Eva Cassidy

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Eva Marie Cassidy (2. helmikuuta 19632. marraskuuta 1996) oli yhdysvaltalainen laulaja, jonka tuotannossa on vaikutteita muun muassa jazzista, bluesista, folkista, gospelista ja popista. Laulun ohella hän soitti kitaraa.

Cassidy oli kotoisin Washington D.C.:n alueelta.[1] Hän levytti vuonna 1992 Chuck Brownin kanssa albumin The Other Side, joka kuitenkin julkaistiin vasta 1995. Cassidyn ainoaksi omaksi studioalbumiksi jäi vuonna 1997 postuumisti julkaistu Eva by Heart.

Cassidy kuoli ihosyöpään Marylandissa 33-vuotiaana. Syöpä oli jo diagnosoitaessa ehtinyt lähettää etäpesäkkeitä, ja laulaja otettiin hoidettavaksi Johns Hopkinsin sairaalaan.

Cassidy saavutti suurimman menestyksensä vasta kuolemansa jälkeen: vuonna 2001 julkaistiin kokoelmalevy Songbird, joka nousi listaykköseksi Britanniassa ja myi myös Yhdysvalloissa kultaa. Samana vuonna ilmestyi Cassidyn elämäkertateos Songbird.

Songbirdin jälkeen Cassidyltä on julkaistu postuumisti useita levyjä. Imagine ja American Tune pääsivät myös albumilistojen kärkeen, ja vuonna 2004 julkaistiin kokoelma Wonderful World.

Säestys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cassidyn uran loppuvaiheissa häntä säesti esiintymisissä ja levytyksissä vakiintunut kokoonpano, joka koostui seuraavista muusikoista:

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]