Barriemore Barlow

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Barry Barlow (tunnetaan myös nimillä Barriemore Barlow ja Barrie Barlow) (10. syyskuuta 1949 Birmingham, Iso-Britannia) on brittiläinen rumpali, joka parhaiten muistetaan Jethro Tullin rumpalina. Nimi Barriemore tuli hänen lempinimekseen Tull-vuosina, lähinnä koska se sopi yhtyeen erikoiseen imagoon. Barlow tunnetaan taitavana ja teknisenä rumpalina, Jethro Tullin livealbumia Bursting Out on käytetty tästä hyvänä esimerkkinä.

Barlow oli yksi tulevista Tull-muusikoista, jotka kuuluivat Blackpoolilaiseen The John Evan Band -yhtyeeseen 1960-luvun puolivälissä. Vuonna 1971 Clive Bunkerin erottua Jethro Tullista, pyysi Ian Anderson vanhaa yhtyetoveriaan Barlow'ta rumpaliksi. Barlow pysyi mukana kevääseen 1980 asti, kunnes erosi vedoten kyllästymiseen ja pitkien kiertueiden rasituksiin. Lisäksi Barlow'n hyvän ystävän, Tull-basisti John Glascockin kuolema syksyllä 1979 vaikutti päätökseen. Lehdistössä kerrottiin myöhemmin virheellisesti Barlow'n saaneen potkut yhtyeestä.

Tullin jälkeen Barlow on tehnyt lähinnä sessiomusiikon töitä monien artistien kanssa, kuten George Harrison, Robert Plant, Jimmy Page, John Miles, Kerry Livgren, Yngwie Malmsteen ja Dustin's Bar Mitzvah. Hänellä on myös ollut joitain omia lyhytikäisiä yhtyeitä, kuten Tandoori Cassette yhdessä Zal Cleminsonin kanssa. Barlow omistaa oman levytysstudion ja tällä hetkellä hän manageroi The Repertoires-nimistä yhtyettä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]