Jordan Letškov

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jordan Letškov

Jordan Letškov Jankov (bulg. Йордан Лечков Янков, s. 9. heinäkuuta 1967 Straldža, Bulgaria) on bulgarialainen entinen jalkapalloilija. Pelaajauransa jälkeen hän on muun muassa toiminut Slivenin pormestarina vuosina 2003–2011.

Letškovia pidetään yhtenä Bulgarian kaikkien aikojen parhaista pelaajista. Hän oli yksi Bulgarian "kultaisen sukupolven" tähdistä. Letškov pelasi joko keskikentällä hyökkäävässä roolissa tai hyökkääjänä. Hänet tunnettiin myös kaljusta hiustyylistään.

Letškov edusti seuratasolla vuosina 1985–2002 kotimaassaan Sliveniä ja TsSKA Sofiaa sekä Saksassa HSV:tä, Ranskassa Marseillea ja Turkissa Beşiktaşia. Bulgarian maajoukkueessa hän pelasi vuosina 1989–1998 45 ottelua ja teki niissä 5 maalia. Letškov edusti Bulgariaa 1994 MM-kilpailuissa ja 1996 EM-kilpailuissa. Hän oli yksi avainpelaajista Bulgarian sijoittuessa neljänneksi 1994 MM-kilpailuissa.

Letškov muistetaan erityisesti 1994 MM-kilpailujen puolivälieräottelusta hallitsevaa maailmanmestaria Saksaa vastaan. Hän teki ottelun voittomaalin komealla hyppypuskulla Bulgarian voittaessa 2–1.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.