Empoli FC

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Empoli F.C.
Koko nimi Empoli Football Club
Perustettu 1920
Kotikenttä Stadio Carlo Castellani, Empoli
– Kapasiteetti 19 847
Puheenjohtaja Fabrizio Corsi
Valmentaja Salvatore Campilongo
Sarja Serie B
Joukkueen värit
Joukkueen värit
Joukkueen värit
Joukkueen värit
Joukkueen värit
Kotipeliasu
Joukkueen värit
Joukkueen värit
Joukkueen värit
Joukkueen värit
Joukkueen värit
Vieraspeliasu

Empoli FC on italialainen jalkapalloseura, joka tulee pienestä Empolin kaupungista Toscanasta. Seura on perustettu vuonna 1920, vaikkakin se pelasi ensimmäisen virallisen ottelunsa vasta seuraavana vuonna.

Empoli FC on pelannut historiansa aikana ainoastaan yhdeksän kautta korkeimmalla sarjatasolla. Ensimmäisen kerran se nousi Serie A:han vuonna 1986. Kahden pääsarjakauden jälkeen se putosi alemmaksi ja vietti 1990-luvun alun Serie B:ssä ja Serie C:ssä. Luciano Spallettin johdolla seura nousi Serie A:han vuonna 1997 kahden kauden ajaksi. "Hissiseurana" se on esiintynyt senkin jälkeen. Vuonna 2002 se nousi Serie A:han mutta jälleen vain kahdeksi kaudeksi. Seuraava paluu pääsarjaan tapahtui jo vuoden jälkeen kaudeksi 2005-2006, ja tällä kertaa pääsarjarupeama kesti kolme kautta, kunnes kaudella 2007-2008 seura sijoittui Serie A:ssa 18:nneksi ja putosi sarjasta.

Seuran parhaat sijoitukset Serie A:ssa ovat kaudelta 2005-2006, jolloin se jalkapalloskandaalin jälkeen sijoittui lopulta sarjataulukossa kahdeksanneksi, ja kaudelta 2006–2007, jolloin sijoitus oli seitsemäs.

Kuuluisia pelaajia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]