Heli Sievinen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Heli Sievinen
Heli vuonna 2012.
Heli vuonna 2012.
Näyttelijä(t) Sannamaija Pekkarinen
Kesto 2004–2007, 2009–2011, 2012, 2014, 2015
Ensi-
esiintyminen
Osa 911: Kari aikoo ravintola-alalle vaikka väkisin
(26. maaliskuuta 2004)
Viimeinen
esiintyminen
Osa 2829: Helena liukastuu Karin lätäkköön
(26. toukokuuta 2015)
Henkilötiedot
Koko nimi Heli Anastasia Sievinen
Ammatti projektipäällikkö
Sukupuoli nainen
Kotipaikka Helsinki
Asuinpaikka Vaasa
Suhteet
Vanhemmat Lasse Sievinen
Paula Sievinen (kuollut)
Sisarukset Katri Sievinen
Annika Sievinen (kuollut)
Jiri Viitamäki (velipuoli ja serkku)
Severi Sievinen (velipuoli)
Puoliso(t) Kiia Hyvönen (kihlattu)
Lapset Anniina Hyvönen (tytärpuoli)
Tädit ja sedät Leo Sievinen (kuollut)
Armi Viitamäki
Sisarusten lapset Nella Tamminen (velipuolen ja serkun tytär)
Magnus Mustavaara (velipuolen ja serkun poika)
Serkut Joonatan Sievinen
Jere Sievinen
Satu Sievinen
Leo Sievinen (serkun poika)
Heli työssään Routakedolla.

Heli Anastasia Sievinen on Sannamaija Pekkarisen näyttelemä fiktiivinen henkilö saippuasarjassa Salatut elämät. Hän on ollut sarjassa vuosina 2004–2007 ja 2009–2011. Lisäksi hän on tehnyt lyhyitä vierailuita sarjaan huhtikuussa 2012, elokuusta lokakuuhun vuonna 2014 sekä toukokuussa 2015. Heli nähtiin myös Salattujen elämien spin-off-sarjassa Pihlajasatu vuonna 2019.

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luonne ja ulkonäkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heli on älykäs ja vastuuntuntoinen tyttö. Hän on aina ollut hyvä oppilas ja menestyi opinnoissaan. Heli valmistui ylioppilaaksi keväällä 2006 ja aloitti opinnot Helsingin yliopistossa ja jatkoi opintojaan myöhemmin Pariisissa. Sieltä hän palasi myöhemmin Suomeen tekemään töitä. Saapuessaan sarjaan Helillä oli jokseenkin lyhyt, tummanruskea tukka. Palattuaan Suomeen vuonna 2009, Heli oli kasvattanut hiuksensa pidemmiksi. Myöhemmin vuonna 2012 hän oli leikkauttanut hiuksensa jälleen lyhyiksi ja värjännyt ne vaaleiksi. Sama hiustyyli ja -väri nähtiin vielä vuonna 2014, mutta vuonna 2015 hiusväri oli vaihtunut vaaleanpunaiseen. Sarjan spin-off-sarjassa Pihlajasatu hänen hiuksensa olivat taas lyhyet ja valkoiset.

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heli on Sievisten perheen keskimmäinen lapsi. Helin vanhemmat ovat Lasse ja Paula. Hänellä on kaksi siskoa, nuorempi Annika ja vanhempi Katri. Hänellä on myös kaksi nuorempaa velipuolta, Jiri Viitamäki ja Severi Sievinen. Helillä on ollut aina suhteellisen hyvät välit isäänsä, mutta äitinsä kanssa hän on tullut toimeen vaihtelevasti. Sarjaan saavuttuaan jonkin verran ristiriitoja äitinsä Paulan kanssa, sillä ei pitänyt tämän tavoista hoitaa kotia ja viettää aikaa perheen kanssa. Paula taas ei hyväksynyt Helin lesboutta. Myöhemmin heidän välinsä paranivat. Pikkusisko Annika kuoli keväällä 2007 hukkuessaan 18-vuotissyntymäpäivänään.

Työelämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosina 2004-2006 Heli opiskeli lukiossa eikä tehnyt töitä, mutta valmistuttuaan ylioppilaaksi hän sai töitä Stellans-nimisestä kauppaketjusta. Sieltä hän otti lopputilin muuttaessaan Ranskaan syksyllä 2007. Palattuaan Suomeen hän sai töitä Routaketo Oy:stä, missä hän lopetti työt muuttaessaan Vaasaan, missä häntä jo odottikin uusi sarjassa tuntemattomaksi jäänyt työpaikka.

Elämä Pihlajakadulla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muutto Pihlajakadulle, erimielisyyksiä kotona ja suhde Sauliin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muutettuaan Pihlajakadulle Heli iski silmänsä Sauli Kivirantaan, jota piti hetkellisesti idioottina, mutta he päätyivät suutelemaan pulkkamäessä pian tutustumisensa jälkeen. Pari sopi alkavansa seurustelemaan vasta pitemmän ajan jälkeen, mutta Helillä oli vaikeuksia läheisyyden kanssa. Hän piti Saulista, mutta halusi olla varma, että Sauli on se oikea. Annika haukkui Heliä pihtariksi, kun Heli pidätteli sänkyyn menemistä Saulin kanssa. Tilanne eteni siihen, että Heli ilmoitti Saulille odottavansa seksiä avioliittoon asti. Sauli päätyi pettämään Heliä tämän pikkusiskon Annikan kanssa. Kun Heli sai tietää Saulin petoksesta, suhde meni katkolle. Tällöin Heli ei vielä tiennyt, että kyseessä oli ollut Annika. Heli antoi anteeksi ja he palasivat yhteen. Myöhemmin paljastui myös Annikan osuus tässä tarinassa. Saulin ja Helin suhde jatkui siitä huolimatta.

Näihin aikoihin Helillä oli myös erimielisyyksiä Paulan kanssa tämän kodinhoidosta ja työstä. Heli pyysi rauhanturvaajana työskentelevää isäänsä Lassea muuttamaan kotiin. Lasse sai ulkoministeriöstä töitä ja muutti vuoden 2004 joulukuussa pysyvästi asumaan Pihlajakadulle.

Lesbouden paljastuminen ja suhde Teresaan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heli tajusikin kiinnostuneensa saman sukupuolen edustajista ihastuttuaan opettajaansa Teresa Ala-Uotilaan, jolle hän uskalsi avautua Saulin painostuksesta seksiin. Teresa paljastui lesboksi ja Heli alkoi vältellä Teresaa, mutta sopi kuitenkin välit tämän kanssa. He päätyivät suutelemaan kevään 2005 päätösjaksossa. Suudelman jälkeen Heli meni puoliväkisin sänkyyn Saulin kanssa ja vasta sen jälkeen pystyi tunnustamaan Saulille olevansa kiinnostunut enemmän tytöistä kuin pojista. Heli ja Teresa aloittivat suhteen, jota he pitivät aluksi salassa, sillä Heli ei uskaltanut kertoa asiasta vanhemmilleen. Suhteen paljastuttua sitä vaikeuttivat Teresan koulusta saamat lähtöpassit, Paulan negatiivinen suhtautuminen sekä Teresan entisen tyttöystävän palaaminen takaisin kuvioihin. Teresaa alkoi vanha suola janottaa ja hän jätti Helin.

Paulan pettymykseksi Heli ei kuitenkaan muuttunut takaisin heteroksi, vaikka Teresa häipyikin Pihlajakadun kuvioista. Paulan ahdasmielisyys vaikeutti äidin ja tyttären välejä pitkän aikaa, kunnes Paulakin oppi hyväksymään Helin seksuaalisen identiteetin.

Opiskelut yliopistossa, suhde Taruun ja muutto Ranskaan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ylioppilaaksi kirjoittanut Heli pääsi opiskelemaan Helsingin yliopistoon. Hän ei aluksi tullut toimeen opettajansa Taru Saariston kanssa, mutta alkoikin seurustella hänen kanssaan. Taru oli Helin tavoin kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista ja myös älykäs. Suhde oli jonkin aikaa tauolla Tarun entisten kumppaneiden vuoksi. Yliopistossa hän sai myös uuden ystävän, Sami Pajolan, joka oli homoseksuaali. He olivat toisilleen tukena ja Sami työskenteli jonkin aikaa Kentaurissa. Myöhemmin Heli palasi yhteen Tarun kanssa, mutta ongelmia järjestyi jälleen, kun Taru sai unelmiensa työtarjouksen Ranskasta. Heli päätti lähteä suuren rakkautensa mukaan ja he muuttivat yhdessä Ranskaan.[1]

Paluu Helsinkiin, ihmissuhdemutkia ja uusi työpaikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Heli palasi Suomeen, hän ei suostunut kertomaan perheelleen, miksi he olivat Tarun kanssa eronneet. Lopulta selvisi, että Ranskassa asuessaan Heli jätti Tarun rakastuttuaan Iiris Kaukovaaraan. Iiris ja Heli olivat rakastavaisia, kunnes Iiris lähti Pariisista takaisin Suomeen ilmoittamatta siitä Helille yhtään mitään. Kun myöhemmin Helikin palasi takaisin Helsinkiin, he tapasivat sattumalta Pihlajakadun rappukäytävässä. Heli oli vihainen saatuaan tietää, että Iiris oli jättänyt kertomatta olevansa perheenäiti. Myöhemmin pari päätyi jonkinlaiseen sopuun ja lupasivat pitää suhteensa salassa. Helillä oli kuitenkin edelleen tunteita Iiristä kohtaan.

Heli sai uuden työpaikan Routaketo Oy:sta. Kun Iiris osallistui samaan työprojektiin Helin kanssa he päätyivät suutelemaan. Iiris erosi myöhemmin miehestään ja Heli sai onnellisena viettää aikaa Iiriksen kanssa. Iiriksen valheiden myötä suhde kuitenkin kariutui ja Iiris muutti yksin takaisin Ranskaan.

Suhde Sonyaan, vauvakuume ja suhde Kiiaan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myöhemmin Heli rakastui Sonya Fadigaan, joka tuli Afrikasta Suomeen tutustumaan Helin Routaketo Oy:n toimintaan. Suhde toimi aluksi hyvin, mutta loppui ennen aikojaan. Helillä oli nimittäin kova halu tulla äidiksi hoidettuaan paljon vauvaikäistä pikkuveljeään Severiä ja päätyikin keinohedelmöitykseen. Pian toive täyttyi ja Heli tuli raskaaksi. Sonya ei kuitenkaan ollut valmis perustamaan perhettä Helin kanssa ja jätti Helin ja lähti vähin äänin kotimaahansa Senegaliin. Pettynyt Heli jatkoi vauvan odotusta. Neuvolakäynnin yhteydessä kuitenkin selvisi, että Helin raskaus olikin kohdun ulkopuolinen, eikä Helillä ollut tällä kertaa mahdollisuutta tulla äidiksi. Murheen murtama Heli päätti jättää toiveen äidiksi tulemisesta.

Sonyan jälkeen Heli keskittyi vain lapsen hankkimiseen ja päätti unohtaa naiset. Tämän jälkeen Helin veli- ja serkkupuoli Jiri sai raahattua Helin baariin etsimään seuraa. Ilta ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja pettynyt Heli lähti taksilla kotiin. Taksikuskina ollut Kiia Hyvönen ihastui Heliin ja pyysi tätä heti treffeille. Heli ei kuitenkaan suostunut, mutta sai tilaisuuden tavata Kiia uudestaan unohdettuaan sateenvarjonsa Kiian taksiin. Pari päätti sopia treffit. Taidenäyttelyssä Kiia sai mystisen puhelun Hannelelta ja Heli päätteli Kiian olevan varattu. Pian kuitenkin selvisi, että Hannele oli Kiian pienen Anniina-tyttären lapsenvahti.

Heli kuitenkin halusi keskittyä lapsen saamiseen ja pari päätti pysyä ystävinä. Heli sai idean adoptoimisesta ja kuulikin, että hänen ystävänsä Cindy Rintala oli raskaana ja aikoi antaa lapsen adoptioon. Cindy ja Heli tekivät sopimuksen, että Cindy antaisi lapsen Helille sen synnyttyä. Cindyn äidinvaistot kuitenkin heräsivät odotuksen aikana ja hän päätti perua adoption. Heli joutui pettymään taas. Hän oli suunnitellut itselleen ja vauvalle uutta elämää Vaasassa, mistä hän oli saanut uuden työpaikan. Adoption peruunnuttua Heli haki lohtua Kiian luota ja pari päätyi sänkyyn. Heli oli kuitenkin edelleen muuttamassa Vaasaan, sillä ei olisi kestänyt katsoa vierestä Cindyn kasvattavan lasta, ja pari erosi. Helin ollessa lähdössä lentokentälle, Pihlajakadulle tulleen taksin kuljettaja olikin Kiia, joka lupautui kuljettamaan Helin perille saakka. Kiia ilmoitti myös ottavansa Anniina-tyttärensä mukaan reissuun ja vihjasi, että voisi mahdollisesti alkaa etsiä Vaasasta töitä myös itselleen. Niinpä Heli muutti Kiian ja Anniinan kanssa yhdessä Vaasaan.

Vierailut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heli saapui Katri-siskonsa kanssa sarjaan vierailemaan huhtikuussa 2012 Paulan ja Lassen polttareihin ja häihin. Helin vieraillessa Pihlajakadulla hän kertoi menneensä Kiian kanssa kihloihin. Polttareiden ja häiden jälkeen hän lähti Katrin kanssa takaisin Vaasaan.

Vuonna 2014 Heli ja Katri tulivat Pihlajakadulle Paulan jouduttua ammutuksi salaklinikan hyväntekeväisyysjuhlissa. Myöhemmin Heli ja Katri saapuivat kotiin ja hakivat pikkuveljensä Severin luokseen Vaasaan. Paulan kuoltua lapset palasivat Pihlajakadulle hyvästelemään Paulan.

Heli saapui Pihlajakadulle jälleen toukokuussa 2015 hakemaan karanneen Severin takaisin Vaasaan. Heli tutustui Evaan, jonka kanssa heillä oli erimielisyyksiä Severin asian suhteen. Heli ja Eva alkoivat tappelemaan, kunnes Heli tajusi, että Severillä on koti-ikävä ja haluaisi kovasti jäädä Helsinkiin. Heli myös ajautui suutelemaan Evaa, mutta mitään muuta heidän välilleen ei kehittynyt ja Heli lähti takaisin Vaasaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tapahtuu jaksossa 1395: Saippuakupla nousee Nooran päähän (31.8.2007)