Yochanan Vollach

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Yochanan Vollach

Yochanan Vollach (hepr. ‏יוחנן וולך‎‎, s. 14. toukokuuta 1945, Kiryat Bialik) on israelilainen entinen jalkapalloilija, pelipaikaltaan puolustaja. Hän pelasi Israelin maajoukkueessa muun muassa MM-kisoissa 1970. Vollach on nykyään Maccabi Haifa -urheiluseuran puheenjohtaja sekä ZIM-varustamon Newlog-tytäryhtiön toimitusjohtaja.

Pelaajaura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vollach aloitti pelaamisen 1950-luvulla Maccabi Kiryat Bialikissa. Hän edusti seuraa myös aikuisten sarjoissa vuosina 1962-1965, ennen kuin hän siirtyi Hapoel Haifa FC:n riveihin. Hapoel Haifassa hän pelasi vuoteen 1977 asti, jolloin hän siirtyi paikallisvastustajaan, Maccabi Haifa FC. Hän pelasi Maccabi Haifassa kunnes hän lopetti ammattilaisuransa kaksi vuotta myöhemmin, 1979. Hän jatkoi kuitenkin heti vapaaehtoisena johtajana seurassa ja nosti seuraa maan huipulle. Vuonna 1984 Maccabi Haifa voitti ensimmäisen mestaruutensa, ja seuraavana vuonna se uusi mestaruuden. Tähän aikaan Vollachia kutsuttiin "Maccabi Haifan aivoiksi".

Vuonna 1985 Vollach työskenteli ZIM-varustamossa ja kommennettiin työnsä puolesta Hongkongiin. Hän teki paluuta jalkapalloilijana ja pelasi Hong Kong FC:ssä vuoteen 1990 asti.

Maajoukkueessa Yochanan Vollach pelasi vuosina 1968-1971 yhteensä 12 ottelua ja teki yhden maalin.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.