Epic Mickey 2: The Power of Two

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Epic Mickey 2: The Power of Two
Kehittäjä Junction Point Studios (Wii)
Blitz Games Studios (PS3, X360, PC, Vita)
Heavy Iron Studios (Wii U)
Julkaisija
Jakelija Steam, Nintendo eShop, PlayStation Now, Microsoft Store ja PlayStation Store
Ohjaaja Warren Spector
Tuottaja Joye Price
Suunnittelija Chase Jones
Käsikirjoittaja Marv Wolfman
Brian Freyermuth
Taiteilija Bernadette LaCarte
Säveltäjä James Dooley
Mike Himelstein
Ohjelmoija Peter Shelus
Pelisarja Epic Mickey
Pelimoottori Gamebryo
Julkaistu
Lajityyppi toimintaseikkailupeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: Kaikenikäisille
PEGI 7
Alusta PlayStation 3, Wii, Wii U, Xbox 360, Microsoft Windows, PlayStation Vita[1]
Jakelumuoto Optinen levy, digitaalinen jakelu ja digitaalinen lataus
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Epic Mickey 2: The Power of Two on vuoden 2012 toimintaseikkailupeli, jonka on kehittänyt Junction Point Studios ja julkaissut Disney Interactive Studios Se on jatko-osa Epic Mickey -videopelille. Peli julkaistiin PlayStation 3:lle, Wiille , Wii U:lle, Xbox 360:lle, PlayStation Vitalle ja Microsoft Windowsille. Pelissä on valinnainen yhteistyötila, jossa toinen pelaaja pelaa Osku Kanina ja avustaa Wastelandin pelastamisessa ensimmäistä pelaajaa, joka pelaa Mikki Hiirenä. Pelillä on myös pari nimeltä Epic Mickey: Power of Illusion, joka on julkaistu Nintendo 3DS:lle.[2]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaikki on ollut hyvin Wastelandissa sen jälkeen, kun Mikki Hiiri pelasti sen Shadow Blotilta, ja maailman asukkaat ovat aloittaneet sen entisöinnin, mutta viime aikoina on tapahtunut useita maanjäristyksiä. Hullu tohtori, joka selvisi edellisestä tappiostaan ​​ja kommunikoi enimmäkseen laulaen, saapuu paikalle ja pyytää Osku Kania yhdistämään hänen kanssaan voimansa Wastelandin pelastamiseksi. Gremlinien johtaja Gus ja Oskun vaimo Ortensia eivät luota Hulluun Tohtoriin, joten he ottavat yhteyttä Mikkiin, joka astuu Yen Sidin työpajaan vielä kerran ja ottaa maagisen siveltimen auttamaan häntä Wastelandissa. Osku tulee heidän luokseen Dark Beauty -linnaan ja kertoo, että Hullu Tohtori varoitti häntä Blotworxeista, Blotlingeista, jotka ohjaavat Beetleworxin kaltaisia ​​koneita. Linna alkaa romahtaa maanjäristyksen takia ja heidän on pakko paeta. Osku saa tehokkaan kaukosäätimensä matkalla.

Mikki ja Osku saapuvat Mean Streetille, jonka maanjäristys on jakanut kahtia Mean Street Eteläksi ja Pohjoiseksi. Siellä Gremlin Jamface neuvoo heitä korjaamaan toimintakyvyttömät projektorit Rainbow Fallsissa sijaitsevan ohjausasemansa kautta. He taistelevat tiensä Wastelandin läpi erilaisia ​​Blotlingeja, Beetleworxeja ja Blotworxeja vastaan. Suunnattuaan Hullun Tohtorin laboratorioon Disney Gulchissa ja voitettuaan Blotworx-lohikäärmeen he saavat selville, että projektorit on tahallisesti sabotoitu ja todisteet viittaavat Gremlin Prescottiin, joka on käyttäytynyt oudosti. Ryhmä seuraa häntä Fort Wastelandiin, alueelle, joka näennäisesti tuhoutui Blotin kapinan aikana, ja auttavat yhtä Pitkästyneistä haamuista, joka on ystävystynyt paikallisten Blotlingien kanssa, joiden hän uskoo olevien vain väärinymmärrettyjä. Heidät johdetaan sitten Floatyardille, jossa he huomaavat, että Prescott on rakentanut hänen näköisensä massiivisen robotin, jota hän käyttää hyökkäämään ryhmää vastaan. Mikki ja Osku tuhoavat tai vangitsevat robotin ja yrittävät kuulustella Prescottia, mutta Animatroniksi Iines Ankan uutistiimi ja Hullu Tohtori saapuvat paikalle. Hullu Tohtori näyttää saavan Prescottin hypnoottiseen transsiin ja saa hänet tunnustamaan olevansa kaaoksen takana, mikä vakuuttaa kaikki paitsi Mikin ja Oskun. Hullu Tohtori ilmoittaa myöhemmin rakentavansa uutta nähtävyyttä voittojuhlaan. Wastelandinasukkaat alkavat hyväksyä hänet johtajakseen Oskun sijaan viimeksi mainitun tyrmistykseksi.

Huolestuneina Mikki ja Osku seuraavat Hullun Tohtorin polkua Venturelandin läpi hänen piilopaikkaansa, joka johtaa heidät Autotopian läpi, toisen alueen, jonka oletetaan myös tuhoutuneen Blotin kapinan aikana. Matkustellessaan yksinäisen kartanon ullakolle johtavan projektorin läpi he saavat tietää mitä Hullulle Tohtorille tapahtui ensimmäisen pelin tapahtumien jälkeen; hän laskeutui maahan Disney Gulchiin ja perusti uuden laboratorionsa sinne. Paljastetaan myös, että hän loi Blotworxit (jotka on valmistettu Autotopian roiskeista ja autoista), mutta hänen oli pakko heittää ne pois heidän vihamielisyytensä vuoksi. Pelastettuaan vangitun Jamfacen Mikki ja Osku löytävät Hullun Tohtorin päiväkirjan, josta he saavat tietää, että hän sai Prescottin rakentamaan hänelle erityisen laitteen, jolla hän saisi lähetettyä The Mad Doctor's World of Evil -nimisen ohjelmansa Mikin maailmaan, jossa sen suosio antaisi hänelle uuden sydämen, jolloin hän voisi lähteä Wastelandista. Hän myös manipuloi Prescottia sabotoimaan projektoreita estääkseen ketään pääsemästä Autotopiaan ja löytämästä hänen suunnitelmaansa. Hullu Tohtori halusi tulla taas eliöksi saatuaan tietää hajoavansa hänen animatroniikkaansa häiritsevien elinten takia. Hän alkoi käyttää tekniikkaansa orjuuttaakseen vartijat, Wastelandin alkuperäishenget, mikä on ollut kaikkien maanjäristysten syy. Mikki ja Osku kohtaavat Hullun Tohtorin hänen nähtävyydellään, joka on nyt paljastettu tuomiopäivän laitteeksi, jota käytetään tuhoamaan Wasteland, jossa hän vaatii Mikiltä sivellintä vastineeksi heidän Hullun Tohtorin sieppaamista ​​ystävistään. Mikki aikoo antaa siveltimen, mutta Osku estää tämän, koska se tekisi hänestä pysäyttämättömän. He päättävät hyökätä Hullun Tohtorin kimppuun. He voittavat hänet, ja hänen robottivartalonsa lopulta antaa periksi ja hänet joko kukistetaan tai pelastetaan riippuen siitä, mikä polku hänen taistelussaan valittiin. Myöhemmin koko Wasteland juhlii Mikin ja Oskun voittoa paraatilla, joka korostaa kaksikon tärkeimpiä valintoja koko pelin ajan.

Samaan aikaan Wastelandin Pekat (ja Petetronic, jos kuljettiin toista polkua) kidnappaavat Prescottin, koska heillä oletettavasti on suunnitelmia sekä häntä että Wastelandia varten.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kun Wastelandissa tulee maanjäristyksiä ja Hullu Tohtori saapuu kertomaan, että on muuttunut ja haluaisi auttaa Wastelandin pelastamisessa, gremlinien johtaja Gus ja Oskun vaimo Ortensia kutsuvat Mikki Hiiren paikalle auttamaan. Hän auttoi myös edellisessä pelissä. Ennen kuin Mikki tulee hän hakee maagisen siveltimen avukseen. He tapaavat linnassa, joka alkaa romahtamaan maanjäristyksen takia. He pakenevat Mean Streetille, joka on nyt jakautunut kahtia maanjäristyksen takia. He saavat selville, että projektoreita sabotoitiin, joten he selvittävät kuka teki sen. He saamat selville sen tehneen gremlin nimeltä Prescott. Myöhemmin he saavat selville, että Hullu Tohtori manipuloi hänet tekemään niin.
  • Osku Kani on Wastelandin asukkaiden johtaja, joka ensin uskoo Hullun Tohtorin muutokseen. Hän auttaa Mikkiä Wastelandin pelastamisessa. Wastelandin asukkaat melkein ottavat Hullun Tohtorin johtajakseen Oskun sijasta, mutta kun paljastuu, että Hullu Tohtori huijasi, hän saa johtajuutensa takaisin.
  • Hullu tohtori on pelin antagonisti. Hän kommunikoi enimmäkseen laulaen. Pelin alussa hän vakuuttaa muuttuneensa ensimmäisen pelin tapahtumista ja pyytää uutta tilaisuutta. Kaikki uskovat häntä lukuun ottamatta Gusia ja Ortensiaa, jotka kutsuvat Mikin paikalle. Myöhemmin paljastuukin Hullun Tohtorin huijanneen ja manipuloineen Prescottin sabotoimaan projektorit. Selviää myös, että hänen animatroniksikehonsa oli huonossa kunnossa ja hän tarvitsi uuden sydämen selvitäkseen. Hän uskoi saavansa sen ohjelmallaan, jonka aikoi lähettää Mikin maailmaan. Pelin lopussa Mikki ja Osku kohtaavat Hullun Tohtorin, joka taistelun loputtua tuhoutuu tai pelastetaan riippuen taistelutavasta.
  • Gus on gremlinien johtaja, joka ei Ortensian tavoin usko Hullun Tohtorin muutokseen, joten hän rakentaa television, jolla kutsuu Mikin. Pelin tarinan edetessä hän vähän auttaa pelaajaa tehtävissä.
  • Prescott on Gremlin, jonka Hullu Tohtori manipuloi sabotoimaan projektoreita. Prescottin hävittyä Mikille ja Oskulle taistelussa Hullu Tohtori hypnotisoi Prescottin tunnustaman kaiken, jotta tämä ei kertoisi Hullun Tohtorin osallisuudesta asiaan. Tämän jälkeen hänet vangitaan. Pelin lopputekstien jälkeen Wastelandin Pekat kidnappaavat hänet, koska heillä on oletettavasti suunnitelmia häntä ja Wastelandia varten.
  • Ortensia on Oskun vaimo. Hän ja Gus eivät usko Hullun Tohtorin muutokseen, joten he kutsuvat Mikin auttamaan. He tapaavat linnassa, joka romahtaa maanjäristyksen takia. He pakenevat Mean Streetille, josta Ortensia lähtee OsTowniin, kun sinne johtava projektori alkaa taas toimimaan.
  • Wastelandin Pekat ovat pelin maailman versioita Mustasta Pekasta. Wastelandin Pekkoja ovat mm. yksi edellisen pelin päävihollisista Petetronic ja Pekka Pan (engl. Pete Pan).

Muita Wastelandin asukkaita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wastelandissa asuu muitakin Disneyn hahmoja:

Peli on myös täynnä viittauksia Disneyn eri hahmoihin.

Peruutetut jatko-osat ja spin-offit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Warren Spector suunnitteli Epic Mickeyn neliosaiseksi tarinaksi, mutta kolmatta osaa kehitettiin vain hetken Epic Mickey 2:n heikon myynnin vuoksi. Myös Junction Point Studios suljettiin 29. tammikuuta 2013, joten Epic Mickey -sarja peruutettiin.[3][4][5] Se oli myös yksi viimeisistä Disney Interactive Studiosin julkaisemista peleistä ennen kuin se suljettiin toukokuussa 2016.

Vuonna 2016 konseptitaidetta vuoti perutusta Epic Mickey -sarjaan perustuvasta kilpa-ajopelistä nimeltä Epic Disney Racers, johon kuului useita muita pelattavia Disneyn hahmoja mukaan lukien Roope Ankka ja Cruella de Vil sekä Mikki ja Osku.[6]

Tietoa peruutetusta spin-offista nimeltään Epic Donald, jonka pääosassa on Aku Ankka, vuosi vuonna 2022 konseptitaiteella.[7]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Disney Epic Mickey 2: The Power of Two coming soon to PS Vita – PlayStation.Blog.Europe 18. maaliskuuta 2013. Blog.eu.playstation.com.
  2. Epic Mickey: Power of Illusion 3DS Game Announced 24. maaliskuuta 2012. Nintendo World Report.
  3. Epic Mickey planned as three games digitalspy.com. 17. huhtikuuta 2012.
  4. Warren Spector Hints At Epic Mickey 3 Nintendo Life. 16. joulukuuta 2012.
  5. Spector puts down rumours of troubled Epic Mickey development vg247.com. 2015 toukokuu.
  6. Disney Cancelled An Epic Mickey Racing Spin-Off mynintendonews.com. 21. elokuuta 2016.
  7. Epic Donald: Everything We Know About The Canceled Epic Mickey Spinoff screenrant.com. 12. heinäkuuta 2022.