John Levén

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jon Lèven Lakselvissa vuonna 2008.

John Gunnar Levén (s. 25. lokakuuta 1963 Tukholma, Ruotsi) on basisti ruotsalaisessa hard rock -yhtye Europessa. Levén ja laulaja Joey Tempest ovat yhtyeen ainoat jäsenet, jotka ovat esiintyneet kaikilla sen studioalbumeilla.

Nuoruus ja Europen alkuajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Levén oli seitsemänvuotias, hän muutti perheensä kanssa Upplands Väsbyn esikaupunkiin, joissa useat Europen jäsenet kasvoivat. Hän liittyi yhtyeeseen vuonna 1981, jolloin hän korvasi Peter Olssonin. Vuonna 1985 Levén ehdotti, että Joey Tempestin pitäisi kirjoittaa laulu, joka perustuisi vanhaan syntikkariffiin, jonka laulaja oli kirjoittanut noin 1981–1982. Tuloksena oli kappale ”The Final Countdown”.lähde?

Kun Europe jäi tauolle vuonna 1992, Levén äänitti ja oli kiertueilla yhtyeiden kuten Brazen Abbot, Clockwise, Last Autumn's Dream, Southpaw, Europe-kollegansa John Norum ja entisen Black Sabbath/Deep Purple -vokalistin Glenn Hughesin kanssa.

Europe yhdistyi uudelleen vuonna 2003 ja Levén kirjoitti yhdessä Tempestin kanssa singlen ”Always Pretenders” vuoden 2006 Secret Society -albumille.

Levénillä on kolme poikaa, Daniel, Alex ja Adrian.

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.