Agrico Holland

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Agrico Holland
Yritysmuoto osuuskunta
Kotipaikka Alankomaat
Toiminta-alue maailmanlaajunen
Toimiala siemenperunoiden jalostus
Kotisivu http://www.agrico.nl/

Agrico Holland on alankomaalainen siemenperunan jalostaja ja -tuottaja.[1] Sen jäseninä ovat 1 200 alankomaalaista erikoistunutta perunanviljelijää,[2] ja sen piirissä tuotetaan vuosittain miljardi kiloa perunoita.lähde? Tutkimusta suorittaa yritysryhmässä Agrico Research Bantissa. Yritysryhmällä on koeviljelmiä Alankomaissa ja ulkomailla. Pakkaamona yritysryhmässä toimii Leo de Kock BV Purmerendissa.lähde?

Yrityksellä on omia myyntiyhtiöitä Italiassa, Kanadassa, Ranskassa, Unkarissa, Tšekissä, Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Lisäksi se harjoittaa edustajien välityksellä vienti myös moniin muihin maihin, mm. Ukrainaan.lähde?

Suomessa Agrico Hollandin siemenperunoita edustaa Ravintoraisio (Kardal- ja Saturna-lajikkeet) ja Maatalouskesko (Fontane-lajike).lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. TRES- tres.nl: Market leader in innovative potato varieties | Agrico Corporate (EN-US). Viitattu 3.7.2022. (englanniksi)
  2. TRES- tres.nl: Agrico | The best guarantee for high quality and good growth Corporate (EN-US). Viitattu 3.7.2022. (englanniksi)