Hopi-intiaanit

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Hopinaisia
Hopi-intiaanien kylä

Hopi-intiaanit ovat Arizonan koillisosan reservaatissa asuva intiaanikansa. He kutsuvat itseään nimellä Hopituh Sinom, mistä kansan nimikin on peräisin.

Hopit ovat monien muiden intiaanien tavoin ylläpitäneet omia perinteikkäitä seremonioitaan ja kulttuuria, mutta luonnollisesti modernisoituva ympäristö on vaikuttanut myös heihin. Monet hopit ovat etsineet muita töitä perinteisten käsitöiden lisäksi. Hopi-yhteiskunnassa pariskunnan lapset kuuluvat vaimon klaaniin.

Eräs kuuluisimpia hopien seremonioita on käärmetanssi, joka järjestetään Shungopawissa. Seremonian erikoisimpia piirteitä on, että hopit kieltävät kaiken tallentamisen sillä perusteella että kyseessä on uskonnollinen seremonia; kamerat, nauhurit ja luonnoslehtiöt takavarikoidaan alueen rajalla hopien oman poliisin toimesta ja palautetaan vastakuittia vastaan poistuessa.

Hopin kieli on utoatsteekkinen ja sitä puhuu alle 10 000 henkilöä, ehkä noin 5000. Kieliryhmän väestö asuu koillisessa Arizonassa. Nykyään moni tämän kieliryhmän jäsenistä puhuu ainoastaan maan virallista kieltä englantia. Hopikielen ikivanhaa luonnetta voi käsittää siitä, että siinä ei ole mitään kieliopillisia eikä muitakaan ilmaisuja, joka liittäisi lauseet ja ajatukset aika-käsitteesen.

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Hopi-intiaanit.
Tämä kulttuuriin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.