Inginmaa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Inginmaalainen, syksyinen maalaismaisema. Taustalla kulkee Lahden ja Kouvolan välinen rautatie.
Inginmaa
Kouvolan ja Lahden välinen rautatie Saunamäen liikennepaikalla, Inginmaalla peltomaisemissa
Kouvolan ja Lahden välinen rautatie Saunamäen liikennepaikalla, Inginmaalla peltomaisemissa
Kaupunki Kouvola
Suuralue Kuusankoski
Kaupunginosa Keltti
Koordinaatit 60°51′26″N, 26°30′14″E
Pienalue nro 36
Väkiluku 71lähde?
Postinumero 45610 (Koria)

Inginmaa on Kouvolan kaupungin Kuusankosken suuralueen pienalue ja kylä, Keltin kaupunginosassa. Inginmaa kuului vuoteen 2009 asti Kuusankosken kaupunkiin. Inginmaan eteläosan halki kulkee Lahden ja Kouvolan välinen rautatie ja pohjoisosan halki Valtatie 12, Kontjärven pohjoispuolella.

Inginmaalla oli ennen kaksi radan ylittävää tasoristeystä, jotka poistettiin vuonna 2004 uuden ylikulkusillan valmistuessa Saunamäelle. Saunamäki on samannimisen mäen vierellä sijaitseva rautatien liikennepaikka, jossa on muun muassa kaksi vaihdetta raiteenvaihtoa varten. Lahti–Kouvola-rata perusparannettiin 2010-luvun vaihteessa, jolloin radan suurin sallittu nopeus nousi 200 kilometriin tunnissa. lähde?

Inginmaa kuului vuoteen 1921 asti Iitin kuntaan ja se liitettiin Kuusankoskeen vuonna 1921, kun Kuusankoski erotettiin itsenäiseksi kunnaksi Iitistä ja Valkealasta. Kylä kuului Kuusankosken kaupungin lakkauttamiseen asti Kuusankoskeen, vaikka lähimmät palvelut sijaitsevat Elimäen puolella Korialla. Esimerkiksi inginmaalaiset koululaiset käyvät koulua Korian ala-asteella ja Elimäen yläasteella.

Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.