Katri Sievinen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Katri Sievinen
Katri Sievinen vuonna 2012.
Katri Sievinen vuonna 2012.
Näyttelijä(t) Jutta Lehtinen
Kesto 2003–2007, 2008, 2009, 2012, 2014
Ensi-
esiintyminen
Osa 753: Kari tekee epätoivoisen ratkaisun (16. huhtikuuta 2003)
Viimeinen
esiintyminen
Osa 2693: Paulan viimeinen toive toteutuu (15. lokakuuta 2014)
Henkilötiedot
Koko nimi Katri Elisabeth Sievinen
Ammatti tarjoilija, myyjä, pr-emäntä
Sukupuoli nainen
Kotipaikka Suomi Helsinki
Asuinpaikka Vaasa
Suhteet
Vanhemmat Lasse Sievinen
Paula Sievinen (kuollut)
Sisarukset Heli Sievinen
Annika Sievinen (kuollut)
Jiri Viitamäki (velipuoli ja serkku)
Severi Sievinen (velipuoli)
Puoliso(t) Johan Brunberg (kihlattu)
Teemu Korhonen (ex-kihlattu)
Tädit ja sedät Leo Sievinen (kuollut)
Armi Viitamäki
Sisarusten lapset Nella Tamminen (velipuolen ja serkun tytär)
Magnus Mustavaara (velipuolen ja serkun poika)
Serkut Joonatan Sievinen
Jere Sievinen
Satu Sievinen
Leo Sievinen (serkun poika)

Katri Elisabeth Sievinen on Jutta Lehtisen esittämä kuvitteellinen hahmo televisiosarjassa Salatut elämät. Hän on ollut sarjassa vakituisesti mukana vuosina 2003–2007 ja tehnyt lyhyitä vierailuja vuosina 2008, 2009, 2012 ja 2014. Katri nähtiin Salattujen elämien spin-off-sarjassa Pihlajasatu vuonna 2019.[1]

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaaleahiuksinen Katri saapui sarjaan keväällä 2003 silloisen opiskelukaverinsa Aamu Korhosen kautta. Katri pyöri Pihlajakadun kuvioissa ennen kuin hänen perheensä muutti asumaan Aamun perheen entiseen asuntoon, jossa Katri oli viettänyt aikaa jo silloin kun seurusteli vielä Aamun kaksoisveljen Teemun kanssa. Muut Sieviset muuttivat Pihlajakadulle vasta vuonna 2004.

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katri on Sievisen perheen vanhin tytär. Hänen perheeseensä kuuluvat siskot Annika ja Heli, velipuolet Severi ja Jiri sekä vanhemmat Paula ja Lasse. Paulan kanssa Katri on aina ollut hyvin läheinen. Pikkusisko Annika menehtyi traagisesti vuonna 2007 ollessaan vain 18-vuotias.

Koulutus ja työ[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäisinä vuosinaan sarjassa Katri opiskeli maalariksi. Kouluaikoinaan Katrilla oli huono maine useiden seurustelu- ja seksikumppaneidensa takia. Myöhemmin Katri työskenteli niin Kentaurissa, Stellanssissa kuin SnowTeamissakin, eikä hän tehnyt paljoakaan koulutustaan vastaavia töitä.

Hahmon kaari[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katri on seurustellut vakituisesti Teemu Korhosen, Riku Jääskeläisen ja Taneli Halosen kanssa. Hänellä on ollut myös pari yhden illan juttua Ken Ojalan kanssa ja lyhyt suhde Pete Niirasen kanssa. Ossi Puolakka oli myös ihastunut Katriin ja suudelmia vaihdettiin, mutta muuta ei heidän välilleen lopulta kehittynyt.

Teemu ja Katri tutustuivat Aamun kautta ja alkoivat seurustella. Aamu tosin paheksui Katrin huonon maineen takia veljensä tyttöystävää ja yritti vaikeuttaa suhdetta. Aamu myös koki, että Katri yritti ottaa hänen paikkansa perheessä. Aamun poikaystävä Ken päätyi sänkyyn Katrin kanssa saadakseen sänkykokemusta Aamua varten. Katri ehti jopa lyhyesti ihastua Kentsuun, mutta päätti jatkaa elämäänsä Teemun kanssa. He menivät myöhemmin kihloihin, mutta suhde päättyi, kun Teemu sai tietää Katrin olleen Kentsun kanssa sängyssä toistamiseen, ja Teemu muutti Lontooseen siskonsa kanssa. Alun perin oli ollut tarkoitus, että Katri olisi lähtenyt Teemun mukaan.

Teemun muutettua pois Helsingistä alkoi Katri tapailla Kentaurin uutta työntekijää Rikua. Myös Katri itse aloitti työt Kentaurissa. Näihin aikoihin Katrin äiti ja vanhempi pikkusisko Heli muuttivat Pihlajakadulle. Syksyllä 2004 vaihto-oppilaana ollut perheen silloinen kuopus Annika palasi Suomeen. Myöhemmin samaisena syksynä perheen isä, Lasse, muutti myös Pihlajakadulle. Rikun paras ystävä Ossi sotki hieman Katrin ja Rikun kuvioita, mutta lopulta pari päätyi vakavaan suhteeseen Ossin jäädessä nuolemaan näppejään. Rikun alkoholismi kuitenkin rasitti suhdetta sen verran, että Katri jätti miehen ja aloitti seurustelun Tanelin kanssa.

Katrilla ja Tanelilla tuntui sujuvan hyvin, mutta Tanelin äiti (myöhemmin isoäidiksi paljastunut) Irma ei pitänyt kaksikon romanssista. Hänestä Katri ei ollut Tanelille tarpeeksi hyvä. Sen lisäksi Katrilla oli yhä tunteita häntä kaipaavaa Rikua kohtaan. Tanelin ja Katrin yhteiselo ei sujunut enää niin hyvin kuin aiemmin, joten pari erosi riitojensa painamina. Katri palasi lohduttautumaan Tanelin käsivarsille, koska Riku oli kuollut. Taneli kuitenkin suuntasi kohti Kyprosta ja Katri jäi yksin.

Rikun kuoleman ja Tanelin lähdön jälkeen Katri ei halunnut seurustella. Pete Niiranen kuitenkin oli hyvin kiinnostunut Katrista ja he alkoivat seurustelemaan. Juututtuaan hissiin Peten kanssa Katri joutui Peten raiskauksen uhriksi. Sen jälkeen Katrin oli hyvin vaikea enää asua Pihlajakadulla ja olla osa sen kuvioita. Hän päätti muuttaa Vaasaan asumaan.

Paluut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Syksyllä 2008 Katri tuli käymään kotona, koska hänen äitinsä oli kadonnut.[2] Kun selvisi, että Paula on kunnossa, Katri palasi takaisin Vaasaan. Syksyllä 2009 Katri tuli taas Helsinkiin tervehtimään perhettään ja tervehtimään vastasyntynyttä pikkuveljeään Severiä. Katri esitteli perheelleen myös uuden miesystävänsä Johan Brunbergin. Lisää yllätyksiä Katri järjesti perheelleen hakemalla pikkusiskonsa Helin kotiin Pihlajakadulle.

Katri palasi huhtikuussa 2012 Pihlajakadulle Heli-siskonsa kanssa juhlimaan vanhempiensa polttareita sekä häitä. Polttareiden ja häiden jälkeen hän palasi Helin kanssa takaisin Vaasaan. Vuonna 2014 Katri ja Heli palasivat Pihlajakadulle Paulan jouduttua ammutuksi salaklinikan hyväntekeväisyysjuhlissa. He palasivat hetkeksi Vaasaan, mutta tulivat myöhemmin kotiin hakemaan Severin luokseen Vaasaan. Paulan kuoltua Katri, Heli ja Severi tulivat Pihlajakadulle hyvästelemään Paulan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ilouutisia Salkkarit-faneille! Salinien ja Sievisten perheet nähdään jälleen televisiossa MTV.fi. 25.1.2019. Viitattu 25.1.2019.
  2. Katri palasi Pihlajakadulle jaksossa 1580: Maarit on oman elämänsä selvä kuningatar (22.8.2008)