Zorro: Generation Z

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Zorro: Generation Z
Zorrogenerationz.jpg
Tyyli piirrossarja
Kestoaika 22 min
Luoja(t) Sean Catherine Derek
Rick Ungar
Sandra Curtis
Pääosissa Ben Small
Jules de Jongh
Janet Brown
Morgan Deare
Luis Soto
Alan Marriott
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Verkko Yhdistynyt kuningaskunta POP!
Yhdistynyt kuningaskunta Kix!
Esitetty 16. maaliskuuta 2006 – 7. syyskuuta 2006
Jaksoja 26
Tuotanto
Tuottaja(t) Stuart Evans
Vastaava(t) tuottaja(t) Allen Bohbot
Rick Ungar
John Gertz
Sandra Curtis
Ohjaaja(t) Stuart Evans
Chris Evans
Käsikirjoittaja(t) Rick Ungar
Sean Catherine Derek
Lee Cohen
Steven Darancette
Tuotantoyhtiö(t) BKN
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Zorro: Generation Z on Sean Catherine Derekin, Rick Ungarin ja Sandra Curtisin luoma yhdysvaltalainen piirrossarja, jonka tuottamisesta vastasi BKN. Sarja perustuu Johnston McCulleyn luomaan kuvitteelliseen hahmoon Zorroon, joka taistelee korruptoitunutta Pueblo Grande hallitusta vastaan lähitulevaisuudessa. Sarjaa on esitetty ensi kerran Britanniassa 7. huhtikuuta 2008 lähtien. Yhdysvalloissa sarjasta julkaistiin kolmesta ensimmäisestä jaksosta koostuva elokuva Zorro: Return to the Future 13. marraskuuta 2008.[1]

Sarjan tuotantoyhtiön BKN ilmoituksen mukaan sarjasta on tulossa toinen tuotantokausi vuoden 2009 aikana, joka käsittää 1. tuotantokauden tavoin 26 jaksoa.

Sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zorron tarinat sijoittuvat muista Zorron sarjoista poiketen tulevaisuuteen, jossa nuori 17-vuotias Diego de la Vega yrittää pelastaa pormestari Martinezin sieppaamaa isäänsä Alejandro De La Vegaa. Diego yrittää yhdessä ystävänsä Bernardon kanssa ryhtyä pelastusoperaatioon, joka epäonnistuu, kun vartijat saavat heidät kiinni. Bernardo kuitenkin onnistuu pelastamaan kaksikon ja samalla vahingossa paljastaa kirjahyllyyn piilotetun salaisen napin, joka johtaa Zorron luolaan. Diego huomaa napin, jonka painaminen avaa luolan salaisen oven. Kaksikko onnistuu pakenemaan vartijoilta. Sisälle päästyä Diego huomaa isoisänsä tarinoiden pitäneen paikkaansa nähdessään vitriinissä olevia Zorron asuja ja kuuluisan miekan. Myöhemmin samana päivänä Bernardo rakentaa Diegolle uuden aseen, joka toimii monipuolisena laseraseena, muun muassa miekkana ja ruoskana. Myöhemmin illalla Diego pukee ylleen Zorron naamion pelastaakseen isänsä. Tällä kertaa Zorro ei ratsasta hevosella, kuten ennen vanhaan, vaan hän ajaa moottoripyörällä nimeltä Tornado.

Myöhemmin nuori Diego jatkaa Zorron legendaa taistellakseen korruptoitunutta hallitusta vastaan ja saa avukseen naissankari Scarlet Whip, joka on tietämättä pormestarin tytär Maria Martinez.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Diego de la Vega/Zorro on teini-ikäinen poika, joka palaa takaisin Pueblo Grandeen kuultuaan, että kaupungin pormestari Martinez on siepannut isänsä estääkseen tätä osallistumasta vaaleihin. Diego kasvoi kuunnellen isoisänsä tarinoita Zorrosta tietämättä, että jonain päivänä hän olisi itse sankarin viitan periä. Zorrona hän ajaa mustalla moottoripyörällä, jonka on nimetty Zorron alkuperäisen hevosen mukaan Tornadoksi. Aseenaan uusi Zorro käyttää monikäyttöistä laser-asetta, jota hän voi käyttää muun muassa miekkana tai vaikka ruoskana.
  • Bernardo on Diegon paras ystävä, joka on mykkä, mutta nero teknologiassa ja sen kehittämisessä. Hän on vastuussa Zorron varustuksesta ja tekee erinäisiä taustatietojen tutkimista netistä Zorron tehtävien mukaan. Bernardo pukee myös tarpeen tullen Zorron asun päälle mikäli Diegoa ja Zorroa tarvitaan julkisuudessa yhtä aikaa.
  • Horace Martinez on korruptoituneen Pueblo Granden pormestari ja Zorron suurin vihollinen. Hän pitää kaupunkia suuren verotuksen alla ja johtaa salaa rikollisryhmää. Lisäksi Martinez on De La Vega perheen liikeyrityksen pahimpia kilpailijoita ja usein yrittää päästä heistä eroon oman rikollisryhmänsä avulla. Hahmo muistuttaa suuresti samankaltaista rikollista vuoden 1974 elokuvan Zorron merkin Alcalde Quinteroa.
  • Maria Martinez/Scarlet Whip on pormestari Martinezin tytär, joka otti salaiseksi henkilöllisyydekseen Scarlet Whipin taistellakseen isäänsä vastaa. Hän käyttää aseenaan kahta laser-ruoskaa. Maria käy myös samaa koulua Diegon kanssa, mutta kumpikaan ei tiedä toisten salaisesta henkilöllisyydestä ennen ensimmäisen tuotantokauden viimeistä jaksoa.
  • Alejandro de la Vega on Diegon isä ja De La Vega teollisuuden omistaja, joka ei tiedä perheensä salaisuutta Zorrosta. Hän ei myöskään ole varma tarvitseeko kaupunki Zorron kaltaista sankaria. Lisäksi Alejandro on huolissaan pojastaan, jonka hän luulee olevan juhlimassa öisin kaupungilla.
  • Rouva MacAlistair on De La Vega perheen taloudenhoitaja, joka tietää Diegon salaisuuden ja kannattaa pojan tekoja kaupungin hyväksi.
  • Garcia on pormestari Martinezin kömpelö apulainen, joka ei välitä pomonsa korruptoituneista teoista. Lisäksi hän pyrkii kieltämään poliisien tutkimuksia mikäli ne liittyvät pormestarin jäljille.

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Ben Small  Zorro  
 Jules de Jongh  Maria Martinez/Scarlet Whip  
 Janet Brown  rouva McAlistair  
 Morgan Deare  pormestari Martinez  
 Luis Soto  kersantti Garcia  
 Alan Marriott    

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Final Cover Art for Zorro: Generation Z 'Preview' DVD Return To The Future tvshowsondvd.com. 24.9.2007. Viitattu 24.12.2008. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]