Lasse Sievinen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lasse Sievinen
Lasse Sievinen vuonna 2010 esitetyssä jaksossa.
Lasse Sievinen vuonna 2010 esitetyssä jaksossa.
Näyttelijä(t) Timo Jurkka
Kesto 2004–2012, 2013–2015, 2019–
Ensi-
esiintyminen
Osa 973: Paulan tuliainen on varsin miehekäs
(20. lokakuuta 2004)
Henkilötiedot
Koko nimi Lasse Simo Sakari Sievinen
Status kihloissa
Ammatti upseeri
rauhanturvaaja
projektipäällikkö
pizzalähetti
palkanlaskija
talonmies
yrittäjä
Sukupuoli mies
Ikä 16. elokuuta 1958 (ikä 65)
Asuinpaikka Helsinki
Suhteet
Sisarukset Leo Sievinen (kuollut)
Puoliso(t) Paula Sievinen (kuollut)
Liisa Salo (ex-kihlattu)
Joanna Lumijoki (kihlattu)
Lapset Katri Sievinen
Heli Sievinen
Annika Sievinen (kuollut)
Jiri Viitamäki
Severi Sievinen (poikapuoli, kasvattipoika)
Lastenlapset Nella Tamminen
Magnus Mustavaara
Sisarusten lapset Joonatan Sievinen
Jere Sievinen
Satu Sievinen
Muut sukulaiset Leo Sievinen (veljenpojan poika)

Lasse Simo Sakari Sievinen[1] (s. 16. elokuuta 1958) on Timo Jurkan esittämä kuvitteellinen hahmo televisiosarjassa Salatut elämät, jossa hän on oli mukana aktiivisesti lokakuusta 2004 alkaen,[2] lukuun ottamatta kolmen kuukauden taukoa joulukuusta 2012 maaliskuuhun 2013, kunnes poistui sarjasta huhtikuussa 2015. Lasse on myös sivuhenkilönä Salattujen elämien spin-off-sarjassa Tuuliranta. Lasse poistui sarjasta keväällä 2015.[3] Lasse nähtiin Salattujen elämien spin-off-sarjassa Pihlajasatu vuonna 2019.[4] Lasse palasi pysyvästi sarjaan syyskauden avausjaksossa vuonna 2019.[5]

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luonne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lasse vuonna 2005 esitetyssä jaksossa.

Lasse on pohjimmiltaan hyväsydäminen ja fiksu mies, mutta hänellä on aina ollut pieniä vaikeuksia ymmärtää tyttäriensä tekemisiä ja tunteita. Suhde keskimmäiseen tyttäreen eli Heliin on aina ollut läheisempi. Vastavuoroisesti Katri ja Annika ovat läheisempiä Paulan kanssa kuin Heli. Lasse on varma mielipiteistään ja esittää usein kyynisiä ja piikitteleviä näkemyksiä asioihin, joissa ei ole muiden kanssa samaa mieltä.

Perhe ja muut ihmissuhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lassella ja hänen edesmenneellä vaimollaan Paulalla on kolme yhteistä tytärtä: Katri, Heli ja Annika. Syksyllä 2007 Lassen Leo-veljen poika Joonatan muutti asumaan Sievisille.[6] Lassen vaimolla Paulalla on lisäksi vielä neljäs lapsi Severi, jonka biologinen isä on Eero Vanala. Eero ei kuitenkaan ehtinyt nähdä lastaan ennen kuolemaansa ja Lasse on toiminut Severin kasvatti-isänä. Lassella itselläänkin on vielä yksi lapsi, Jiri, jonka äiti on Paulan sisko Armi Viitamäki.

Annika menehtyi hukkumalla 18-vuotissyntymäpäivänään vuonna 2007 esitetyssä jaksossa[7] ja myöhemmin saman vuoden jaksoissa sekä Katri että Heli muuttivat pois kotoa, Katri Vaasaan ja Heli Pariisiin silloisen naisystävänsä Tarun kanssa. Heli muutti takaisin kotiin vuonna 2009 ja meni töihin samaan yritykseen Lassen kanssa (Lasse oli tuolloin Helin alainen), mutta muutti kahden vuoden päästä naisystävänsä Kiia Hyvösen kanssa Vaasaan, missä Katrikin asui. Sittemmin tyttäret ovat tehneet lyhyitä vierailuja Pihlajakadulle. Vuodesta 2007 eteenpäin Sievisten luona asunut Joonatan lähti Norjaan töihin öljynporauslautalle keväällä 2010, mutta palasi takaisin syksyllä 2011 joutuessaan samaan vieroituslaitokseen Peppi Puolakan kanssa steroidiriippuvuutensa takia.

Lassen lenkki- ja saunakavereita ovat olleet muun muassa Aaro Vaalanne ja Panu Kaukovaara. Pitkistä naapuruussuhteista huolimatta Lasse ei ole erityisemmin ystävystynyt Seppo Taalasmaan tai Ismo Laitelan kanssa, vaan pikemminkin päätynyt erilaisiin riitatilanteisiin heidän kanssaan. Lasse alkoi ystävystyä Ismon kanssa paremmin saatuaan tietää tämän imusolmukesyövästä ja he ovatkin nykyään hyviä ystäviä.

Työelämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lasse on toiminut YK:n rauhanturvaajana ulkomailla useita vuosia. Sotilasarvoltaan hän on insinöörimajuri.[8] Lassen saatua potkut entisestä työpaikastaan ulkoministeriösssä Paulan sotkujen takia, meni hän töihin Talotaikureihin huoltomieheksi. Talotaikureiden jälkeen Lasse oli töissä tekniikkafirma Routaketo Oy:ssä, josta hän otti lopputilin lähdettyään mukaan Joonatanin firmaan Pala Productionssiin. Firman mentyä konkurssiin Lassen seuraava työpaikka oli pizzeria Ragazzo Poverossa, jossa hän toimi kokkina. Sitten Lasse työskenteli Pihlajakadun lähellä sijaitsevan sairaalan palkanlaskijana, josta sai potkut kuritettuaan Aaro Vaalannetta. Lasse työskentelee nykyään osakkaana Majatalo Amandassa.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lasse harrastaa innokkaasti metsästystä ja hän tekee usein hirvipaistia.

Elämä Pihlajakadulla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suhde Paulaan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lasse ja Paula Aaron ”kummitustalolla” vuonna 2008 esitetyssä jaksossa.[9]

Lasse oli vuosikausia naimisissa Paulan kanssa. Erityisesti heidän suhdettaan vaikeuttivat molemminpuoliset syrjähypyt ja Aaro Vaalanne, jonka takia Paula meinasi kerran jättää perheensä eikä tämä malttanut jättää Paulaa rauhaan vaan palasi aika ajoin häiritsemään tämän elämää. Lasse tuli yksinäiseksi Paulan ollessa hoidossa mielenterveydellisten ongelmiensa vuoksi ja tutustui Maaritiin, jonka kanssa Lasselle kehittyi salasuhde. Suhteen paljastuttua Paulalle, tämä antoi tapahtuneen anteeksi, koska Lassekin oli antanut Paulan petokset anteeksi.[10] Myöhemmin Paulan kadottua kaksikon riidan jälkeen kevään 2008 päätösjaksossa, Lasse näki Paulan suutelevan Eero Vanalaa tämän mökissä ja hän päätyi suhteeseen Tanja Jääskeläisen kanssa.[11] He jakoivat samanlaisia kokemuksia, sillä he molemmat olivat tulleet petetyksi. Lopulta Tanja ja Lasse kuitenkin erosivat, koska Tanjan mielestä Lasse rakasti yhä Paulaa. Tällä välin Paula itse oli päätynyt suhteeseen Eero Vanalan kanssa ja he olivat Lassen kanssa päätyneet avioeroon. Paulan ja Eeron suhteesta syntyi Severi Sievinen, jolle Lasse on toiminut kasvatti-isänä Eeron kuoltua.

Näiden tapahtumien jälkeen Paula ja Lasse kuitenkin palasivat yhteen ja menivät uudelleen naimisiin.[12] Liitto päättyi jälleen Paulan karattua mielisairaalasta ja maasta. Paulan palattua Suomeen päätyivät Lasse ja Paula taas kerran yhteen. Pian tämän jälkeen Paula joutui ammutuksi salaklinikan hyväntekeväisyysjuhlissa.[13] Lasse syytti Katariinaa tapahtuneesta, vaikka Jiri vannoi tämän olevan syytön. Paula menehtyi syksyllä 2014, kun hänet oli todettu aivokuolleeksi ja hänen sydämensä päätettiin siirtää Lassen lapsenlapselle Nellalle.[14] Lasse jäi kaipaamaan Paulaa ja lopulta muutti tyttäriensä luo Vaasaan aloittaakseen puhtaalta pöydältä.

Tieto Jirin isyydestä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lassen nuoruuden rakkaus on Paulan sisko Armi, jonka Lasse kuitenkin jätti rakastuttuaan Paulaan. Lassella ja Armilla oli myöhemmin yhden yön juttu, samoihin aikoihin Paulalla oli säpinää toisen miehen, joka myöhemmin paljastui Aaro Vaalanteeksi, kanssa ja aikoi jättää Lassen. Yhden yön tuloksena Armi tuli raskaaksi ja sai pojan, Jirin. Monen vuoden kuluttua Jiri muutti asumaan Lassen ja Paulan luokse. Pihlajakadun 100-vuotisjuhlassa Jirin pudotessa parvekkeelta ja joutuessa sairaalaan Armi tuli Helsinkiin poikansa tueksi ja paljasti Lasselle tämän olevan Jirin biologinen isä. Jirille salaisuus isyydestä oli jo selvinnyt kevään 2010 päätösjaksossa vaihdettuaan Severin sylkinäytteen omaansa, kun Lasse teki isyystestiä.

Sonya Fadiga oli Lassen senegalilainen kollega, joka oli vierailemassa Suomessa. Lassen ja Sonyan välillä oli pientä ihastusta ilmassa, mutta suhde ei jatkunut pidemmälle Paulan takia ja Sonyan lähdettyä takaisin Senegaliin. Sonyan palattua Suomeen Lasse luuli paluun johtuvan hänestä, mutta pian hänelle selvisi Sonyan olleen ihastunut Lassen tyttäreen Heliin.

Auto-onnettomuus ja Aaron paluu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2012 Lassen ja Paulan häiden jälkeen paljastui, että pikku-Severiä hoitanut Anni-täti onkin todellisuudessa Aaro Vaalanteen ja Eero Vanalan äiti eli näin ollen Severin mummo. Tämä selvisi, kun Anni katseli medaljonkiaan, jonka sisällä olivat kuvat Aarosta ja Eerosta, hänen pojistaan. Kerran Lasse yritti avata medaljonkia arvattuaan, että Annilla on siihen liittyvä salaisuus, mutta medaljonki oli jumissa. Saatuaan selville Lassen yrityksen, Anni näytti korun tyhjää "sisällystä" sanoen, ettei hän anna kenenkään koskea koruun, ettei lukko menisi rikki. Lasse, hänen veljenpoikansa Joonatan ja vaimonsa Paula joutuivat auto-onnettomuuteen kevään 2012 päätösjaksossa, kun he lähtivät ajamaan takaa Annia, joka oli kidnapannut Severin viedäkseen tämän mummilaan. Lasse sai onnettomuudesta vain aivotärähdyksen ja ruhjeita, muutkin selvisivät hengissä. Severiä ja Annia ei tosin enää löydetty. Myöhemmin kävi ilmi, että Aaro, Anni ja Severi piileksivät Annin metsämökissä ja Aaro oli väittänyt Severille olevansa tämän isä. Kidnappausta katuva Anni päätti viedä Paulan tapaamaan poikaansa, jos Paula suostuisi pelaamaan Aaron ehdoilla. Myöhemmin Lasse, Joonatan ja Jiri pääsivät Aaron jäljille ja he lähtivät etsimään heitä. Lasse tavoitti karkulaiset motellista ja poliisit pidättivät Aaron ja Annin. Severi tosin päästi Aaron pakoon poliisien silmien välttäessä.

Paulan katoaminen ja suhde Liisaan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaikki alkoi vaikuttaa hyvältä jälleen, kunnes Paulalla ilmeni mielenterveysongelmia. Lasse vei Paulan mielisairaalaan, mutta Paulan huonetoveriksi paljastui vanha naapuri, Laura Kiviranta. Laura sai Paulan uskomaan, että Aaro olisi heidän perässään ja kehotti tätä karkaamaan, koska ei muuten ikinä pääsisi Aaroa karkuun. Lasse lähti vaimonsa perään ja pyysi Ismo Laitelaa hoitamaan Severiä. Maaliskuussa 2013 Lasse palasi takaisin kotiin, sillä Severi oli uskotellut hänelle Ismon lyöneen tätä. Severin väitteet osoittautuivat valheeksi ja Lasse päätyi suhteeseen Liisan kanssa. Lasse huomasi olevansa ihastunut Liisaan, kun Ismon ja Liisan suhde oli alkanut vaikeutua. Kun Ismo jätti Liisan alttarille Lasse otti Liisan luokseen asumaan toivoen, että saisi tämän itselleen, ja lopulta he alkoivat seurustella. Paulan palattua Lasse tunnusti hänelle rakastavansa yhä tätä, minkä myös Liisa kuuli. Lassen ja Liisan suhde päättyi eroon Liisan varastettua Joonatanin firman rahat ja häipymällä maasta.

Paulan kuoleman jälkeen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Masentunut Lasse ihastui Paulan kuoleman jälkeen pojantyttärensä Nellan äitiin, Evaan. Tunteet eivät saaneet vastakaikua, vaikka Lasse uskaltautui jopa suutelemaan Evaa. Myöhemmin hän jätti asuntonsa Evalle vuokralle ja muutti Severin kanssa Vaasaan. Severi palasi kuitenkin myöhemmin Pihlajakadulle asumaan Jirin ja Evan luo koti-ikävän vuoksi. Lassen tytär Heli syytti Evaa Lassen hyväksikäytöstä, sillä Sievisten vanhan asunnon vuokra oli hänen mielestään liian alhainen. Lopulta he saivat asiansa sovittua ja Eva jäi asumaan Sievisten vanhaan asuntoon Nellan kanssa.

Paluu sarjaan, Evan katoaminen ja suhde Juttaan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lasse palasi sarjaan elokuussa 2019 Evan katoamisen takia. Lasse tuli hoitamaan myös Sievisten perheen asioita. Hän uskoi Aaro Vaalanteen kaapanneen Evan ja tämän syntymättömän lapsen, muttei kuitenkaan onnistunut löytämään Evaa. Lasse ihastui baarissa tapaamaansa Jutta Laitelaan, joka oli kuitenkin Lassen parhaan ystävän Ismon entinen naisystävä. Lasse ja Jutta ajautuivat suutelemaan useampaan otteeseen, myös sen jälkeen kun Jutta oli palannut yhteen Ismon kanssa. Kalle Laitela todisti Jutan ja Lassen suudelmaa, ja hän kiristi nämä olemaan hiljaa Kallen juomisesta. Kalle päätti kuitenkin hakea apua juomiseensa leikattuaan Victoria Saaren humalassa.

Ismon ja Jutan hääpäivänä Lasse päätyi sänkyyn Jutan kanssa. Myöhemmin totuus paljastui Ismolle Aaron ja Dahlian kihlajaisissa, kun hän kuuli Jutan ja Lassen keskustelun. Ismo ja Lasse ajautuivat tappeluun, jonka seurauksena molemmat miehet putosivat alas kartanon parvekkeelta. Ismon jalka murtui, mutta Lasse makasi viikkoja koomassa kunnes Aaron munuainen siirrettiin hänelle. Lasse ei riemastunut tästä, varsinkaan sen jälkeen kun selvisi että Lasse oli ollut koko ajan oikeassa: Aaro oli kaapannut Evan ja tämän Nadja-tyttären äitinsä Annin mökille. Lasse oli jopa uhannut tappaa Aaron, mutta Jirin naisystävä ja Aaron tytär Linda Eerikäinen uhkasi häntä aseella joten Lasse ei ehtinyt tekemään mitään.

Henkilösuhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Romanttiset suhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Paula Sievinen: pitkäaikainen aviopuoliso, erosivat, mutta menivät uudelleen naimisiin, mutta erosivat ja palasivat jälleen yhteen, kolme yhteistä lasta: Katri, Heli ja Annika, kuollut
  • Armi Viitamäki: nuoruuden rakkaus, sittemmin yhden yön juttu, suhteesta yksi yhteinen lapsi: Jiri
  • Maarit Salin: salasuhde, päättynyt
  • Tanja Jääskeläinen: seurustelusuhde, päättynyt
  • Sonya Fadiga: yksipuolinen ihastus, päättynyt
  • Liisa Salo: seurustelusuhde, päättynyt
  • Eva Tamminen: yksipuolinen ihastus, päättynyt
  • Jutta Laitela: seurustelusuhde, päättynyt
  • Karin Ekholm: päätyivät kahdesti sänkyyn
  • Cindy Rintala: hetkellinen ihastus, päättynyt
  • Joanna Lumijoki: suhde, päättynyt, palasivat myöhemmin yhteen, nykyään ovat kihloissa

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Selviää jaksossa 1576: Paula katoaa metsän uumeniin (18.8.2008)
  2. http://www.mtv3.fi/ohjelmat/salatutelamat/mukana_olevat_henkilot.shtml?433253
  3. Taas yksi hahmo jättää Salkkarit – syynä yksipuolinen rakkaus MTV.fi. 13.4.2015. Arkistoitu 5.7.2015. Viitattu 13.4.2015.
  4. Ilouutisia Salkkarit-faneille! Salinien ja Sievisten perheet nähdään jälleen televisiossa MTV.fi. 25.1.2019. Viitattu 25.1.2019.
  5. Jättiyllätys! Suosikkihahmo tekee paluun Salatut elämät -sarjaan: "Ei ole enää se ylipäällikkö" MTV.fi. 19.8.2019. Viitattu 21.8.2019.
  6. Tapahtuu jaksossa 1449: Niko valmistautuu elämänsä koitokseen (15.11.2007)
  7. Tapahtuu jaksossa 1335: Annika puhaltaa viimeisen kynttilän (21.02.2007)
  8. Lasse Sievinen mtv3.fi. Arkistoitu 8.3.2009. Viitattu 29.8.2018.
  9. Tapahtuu jaksossa 1498: Lauran mielikuvitus laukkaa kummitustalolla (13.02.2008)
  10. Tapahtuu jaksossa 1410: Kari saa toisenlaista VIP-kohtelua (21.09.2007)
  11. Tapahtuu jaksossa 1592: Kas metsämökin ikkunan takaa, sielt Lasse sisään kurkistaa (09.09.2008)
  12. Tapahtuu jaksossa 2263: Lasse ja Paula tahtovat (11.4.2012)
  13. Tapahtuu jaksossa 2655: Valse triste (12.6.2014)
  14. Tapahtuu jaksossa 2689: Nousee päivä, laskee päivä (9.10.2014)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wikisitaateissa on kokoelma sitaatteja aiheesta Lasse Sievinen.