Konemetsä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Öinen päälava vuonna 2006

Konemetsä on vuodesta 2004 alkaen järjestetty psytrance-painotteinen konemusiikkitapahtuma, jossa musiikki soi taukoamatta viikonlopun yli. Perjantaista sunnuntaihin kestävä tapahtuma järjestetään vuosittain heinäkuussa Simalan kylässä, Marttilassa, Lounais-Suomessa. Tapahtumapaikkana on pellon laidalla sijaitseva metsikkö ja sen lähiympäristö, jossa sijaitsee useita lavoja. Leirintäalueet sijaitsevat metsikön viereisillä pellolla ja autojen pysäköintialue lähialueella. Juhlijoita tapahtumassa vieraili noin 4 000 vuonna 2007. Kävijöiden määrä on kasvanut vuosi vuodelta. Elektronisen musiikin artisteja Konemetsässä esiintyy useita kymmeniä, joiden tyylisuunnat vaihtelevat laidasta laitaan.

Vuoden 2006 Konemetsässä esiintymislavoja olivat Main Stage, Desert Stage, Chill-out / Progressive Stage, Camp X-Rust ja Metsäteknologiakeskus. Esiintyjiä runsaan 36 tunnin aikana oli 60.

Vuonna 2007 tapahtuma pidettiin 6.–7. heinäkuuta, ja esiintymislavoja oli jälleen viisi: Main Stage, Desert Stage, Chill-out, Camp X-Rust ja Urban Audio. Ulkomaisina pääesiintyjinä paikalla nähtiin muun muassa Eat Static ja Koxbox.

Vuoden 2008 tapahtuma järjestettiin 11.–13. heinäkuuta. Pääartisteina olivat alankomaalainen GMS, brittiläinen System 7 ja israelilainen Astrix. Tapahtuma keräsi noin 4 000 kävijää per päivä (noin 10 000 kokonaisuudessaan) ja oli näin suurin tähän mennessä järjestetty Konemetsä-festivaali. Varsinais-Suomen poliisin, tullin, rajavartiolaitoksen ja vankilan viranomaisten yhteisessä tehovalvontaiskussa 102 tapahtuman osallistujaa jäi kiinni huumeiden hallussapidosta. Yksikään hallussapito ei johtanut pidätykseen. Suurin osa niistä oli kannabistuotteita, mutta myös LSD:tä ja ekstaasia takavarikoitiin pieniä määriä.[1] Tapahtumassa ei juurikaan ollut järjestyshäiriöitä.

Vuonna 2009 Konemetsä laajennettiin nelipäiväiseksi. Se järjestettiin viimeisen kerran 2.-5.7.2009.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. YLE Uutiset: Konemetsän tulevaisuus uhattuna huumerikosten takia YLE Uutiset / Pop-uutiset. 14.7.2008. yle.fi. Viitattu 16.7.2008.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]