli Jordanaa epäonnistumisesta tietämättä, että tämä oli riivattu epäonnistuneen rituaalin takia.

Susiklaani[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Cinder: Nykyinen savun elementaalimestari. Hän palvelee Susiklaannia kenraalina. Lordi Ras näki hänessä potentiaalia ja toivotti hänet tervetulleeksi riveihinsä uutena värvättynä. Ras opasti Cinderille kielletyn viisikon taistelutekniikan nimeltä Murskausspin, jota hän käyttää taistelussa.
  • Susimetsästäjät: Susiklaanin jalkaväesotilaita. He ovat ihmisiä, ja useimmat heistä käyttävät susinaamioita.
  • Nokt: Yksi kielletyn viisikon jäsenistä, jonka Ras vapautti Äärimaailmasta Verikuun rituaalin aikana.

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Nimi Ensiesitys Suomen ensiesitys
Ensinmäinen puolisko
1 "Yhdistyminen: Osa 1" (engl. The Merge: Part 1) 1. kesäkuuta 2023 5. kesäkuuta 2023
Salaperäinen Yhdistyminen sekoittaa Ninjagon universumin kuusitoista maailmaa yhdeksi. Aloitteleva ninja Arin yhdistää voimansa tekniikkanero Soran kanssa selvitäkseen tässä uudessa ja tuntemattomassa maailmassa. He päätyvät taisteluun Imperiumin valtakunnan lohikäärmeenmetsästäjiä vastaan ja kohtaavat paitsi lohikäärmeenpoikasen, jolta Sora saa mystistä voimaa, myös legendojen vihreän ninjan Lloydin.
2 "Yhdistyminen: Osa 2" (engl. The Merge: Part 2) 1. kesäkuuta 2023 5. kesäkuuta 2023
Lloyd ottaa Arinin ja Soran oppilaikseen ja selittää heille, kuinka alkuperäinen ninjatiimi joutui eroon toisistaan maailmojen yhdistyessä vuosia sitten. Riyu-nimiseksi paljastunut lohikäärmeenpoikanen johtaa kolmikon tapaamaan matriarkkalohikäärmettä, joka vihjaa yhteydestä mahtavien lähdelohikäärmeiden ja elementaalivoimien välillä.
3 "Risteymän karnevaalit" (engl. Crossroads Carnival) 1. kesäkuuta 2023 5. kesäkuuta 2023
Ensimmäisen ninjakoulutuspäivänsä jälkeen Arin ja Sora livahtavat ulos luostarista päästäkseen Risteymän suurille karnevaaleille. Perillä he sekaantuvat pahan taikuri Doraman juoneen ja joutuvat laittamaan uudet ninjataitonsa koetukselle. Ninjat voittavat taistelun, mutta Dorama palkataan heidän lähdettyään Imperiumin palvelukseen.
4 "Hulluuden laitamilla" (engl. Beyond Madness) 1. kesäkuuta 2023 5. kesäkuuta 2023
Ninjojen vanha Bounty-ilmalaiva palaa luostarille ilman kapteenia, joten Arin, Sora ja Lloyd lähtevät seuraamaan johtolankoja selvittääkseen, mitä Kaille tapahtui. He päätyvät Hulluuden maailmaan, mistä he löytävät paitsi Kain, myös Nyan. Dorama pyrkii käynnistämään photacin, keksinnön, joka antaisi Imperiumin armeijalle yliotteen taisteluissa.
5 "Kohtalon kirjoittajat" (engl. Writers of Destiny) 1. kesäkuuta 2023 5. kesäkuuta 2023
Pelottava lonkerohirviö uhkaa Pilvivaltakuntaa. Ninjojen on lähetettävä otus takaisin sinne mistä se tulikin ja onnistuttava sulkemaan koko valtakuntaa uhkaava MergeQuake. Sora tapaa taistelun aikana Euphrasian, uuden tuulen elementaalimestarin, joka auttaa häntä hyväksymään elementaalivoimansa. Nya jää tutkimaan valtakunnan arkistoja MergeQuakeista muiden ninjojen palatessa luostariin.
6 "Paluu imperiumiin" (engl. Return to Imperium) 1. kesäkuuta 2023 5. kesäkuuta 2023
Ninjat kohtaavat vertaisensa vastustajan – tuhoutumattoman photac-teknopedon. Sora paljastaa luoneensa sen lapsuudessaan osana tapahtumasarjaa, joka johti hänet vanhempiensa hylkäämäksi, ja uskoo, että voi tuhota keksintönsä vain itse palaamalla Imperiumiin. Ninjat soluttautuvat valtakuntaan naamioituneena, ja Sora joutuu kasvokkain vihaamansa lohikäärme-energian valjastuksesta vastaavan tohtori LaRow:n kanssa.
7 "Mielettömät pedot" (engl. Mindless Beasts) 1. kesäkuuta 2023 5. kesäkuuta 2023
Naamioitunut Arin päätyy opastamaan joukkoa nuoria oikeudenpuolustajia, jotka tahtovat vanhempina Imperiumin armeijan sotilaiksi. Sora kiristetään aktivoimaan Imperiumin luomat kopio-photacit - tehden valtakunnan armeijasta käytännössä voittamattoman. Sillä välin Lloyd kuitenkin löytää uuden elementaalimestarin ja onnistuu vapauttamaan lähes kaikki Imperiumiin vangitut lohikäärmeet.
8 "Minä olen vaara" (engl. I Will Be the Danger) 1. kesäkuuta 2023 5. kesäkuuta 2023
Uudelta tulen elementaalimestarilta vaikuttavan Wyldfyren menneisyys paljastetaan takaumana. Sora onnistuu yhyttämään pakenevat ninjat ja lohikäärmeet sekä kertoo salaisesta tavasta sammuttaa photacit. Hän kuitenkin tarvitsisi siihen Riyua, joka on kadonnut taistelun melskeessä.
9 "Sisäinen rauha" (engl. The Calm Inside) 1. kesäkuuta 2023 5. kesäkuuta 2023
Sora hakkeroi Imperiumin lokitiedot löytääkseen Riyun. Nya ja Kai tapaavat tutkittuaan eri suunnista salaperäistä maanalaista käytävää, joka johtaa heidät Zanen luokse. Samanaikaisesti Lloyd hyödyntää Wulta saamiaan oppitunteja johtaessaan mahtavaa taistelua photac-armeijaa vastaan.
10 "Toisen luostarin taistelu" (engl. The Battle of the Second Monastery) 1. kesäkuuta 2023 5. kesäkuuta 2023
Nya, Kai ja Zane ymmärtävät löytämänsä käytävän toimivan reittinä yhdistyneistä maailmoista jokaiseen. Tämän ansiosta taistelu Imperiumia vastaan saa uutta toivoa; ninjoilla on käsissään pakoreitti heidän vapauttamilleen lohikäärmeille. Lloyd ja Zane löytävät Imperiumin alta koko valtakunnan virtalähteen, yhden lähdelohikäärmeistä. Tämä antaa Lloydille vaarallisen mahdollisuuden kanavoida voimaansa portin aukaisemiseksi. Ninjat ja lohikäärmeet pääsevät pakoon, mutta Imperiumin keisari Beatrix vannoo taistelun olevan vasta alkanut.
Toinen puolisko
11 "Lohikäärmeytimien temppeli" (engl. The Temple of the Dragon Cores) 12. lokakuuta 2023 12. lokakuuta 2023
Ninjat seuraavat vihjeitä Lohikäärmeytimien temppeliin etsiessään keinoa lopettaa MergeQuaket lopullisesti. He kuulevat ensimmäisen Spinjitzu-mestarin luoneen kolme maailmat vakauttavaa lohikäärmeydintä yhteistyössä lähdelohikäärmeiden kanssa. Voimallisten ydinten olinpaikat kantautuvat kuitenkin myös Imperiumin keisarinna Beatrixin korviin.
12 "Meren jengit" (engl. Gangs of the Sea) 12. lokakuuta 2023 12. lokakuuta 2023
Ninjat jakautuvat kolmeen ryhmään löytääkseen lohikäärmeytimet. Lloyd ja Arin joutuvat merimatkallaan osalliseksi taisteluun pienen kylän omistuksesta.
13 "Sopimatonta käytöstä" (engl. Wyldly Inappropriate) 12. lokakuuta 2023 12. lokakuuta 2023
Wyldfyren kaoottinen menneisyys vaikeuttaa hänen ja Kain Lohikäärmeytimen löytämistä. Zane kaipaa tarvikkeita eri maailmoihin vievien portaalien analysointiin, ja luostarinhoitajaksi nimetty herra Frohicky vie hänet ostosmatkalle Risteymään.
14 "Viimeinen djini" (engl. The Last Djinn) 12. lokakuuta 2023 12. lokakuuta 2023
Nya ja Sora päästävät valloilleen voimakkaan kirouksen lohikäärmeydintä etsiessään, ja kohtaavat jo kauan sitten tuhoutuneen Djinjagon ainoan eloonjääneen asukkaan. Sillä välin herra Frohicky yrittää todistaa arvonsa luostariapulaisena.
15 "Tuomion tehtävä" (engl. They call it Doom) 12. lokakuuta 2023 12. lokakuuta 2023
Kukin ninjaryhmistä on lähellä kaikkia omaa lohikäärmeydintään, mutta Imperiumin soturit vaikeuttavat heidän etsintöjään. Kai opettaa Wyldfyrelle harkitsevaisuutta ja Nya, Sora ja Riyu törmäävät kuin sattuman kaupalla Coleen.
16 "Kadonneiden asioiden maa" (engl. Land of Lost Things) 12. lokakuuta 2023 12. lokakuuta
Cole, Nya ja Sora löytävät lohikäärmeytimen Kadonneiden asioiden maasta, mutta häviävät taistelun siitä tohtori LaRow:lle. Sillä välin Kai ja Wyldfyre hoitavat Heatwave-lohikäärmeen palovammoja.
17 "Hallinto" (engl. The Administration) 12. lokakuuta 2023 12. lokakuuta 2023
Lloyd ja Arin seuraavat löytämänsä lohikäärmeytimen vieneitä agentteja Hallinon sekavaan valtakuntaan. He yllättyvät tavatessaan siellä vangitun Zanen, ja onnistuvat yhteisvoimin pakenemaan lohikäärmeydin mukanaan. Kai huomaa taikuri Doraman huiputtaneen heitä ja vieneen heidän lohikäärmeytimensä.
18 "Absoluuttinen voima" (engl. Absolute Power) 12. lokakuuta 2023 12. lokakuuta 2023
Takaumassa nähdään, kuinka Lordi Rasin avustama Beatrix nousi Imperiumissa valtaan surmaamalla vanhempansa ja karkottamalla elementaalivoimia omaavan sisarensa. Beatrix painostaa LaRow:ta tekemään lohikäärmeytimillä hengenvaarallisia kokeita, mutta saa kuulla yhden Imperiumin saamista lohikäärmeytimistä olevan väärennös. Tämän kuultuaan Beatrix saa idean käyttää superaseensa luomiseen kaupungin alle vangitun lähdelohikäärmeen voimaa, mistä jopa LaRow kieltäytyy. Tämän assistentti, Jordana, kuitenkin tekee keisarinnalle lupauksen viedä työn loppuun.
19 "Olemme kaikki lohikäärmeitä" (engl. We Are All Dragons) 12. lokakuuta 2023 12. lokakuuta 2023
Ninjat soluttautuvat jälleen Imperiumiin estääkseen Beatrixia saamasta superasettaan valmiiksi. He saavat tukea pieneltä vastarintaliikkeeltä, joka auttaa Soraa paljastamaan Beatrixin hirmuteot ja häikäilemättömän, valheellisen propagandan koko Imperiumin kansalle. Jordana ehtii kuitenkin luomaan keinotekoisen lohikäärmeytimen ja Beatrix saa superaseensa käyttöön uhaten koko todellisuutta.
20 "Sisäinen voima" (engl. The Power Within) 12. lokakuuta 2023 12. lokakuuta 2023
Kaikki yhdistyneet valtakunnat ovat vaarassa Beatrixin luodessa yhä useampia arvaamattomia MergeQuakeja. Sora kohtaa viimein Beatrixin valheisiin yhä uskovat vanhempansa, mutta julistaa ninjojen olevan hänen oikea perheensä ja löytää aidon potentiaalinsa. Sora onnistuu tuhoamaan Jordanan luoman lohikäärmeytimen ja romuttaa näin Beatrixin aseen. Lloyd puolestaan kanavoi kaikkien kolmen aidon ytimen voimaa ja onnistuu pysäyttämään MergeQuaket. Imperiumin alle vangittu lähdelohikäärme vapautetaan ja ninjatiimi palaa luostariin. Heidän tietämättään taistelun aikana paennut lordi Ras värvää Jordanan apulaisekseen ja toteaa Beatrixin olleen vain yksi pelinappula hänen mestarinsa suunnitelmassa.

The Elemental Mechs[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Nimi Ensiesitys Suomen ensiesitys
1 (engl. What The Mech?) 6. tammikuuta 2024 ei esitetty
Arin, Kai ja Sora harjoittelevat Kain kehittelemällä liukumäkikurssilla, kun Cole ilmestyy pyytämään heiltä apua. Risteymään on saapunut lähetys vaarallisia esineitä, mukaan lukien kronoterästä, joka ei saa päätyä vääriin käsiin.
2 (engl. The Mech Master) 9. tammikuuta 2024 ei esitetty
Mekaanikko ilmestyy Robomestari 5000 -kilparadalle ja varastaa muiden kilpailijoiden robotit.
3 (engl. A Pain in The Mech!) 12. tammikuuta 2024 ei esitetty
Ninjat pysäyttävät jäälohikäärmeiden hyökkäyksen Risteymän nuudelikojuille.

Toinen tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Nimi Ensiesitys Suomen ensiesitys
Ensinmäinen puolisko
1 "Verikuu" (engl. The Blood Moon) 4. huhtikuuta 2024 4. huhtikuuta 2024
Arin ja Sora tutkivat salaperäistä murtoa kaatopaikalla. Samalla univajeesta kärsivä Lloyd näkee stressaavaa unta naamioiduista sotureista.
2 "Murskatut unet" (engl. Shattered Dreams) 4. huhtikuuta 2024 4. huhtikuuta 2024
Ninjat kyselevät epäilyttävältä kauppiaalta varastetusta nuijasta. Liittyykö muinainen työkalu Pilvivaltakunnan arkistoihin.
3 "Phantasm-luolan takana" (engl. Beyond the Phantasm Cave) 4. huhtikuuta 2024 4. huhtikuuta 2024
Lloyd näkee näyn lähdelohikäärmeistä, minkä myötä ninjat aloittavat oikeudenmukaisen mutta epäselvän tehtävän.
4 "Voima idästä"(engl. Force From the East) 4. huhtikuuta 2024 4. huhtikuuta 2024
Tavatakseen legendaarisen opettajan Lloydin näystä ninjojen on läpäistävä sarja kokeita, mutta vastaako muinainen mestari heidän odotuksiaan?
5 "Loitsu vesiputouksella" (engl. A Spell At The Waterfall) 4. huhtikuuta 2024 4. huhtikuuta 2024
Ninjat aloittavat harjoittelun kielletyn viisikon päihittämiseksi, mutta Wyldfyre kokee jääneensä ulkopuoliseksi. Bonzle paljastaa odottamattoman yhteyden.
6 "Mysteriumiin" (engl. To Mysterium) 4. huhtikuuta 2024 4. huhtikuuta 2024
Bonzle ja hänen tiiminsä ovat lähdössä etsimään tiettyä noitaa, mutta ensin he tarvitsevat kartan. Arinilla on vaikeuksia spinjitzu-koulutuksen kanssa.
7 "Karkulaiset hulluudesta" (engl. Fugitive from Madness) 4. huhtikuuta 2024 4. huhtikuuta 2024
Verikuu koittaa pian, ja Bonzle pyytää apua omalaatuiselta luojaltaan. Ninjoilla on viimeinen tilaisuus oppia nousevan lohikäärmeen tekniikka.
8 "Wyldnessin salaisuudet" (engl. Secrets of the Wyldness) 4. huhtikuuta 2024 4. huhtikuuta 2024
Ninjat lähtevät Wyldnessiin, jossa heidän on kohdattava lordi Ras – riippumatta siitä, ovatko he siihen valmiita. Velho paljastaa suunnitelmansa Bonzlen suojelemiseksi.
9 "Henkien metsä" (engl. The Forest of the Spirits) 4. huhtikuuta 2024 4. huhtikuuta 2024
Velho etsii varastosta loitsua, jolla voisi pelastaa Bonzlen. Arin sieppaa tärkeän paketin. Loput ninjat soluttautuvat rituaaliin.
10 "Nousevat ninjat" (engl. Rising Ninja) 4. huhtikuuta 2024 4. huhtikuuta 2024
Uhrausten, loitsun ja verikuun myötä Lordi Rasilla on kaikki tarvittava kielletyn viisikon vapauttamiseen – paitsi jos ninjat panevat töpinäksi!
Toinen puolisko
11 (engl. The Beasts of War) 8. elokuuta 2024 2024
12 2024 2024
13 2024 2024
14 2024 2024
15 2024 2024
16 2024 2024
17 2024 2024
18 2024 2024
19 2024 2024
20 2024 2024

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rooli Alkuperäinen ääni Suomenkielinen ääni
Arin Deven Mack Tommi Bäckman
Sora Sabrina Pitre Amy Burgess
(kausi 1 jaksot 1–19, kausi 2)
Emma Louhivuori
(kausi 1 jakso 20)
Lloyd Samuel Vincent Henri Piispanen
Jay Michael Adamthwaite Valtteri Turunen
Kai Vincent Tong Joonathan Kettunen
Zane Brent Miller Osku Ärilä
(kausi 1 jaksot 9–10)
Tuukka Leppänen
(kausi 1 jaksot 11–20, kausi 2)
Cole Andrew Francis Osku Ärilä
Nya Kelly Metzger  Henni-Liisa Kirjavainen
Wyldfyre Kazumi Evans Netta Laurenne
Mestari Wu Paul Dobson Pasi Ruohonen
Rapton Giles Panton Iikka Forss
(kausi 1 jaksot 1–17)
Jani Karvinen
(kausi 1 jaksot 18–20)
Lordi Ras Brian Drummond Osku Ärilä
Keisarinna Beatrix Nicole Oliver Sari Ann Stolt
(kausi 1 jaksot 1–10)
Carla Rindell
(kausi 1 jaksot 11–20)
Tohtori LaRow Ashleigh Ball Kristina Vahvaselkä
Taikuri Dorama Mackenzie Gray Jani Karvinen
(kausi 1)
Valtteri Turunen
(kausi 2)
Jordana Diana Kaarina Henni-Liisa Kirjavainen
Cinder Ian Hanlin Jani Karvinen
Nokt Deven Mack Valtteri Turunen
Euphrasia Bethany Brown Reetta Korhonen
Egalt Andrew Francis Pasi Ruohonen
(kausi 2 jaksot 4–7)
Osku Ärilä
(kausi 2 jakso 10)
Rontu Kazumi Evans Kristina Vahvaselkä
Gandalaria Tabitha St. Germain Reetta Korhonen
Bonzle Michelle Creber Netta Laurenne
Geo Peter Kelamis Tuukka Leppänen
Fritz Vincent Tong Valtteri Turunen
Spitz Sabrina Pitre Henni-Liisa Kirjavainen
Djinni Arrakore Mark Hildreth Jani Karvinen
Alfonzo Frohicky Andrew McNee Pasi Ruohonen
Keisari Levo Ron Halder Juhani Rajalin
Percival Tartigrade Aidan Drummond Valtteri Turunen
Lobbo Brian Drummond Joonathan Kettunen
Kreel Kelly Sheridan Reetta Korhonen
Laavakansalaiset Marÿke Hendrikse Valtteri Turunen
Suetonius Ian Hanlin Juhani Rajalin
Energian lähdelohikäärme Paul Dobson Osku Ärilä (1. kausi)
Juhani Rajalin (2. kausi)
Liikkeen lähdelohikäärme Diana Kaarina
Voiman lähdelohikääärme Michael Adamthwaite
Elämän lähdelohikäärme Niah Davis

Tuotteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kesäkuu 2023[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Settinumero Nimi Osat
71789 Kain ja Rasin auto- ja motskaritaistelu 130
71790 Imperiumin lohikäärmeenmetsästyskoira 130
71791 Lohikäärmevoiman Zane – spinjitzu-kilpa-auto 307
71792 Soran muuntuva moottoripyörärobotti 384
71793 Heatwave – muuntautumiskykyinen laavalohikäärme 479
71794 Lloydin ja Arinin ninjatiimin robottiasut 764
71795 Lohikäärmeen energiaytimen temppeli 1029
71796 Elementtilohikäärme vs. keisarinnan robottiasu 1038
71797 Kohtalon alus – kilpailu aikaa vastaan 1739
71798 Nyan ja Arinin lohikäärmeenpoikasen taistelu 157
71799 NINJAGO Cityn kauppakeskus 6163

Tammikuu 2024[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Settinumero Nimi Osat
71801 Kain lohikäärmehyökkäys 24
71802 Nyan lohikäärmehyökkäys 26
71803 Arinin lohikäärmehyökkäys 27
71804 Arinin taistelurobotti 104
71805 Jayn robottitaistelupakkaus 78
71806 Colen maaelementti-robotti 235
71807 Soran tekniikkaelementti-robotti 209
71808 Kain tulielementti-robotti 322
71809 Egalt-mestarilohikäärme 532

Maaliskuu 2024[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Settinumero Nimi Osat
71810 Pikkuinen Riyu-lohikäärme 132
71811 Arinin ninjamaastomönkijä 267
71812 Kain ninjakiipijärobotti 625
71813 Susinaamion varjojen dojo 1190
71815 Kain alkulohikäärmetaistelu 625
71817 Lloydin elementaalivoiman robottiasu 253

Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kehitys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uusi sarja on tuotettu Ninjago-televisiosarjan viimeisen kauden jälkeen. Uutta sarjaa varten animaatioyhtiö WildBrain Studios siirtyi käyttämään Unreal Engine 5 -pelimoottoria parantaakseen animaation laatua edeltävistä kausista.[10]

Käsikirjoittaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan pääkäsikirjoittajat ovat Chris "Doc" Wyatt ja Kevin Burke. Wyatt vahvisti Twitterissä, että sarja ei ole suoraa jatkoa edelliselle Ninjago-sarjalle.[11]

Julkaisu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarja esiteltiin alun perin San Diego Comic-Con 2022-taptumassa. Sarja julkaistiin Netflixissä 1. kesäkuuta 2023 Yhdysvalloissa, Kanadassa, Japanissa ja Latinalaisessa Amerikassa sekä muilla alueilla myöhemmin samassa tai seuraavassa kuussa. Suomessa sarjan ensimmäisen kauden ensimmäinen puolisko julkaistiin 5. kesäkuuta ja toinen 12. lokakuuta 2023 Ruutu+-palveluun. Toisen kauden ensimmäinen puolisko julkaistiin 4. huhtikuuta 2024.[12]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. ”LEGO NINJAGO® Dragons Rising | Season 2 Teaser”. fi-FI
  2. You are being redirected... www.animationmagazine.net. Viitattu 2.6.2023.
  3. LEGO NINJAGO writer clarifies new Dragons Rising title brickfanatics.com. 18.4.2023. Viitattu 2.6.2023. (englanniksi)
  4. Ninjago: Dragons Rising Ninjago Wiki. Viitattu 2.6.2023. (englanniksi)
  5. Lego www.lego.com. Lego. Viitattu 2.6.2023.
  6. LEGO Ninjago: Lohikäärmeiden nousu Ruutu. Viitattu 7.6.2023.
  7. LEGO® NINJAGO®: Dragons Rising | Official LEGO® Shop US www.lego.com. Viitattu 14.10.2023. (englanniksi)
  8. ”LEGO Ninjago: Lohikäärmeiden nousu”. fi
  9. ”Ninjago: Dragons Rising (TV Series 2023– ) - Plot - IMDb”. en-US
  10. Ninjago: Dragons Rising Release Date thehdroom.com. Viitattu 7.6.2023. (englanniksi)
  11. LEGO NINJAGO writer clarifies Dragons Rising is ‘not a season title’ brickfanatics.com. Viitattu 7.6.2023. (englanniksi)
  12. Netflix Builds on ‘LEGO Ninjago’ Franchise with New Series animationmagazine.net. Viitattu 7.6.2023. (englanniksi)