Eric Lock

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sqn. Ldr. Eric S. Lock, 611. lentolaivueesta.

Eric Stanley Lock (19. huhtikuuta 19193. elokuuta 1941) oli brittiläinen lentäjä sekä hävittäjä-ässä. Lock katosi lento-operaation aikana Ranskan yläpuolella vuonna 1941. Hänellä oli tällöin 26 pudotusta, eli lennossa tuhottua vihollisen lentokonetta. Lisäksi 8 konetta oli todennäköisiä, mutta varmistamattomia voittoja. Lock lensi Supermarine Spitfire-hävittäjäkonetta.

Eric Lock osallistui Taisteluun Englannista 41. laivueessa ollen sotilasarvoltaan vänrikki. Hän sai sinä aikana tililleen 23 ilmavoittoa, joista 15 oli Messerschmitt Bf 109 E - hävittäjiä.[1] Eric Lock ylennettiin suorituksistaan luutnantiksi.

Lock ammuttiin alas 17. marraskuuta 1940, jolloin hän haavoittui pahoin.[2] Toivuttuaan vammoistaan toukokuussa 1941 ja kertauskoulutuksen jälkeen hän lensi Spitfire Mark V -hävittäjää. Lock toimi lentueenpäällikkönä 611. hävittäjälaivueessa, joka oli sijoitettu Hornchurchiin. Hän saavutti vielä 3 pudotusta.[3]

Lock katosi 3. elokuuta 1941 tapahtuneella lennollaan Ranskaan palvellessaan 611. laivueessa. Hän oli tuolloin suorittamassa "Raparperi" -kooditunnuksella (engl. Rhubarb) varustettua lentotehtävää maamaaleja vastaan.[4] Lockin lentämä kone putosi ilmeisesti Englannin kanaaliin, mahdollisesti ilmatorjunnan tulesta osuman saatuaan.

Eric Lockin muistokatu Bayston Hillissä, Shropshiressä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.