Kyrö Napue Gin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Napue-ginipullo.

Kyrö Napue Gin (vuoteen 2020 asti Napue) on Kyrö Distillery Companyn ruisgini. Sen nimi vaihtui Kyrö Napue Giniksi tammikuussa 2020. Sen valmistukseen käytetään rukiin ohella 16 eri yrttiä, muun muassa karpaloa, tyrniä, koivunlehtiä ja mesiangervoa.

Vuonna 2015 Kyrö Distillery Companyn Napue Gin valittiin parhaaksi giniksi Gin & Tonic -sarjassa International Wine and Spirit Competitionissa Britanniassa. Kyrö Napue Giniin tehty Gin & Tonic -cocktail koristellaan karpaloilla ja rosmariinin oksalla. Tuotteen nimi pohjautuu vuonna 1714 Isonkyrön Napuen kylässä käytyyn Napuen taisteluun.[1][2]

Pakkaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kyrö Napue Ginin pullo on lieriön muotoinen lasipullo, jossa on paperinen etiketti ja puinen korkki.[3] Itse tuotteen ohella sen pakkaus on herättänyt kansainvälistä huomiota. Kyrö Distillery Company sijoittui parhaiden hakijoiden joukkoon Cannes Lions Premium Packaging -sarjassa ja kakkossijalle Dieline-kilpailun Spirits-kategoriassa.[3] Vuonna 2018 Kyrö otti käyttöön uudet, Mikko Laakkosen suunnittelemat lasipullot. Uusi malli poikkeaa hyvin vähän edellisestä, italialaisen perheyrityksen pullomallista. Uuden pullon pohjassa oleva viiste saa pullon ikään kuin leijumaan pöydän pinnalla. Uusi pullo on hartioista leveämpi ja pyöreämpi ja pullon kaula on lyhyempi vanhaan pulloon verrattuna. Uuden pullon pohjassa on sana Kyrö.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Pere, Eeva-Liisa: Pohjalainen gini palkittiin maailman parhaana Helsingin Sanomat. 23.7.2015. Helsinki: Sanoma Media Finland Oy. Arkistoitu 19.4.2016. Viitattu 9.4.2016.
  2. Lundén, Kimmo: Alkoholista tuli elintarviketeollisuuden vientiykkönen - ”Mukava kasvu muuttui räjähdysmäiseksi" 29.10.2015. Helsinki: Talentum. Viitattu 10.4.2016.
  3. a b Moster, Helen: Klassikko jo syntyessään – tyylikäs pakkaus ja etiketti kestävät aikaa Biofore. 7.12.2015. UPM. Viitattu 9.4.2016.
Tämä ruokaan, juomiin, ravintoon tai ruoanlaittoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.