Kesken jäänyt elämä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kesken jäänyt elämä
An Unfinished life
Ohjaaja Lasse Hallström
Käsikirjoittaja Mark Spragg ja Virginia Korus Spragg
Tuottaja Leslie Holleran, Alan Ladd Jr., Kelliann Ladd
Säveltäjä Deborah Lurie
Kuvaaja Oliver Stapleton
Pääosat Robert Redford
Jennifer Lopez
Morgan Freeman
Becca Gardner
Josh Lucas
Camryn Manheim
Damian Lewis
Lynda Boyd
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Ensi-ilta 4. marraskuuta 2005
Kesto 107 min
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
Allmovie

Kesken jäänyt elämä on ruotsalaisen Lasse Hallströmin ohjaama elokuva. Se perustuu Mark Spraggin samannimiseen romaaniin. Elokuva tuli tuntemattomasta syystä ensi-iltaan vasta kaksi vuotta valmistumisensa jälkeen.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Jean Gilkyson (Jennifer Lopez) ja hänen 11-vuotias tyttärensä Giff (Becca Gardner) pakenevat Jeanin väkivaltaista poikakaveria Garya (Damian Lewis). Olosuhteiden pakossa Jean vie tyttärensä tämän isoisän, Einarin (Robert Redford) Wyomingissa sijaitsevalle maatilalle. Einar asuu siellä kahdestaan karhun raateleman työtoverinsa Mitchin (Morgan Freeman) kanssa. Einar on katkeroitunut poikansa kuolemasta ja syyttää Jeania siitä, sillä Jean ajoi autoa sinä yönä, kun kohtalokas auto-onnettomuus sattui, jossa hänen entinen miehensä kuoli. Tarinassa on olellisessa osassa myös karhu joka raateli Mitchin. Elokuvan alussa Einarin tilalla käyskennellyt karhu otetaan kiinni ja viedään eläintarhaan.

Tarinan edetessä Giff saa isoisänsä sydämen pehmitettyä ja monien puheiden kautta Einar ymmärtää, että hänen on parasta jatkaa elämää nauttien siitä, mitä hänellä on jäljellä. Samalla kun Einar antaa anteeksi Jeanille, Mitch sanoo, että karhu on vapautettava häkistään. Einar ja Giff ryhtyvät työhön.

Einarin ja Giffin ollessa vapauttamassa karhua, tarkoituksena saada se kulkemaan eläintarhan häkistä Einarin auton lavalla olevaan häkkiin, Giff polkaisee vahingossa auton kaasua ja karhu pääsee irralleen. Hermostunut karhu huitaisee Einaria ja pakenee sitten yöhön. Vaikka Einar ei olekaan kovin pahasti loukkaantunut, Giff ajaa hänet sairaalaan. Sinä iltana tapahtuneen virheen kautta Einar ymmärtää miltä Jeanista tuntuu olla syyllisenä auto-onnettomuuteen.

Jeanin entinen väkivaltainen poikaystävä Gary on ruvennut etsimään Jeania ja saapuu elokuvan loppuvaiheessa Einarin tilalle. Hän lyö Jeanin maahan ja vetää Giffin mukanaan autoonsa. Einar kuitenkin ehtii ampua auton eturenkaan puhki ja Giff pääsee pakoon. Einar ampuu auton ajokunnottomaksi ja vetää Garyn ulos autosta hakaten tämän tainnoksiin.

Karhu on palannut takaisin luontoon viettämään karhunelämää.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.