Dimítrios Eleftherópoulos

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Dimitris Eleftheropoulos)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Dimítrios ”Dimítris” Eleftherópoulos (kreik. Δημήτριος ”Δημήτρης” Ελευθερόπουλος; s. 7. elokuuta 1976 Pireus, Kreikka) on kreikkalainen entinen jalkapallomaalivahti[1]. Eleftherópoulos on 190 senttimetriä pitkä. Hänen suurimpia vahvuuksiaan ovat yksi vastaan yksi -tilanteet, ilmatorjunnat ja rangaistuspotkujen torjuminen. Torjuntataitojensa ansiosta Eleftherópoulos on saanut lempinimen ”Kotka”.lähde?

Eleftherópoulos on Olympiakosin kasvatteja. Hän aloitti ammattilaisuransa seurassa kaudella 1994/95. Yhteensä hän vietti Olympiakosissa seitsemän kautta, kunnes siirtyi Italiaan kaudeksi 2004/05. Kreikassa Eleftherópoulos ehti edustaa myös toisella sarjatasolla pelaavaa Proodeftikia, jossa hän pelasi 30 sarjaottelua kaudella 1995/96. Suurin syy Kreikan kenttien jättämiseen oli se, että häntä syytettiin muutamien heikkojen otteluiden jälkeen siitä, että hän oli pilannut urheilu-uransa viettämällä vilkasta yöelämää huippumallien kanssa.lähde?

Eleftherópouloksen ensimmäinen seura synnyinmaan ulkopuolella oli sisilialainen Messina, jossa hän ei kyennyt syrjäyttämään ykkösmaalivahdin paikkaa pitänyttä Marco Storaria. Vuonna 2005 milanolainen suurseura AC Milan osti Eleftherópouloksen, mutta heikot esitykset joukkueen harjoituskiertueella Yhdysvalloissa otteluissa Chelseaa ja Chicago Firea vastaan ja joukkueessa tuolloin ollut maalivahtien ylitarjonta johtivat siihen, että seura lainasi hänet AS Romaan, ilman ainoatakaan virallista ottelua punamustien paidassa. Myöskään Romassa vastuuta ei tullut ollenkaan, joten Eleftherópoulos vaihtoi jälleen seuraa ja siirtyi Ascoliin kaudeksi 2006/07.lähde?

Eleftherópoulosin peliaika Kreikan maajoukkueessa on jäänyt todella pieneksi, koska viitisen vuotta vanhempi Antonios Nikopolidis on hoitanut torjuntatehtävät maajoukkueotteluissa jo vuosien ajan. Myöhemmin myös Panathinaikosin Kóstas Chalkiás on ajanut Eleftherópouloksen ohi maajoukkuevalinnoissa.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Dimitrios Eleftheropoulos UEFA.com. 4.2.2012. UEFA. Viitattu 4.7.2012. (englanniksi)
Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.