IShowSpeed

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
IShowSpeed
Watkins marraskuussa 2021
Watkins marraskuussa 2021
Henkilötiedot
Muut nimet Darren Jason Watkins Jr.
Syntynyt21. tammikuuta 2005 (ikä 19)
Cincinnati, Ohio, Yhdysvallat
Ammatti tubettaja, räppäri, striimaaja
Vanhemmat Darren Watkins (isä)
Tiffany Graves (äiti)
Muut tiedot
Aktiivisena 2016–
Nimikirjoitus
Nimikirjoitus
Aiheesta muualla
Kotisivu

Darren Jason Watkins Jr. (s. 21. tammikuuta 2005 Cincinnati, Ohio, Yhdysvallat), joka tunnetaan paremmin nimellä IShowSpeed tai Speed[1] on yhdysvaltalainen tubettaja, striimaaja, räppäri ja lauluntekijä. Hänet tunnetaan jokapäiväisestä YouTubeen striimaamisesta. Huhtikuussa 2024 hänen YouTube-kanavallaan oli 24 miljoonaa tilaajaa ja yli 2 miljardia näyttökertaa[2]. Monessa hänen striimissään on ollut mukana muita julkisuuden henkilöjä, kuten Lil Nas X, Soulja Boy, Kai Cenat, MrBeast, Lana Rhoades ja Adin Ross. Hänet myös tunnetaan rap-kappaleistaan ”Shake”, ”Ronaldo (SEWEY)”, ”God Is Good” ja ”World Cup”. 16. elokuuta 2023 IShowSpeed aiheutti kohun vilauttaessaan vahingossa peniksensä striimissä[3][4].

Darren syntyi Cincinnatissa, Ohiossa ja alkoi tubettamaan kanavallaan "IShowSpeed" vuonna 2017 julkaisten pääasiassa pelivideoita. Vuosista 2021 ja 2022 hän on saavuttanut huomattavan suosion, mikä johtui osittain hauskojen klippien levityksestä hänen live-striimeistään sosiaalisen median alustoilla. Hänet myös tunnetaan portugalilaisen jalkapalloilijan Cristiano Ronaldon omistautuneena fanina, jonka hän tapasi henkilökohtaisesti 17. kesäkuuta 2023.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaikuttajaura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Watkins aloitti striimaamisen vuonna 2019. Hänestä tuli näkyvä vuonna 2021 sen jälkeen, kun hänen faninsa alkoi julkaista TikTokiin klippejä hänen usein väkivaltaisesta käytöksestään live-lähetysten aikana pelejä, pelaajia ja kameraa kohtaan, mikä sai suosiota ja muuttui meemeiksi. Hänen purkauksensa ovat johtaneet suoratoistoalustan Twitchin ja videopelin Valorant -porttikieltoon. Kotaku kuvaili Watkinsia "yhdeksi suurimmista ja nopeimmin nousevista striimaajista" YouTubessa [5]. Yksi peleistä, jotka ovat vaikuttaneet suuresti hänen suosionsa kasvuun on Talking Ben. Watkinsin Talking Ben the Dog -videot saivat mobiilisovellukselle uutta suosiota, ja siitä tuli App Storen myydyin peli yli vuosikymmenen alkuperäisen julkaisunsa jälkeen. Joulukuussa 2021 Watkins osallistui Adin Rossin isännöimään Twitchin "e-dating" -livestriimiin. Watkinsin ja toisen osallistujan, Ash Kashin, välinen keskustelu kärjistyi siihen, mitä laajalti tulkittiin raiskausuhkaksi. Watkins oli ensimmäinen kilpailija joka putosi ja pian pelin päätyttyä hän liittyi nopeasti takaisin Discord-puheluun ja aloitti seksuaalisesti häiritä Kashia toistuvasti. Watkins erotettiin puhelusta, ja Ross pyysi anteeksi Kashilta käytöstään. Watkins sai myöhemmin porttikiellon Twitchistä. Hänen Twitter-viestinsä mukaan Watkins sai pelikiellon "seksuaalisen pakottamisen tai uhkailun vuoksi".lähde?

Huhtikuussa 2022 ilmestyi vanha pätkä Watkinsista, joka pelasi Valorantia suorassa lähetyksessä. Videossa hän käskee naispelaajaa: "Poistu vitun pelistä ja pese miehesi astiat." Tämä johti siihen, että yksi pelin tuottajista, Sara Dadafshar, esti Watkinsin pysyvästi Valorantista ja kaikista muista Riot Gamesin peleistä. Watkins pyysi pian anteeksi käytöstään, myönsi, että se oli "väärin", ja väitti saaneensa rasistisia kommentteja muilta pelaajilta sinä päivänä.lähde?

Heinäkuussa 2022 Watkins laukaisi Pikachu -ilotulituksen makuuhuoneessaan ja melkein poltti sen.[6] Elokuussa 2022 hänet swatattiin suoratoiston aikana YouTubessa, poliisit laittoivat Watkinsin käsirautoihin ja hänen kameramiehensä pakotettiin lopettamaan lähetys.[7] Watkins väitti, että hänet oli asetettu vankilaan ja että Adin Rossin täytyi pelastaa hänet, jotta hän voisi palata striimaamaan 11. elokuuta. Myös elokuussa 2022 hän yritti huijata "United States and Global Economics" -kurssilla, jota hän kävi Ohion Digital Learning Schoolissa, pyytämällä katsojilta vastauksia kyselyynsä. Sen sijaan hänen katsojansa käyttivät tilaisuutta prankata häntä ja antoivat hänelle tarkoituksella vääriä vastauksia, mikä johti siihen, että hän sai testissä 0/10.lähde?

Samassa kuussa Watkins sai yhteisön sääntöjä koskevan lakon sekä viikon YouTube porttikiellon sen jälkeen, kun hänen hahmonsa suorastriimattiin tekemässä suuseksiä "Jenny's Mod" -nimisellä seksuaalisella Minecraft-modilla 96 000 katsojalle. Aluksi hän sensuroi näyttöä sen tapahtuessa, mutta vaihtoi jatkuvasti sensuroidusta sensuroimattomaksi. Lopulta hän jätti näytön sensuroimatta, ja hänen hahmonsa nähtiin ilmaisevan seksuaalista toimintaa. Watkins vahvisti myöhemmin lakon ja väitti, ettei hän palaa YouTubeen.lähde?

Syyskuussa 2022 Watkins pelasi Sidemen Charity Football -ottelussa. Ottelun aikana hän turhaantui englantilaiseen erotuomariin Mark Clattenburgiin, koska tämä hylkäsi hänen maalinsa paitsiossa. Hän jatkoi piiskaamista paidalla, jonka hän otti pois juhliessaan, minkä seurauksena hän sai keltaisen kortin. Myöhemmin ottelussa Messi-paitaa kantava kentänvaltaaja lähestyi Watkinsia, mikä johti siihen, että tämä heitti sen maahan. Marraskuussa 2022 amerikkalainen räppäri ja laulaja Lil Nas X debytoi livenä ja esiintyi Watkinsin streamissa.lähde?

Marraskuussa 2022 Sky Sports ilmoitti, että he lopettavat hänen esittämisen alustallaan Watkinsin aiempien misogynisten ja halventavien kommenttien jälkeen. Alusta poisti myös kaiken sisällön, jossa Watkins esiintyi.[8] Myös marraskuussa 2022 Watkinsin katsojat syyttivät häntä väitetyn kryptovaluuttahuijauksen edistämisestä promootiolähetyksen aikana, jossa hän käytti kryptovaluuttakeskeisen avoimen maailman videopelin merkkiasua.lähde?

Portugalin ja Sveitsin välisessä ottelussa Watkins sai kiistoja käytöksestään Qatarin vuoden 2022 jalkapallon MM-kisojen kiinalaista katsojaa kohtaan, minkä monet tulkitsivat rasistiseksi. Suoratoiston aikana hän lähestyi argentiinalaispaitaan pukeutunutta miestä ihmetelleen häntä. Näkyvästi hämmentyneenä mies täsmensi, ettei hän puhu englantia, mikä sai Watkinsin toistuvasti hokemaan "Konnichiwaa", japanilaista tervehdystä, ja alkamaan lausua kantonilaista ja mandariinikiinaa muistuttavia ääniä. Kun video suoratoistosta alkoi levitä verkossa, hän latasi anteeksipyyntövideon Twitter-tililleen.lähde?

Marras- ja joulukuun 2022 aikana Watkins vieraili useilla jalkapallostadioneilla nähdäkseen idolinsa Cristiano Ronaldon pelejä livenä. Watkins matkusti Old Traffordille, Craven Cottagelle ja useille muille stadioneille Qatarissa. Ronaldo kuitenkin jäi kokoonpanosta pois näiden pelien aikana aina Portugalin tappioon Marokolle asti.lähde?

Toukokuussa 2023 Watkins ilmoitti allekirjoittaneensa yksinomaisen suoratoistosopimuksen videonjakoalustan Rumblen kanssa yhteistyössä Kai Cenatin kanssa.lähde?

7. heinäkuuta 2023 Watkins oli yllätysvieraana vuoden 2023 Rolling Loud -festivaaleilla Portugalissa ja esitti kappaleet "Shake", "World Cup" ja "Portuginies" amerikkalaisen räppärin Ski Mask the Slump Godin ja tuottaja DJ Schemen tuella.lähde?

Watkins tapasi 18. kesäkuuta 2023 Cristiano Ronaldon Lissabonissa Portugalissa Euro 2024 -karsintaottelun jälkeen Portugalin ja Bosnia ja Hertsegovinan välillä.lähde?

16. elokuuta 2023 suoran lähetyksen aikana Watkins hyppäsi istuimeltaan säikähtäessään kauhupelissä ja vilautti penistään.[9] Myöhemmin hän lopetti suoran lähetyksen hämmentyneenä. Katsojat latasivat leikkeen sosiaaliseen mediaan, ja termi "IShowMeat", joka viittaa slängisanaan meat eli "liha", joka tarkoittaa penistä, alkoi nousta Redditissä ja X:ssä (Twitter).

29. syyskuuta 2023 Watkins Jr:n isä julkaisi omalla kanavallaan musiikkivideon "I Show The Meat", josta Speed ei ollut kovin iloinen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ghayad, Shirin: What happened to IShowSpeed? The US Sun. 30.7.2023. Viitattu 29.8.2023. (englanniksi)
  2. IShowSpeed YouTube. Viitattu 15.9.2023.
  3. Pathak, Trisha: American YouTuber IShowSpeed accidently flashes his privates on live stream wionews.com. 17.8.2023. Viitattu 29.8.2023. (englanniksi)
  4. Myllymäki, Iiro: Huippusuositun tubettajan penis livahti ulos housuista kesken striimin Iltalehti. 20.8.2023. Viitattu 29.8.2023.
  5. YouTube Streamer With 6.9M Followers Banned After Valorant Tirade Clip SurfacesViitattu 12.10.2023
  6. Huippusuosittu tubettaja sytytti ilotulitteen huoneessaan – striimasi kaiken nettiin: ”Ei ei ei” Ilta-Sanomat. 5.7.2022. Viitattu 8.10.2023.
  7. Nettitrollien järkyttävä hyökkäyskeino voi johtaa jopa kuolemaan – ”Traumatisoivaa ja pelottavaa” Ilta-Sanomat. 17.8.2022. Viitattu 8.10.2023.
  8. Richik "anarkiddie" Bhattacharya: Sky Sports removes IShowSpeed clips from social media channels as YouTuber's past misogynistic videos emerge www.sportskeeda.com. 15.11.2022. Viitattu 8.10.2023. (englanniksi)
  9. Huippusuositun tubettajan penis livahti ulos housuista kesken striimin www.iltalehti.fi. Viitattu 8.10.2023.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]