Yhdystie 2101

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Yhdystie 2101 Köyliön Vuorenmaalla.

Yhdystie 2101 on yhdystie, joka kulkee seututieltä 210 Loimaan Haaroisista Loimaalla sijaitsevan Alastaron kirkonkylän ja Huittisissa sijaitsevan Vampulan kirkonkylien kautta Köyliön Vuorenmaalle Säkylässä .

Tien kulku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tie alkaa Haaroisista Seututien 210 risteyksestä Loimaalla entisen Loimaan kunnan alueella ja kulkee sieltä pohjoiseen entisen Alastaron kunnan alueella Loimijoen sivujoen Niinijoen länsirantaa seuraillen Ylhäisten, Lauroisten ja Niinijoensuun kylien kautta kohti Alastaron kirkonkylän taajamaa.

Alastaron Ylhäisissä tiestä erkanee itään Mökköisten ja Auvaisten kautta seututielle 210 Hurskalassa johtava päällystämätön paikallistietasoinen yhdystie Auvaistentie, joka ylittää Niinijoen Mökköisten luona. Lauroisissa tiestä erkanee länteen Oripään suuntaan paikallistietasoinen yhdystie Lauroistentie. Alastaron Niinijoensuussa tie risteää Seututien 213 kanssa ja heti tämän jälkeen Loimijoen rannassa siihen yhtyy idästä Niinijoen sen suulla ylittävä paikallistietasoinen yhdystie Loimaantie.

Tämän jälkeen tie seuraa Loimijokea sen etelärannalla Alastaron kirkonkylän taajamassa, missä siihen yhtyy seuttieltä 213 alkava seututien 231 osuus lännestä ja pian tämän jälkeen Punkalaitumen Kanteenmaalta valtatieltä 2 alkunsa saava Seututien 231 osuus idästä.

Seuraavan muutaman kilometrin etenemisen jälkeen tie saapuu Mälläisiin, jossa se tekee melko jyrkän mutkan länteen päin. Sen yhteydessä tie kohtaa Loimijoen toiselta puolelta tulevan Tammiaistentien. Mälläisten ohituksen jälkeen tie jatkaa Loimijoen myötäilyä seuraavan parin kilometrin verran saapuen sen jälkeen Hanhikoskelle ja seuraavaksi Hornaan. Hornan ohitettua tie jatkuu pari kilometriä melko suorana, jonka jälkeen se ohittaa Kantatielle 41 menevän Yhdystie 2134:n risteyksen ja lähes välittömästi sen jälkeen Tanokkaantien. Tanokkaantien risteyksen jälkeen tie saapuu Vampulan kyläkeskukseen, jossa se menee kyläkeskuksen läpi. Vampulan ohituksen jälkeen tie jatkuu kilometrin verran, jonka jälkeen tie kohtaa Rutavantien, sekä lakkaa myötäilemästä Loimijokea.

Sen jälkeen tie jatkuu puoli kilometriä kunnes se saapuu Kantatien 41 risteykseen. Sieltä tie jatkuu tasaisena ja suorana peltomaisemia halkoen noin 3 kilometriä jonka jälkeen se kohtaa Vanhankyläntien. Siitä tie jatkuu vielä seuraavat 3 kilometriä, kunnes se saapuu Vuorenmaalle ja päättyy Seututien 212 risteykseen.