Xenu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vetypommit sijoitettiin tulivuorten kraattereihin, kun olennot oli ensin pinottu niiden rinteille.

Xenu on skientologisessa opissa galaktinen hallitsija, joka toi 75 miljoonaa vuotta sitten miljardeja olentoja Maahan, kasasi heidät tulivuorten ympärille ja räjäytti heidät vetypommeilla. Näiden olentojen sielut eli thetanit kasautuivat yhteen ja kiinnittyivät elävien ruumiisiin. Skientologien mukaan ne aiheuttavat yhä harmia eläville. Näitä tapahtumia skientologit kutsuvat nimellä Tapaus II (engl. "Incident II")

Skientologian perustaja L. Ron Hubbard selitti tarinan teoksessaan Operating Thetan taso III vuonna 1967 ja varoitti, että tiedot on "laskelmoitu tappamaan (esimerkiksi keuhkokuumeeseen, jne.) ne, jotka yrittävät ratkaista tiedot". Xenun tarina oli lähtölaukaus skientologien tavalle käyttää tulivuorta skientologian ja dianetiikan symbolina.

Skientologian arvostelu on keskittynyt Xenun tarinan ympärille. Skientologikirkko on pyrkinyt pitämään tarinan salaisena ja veloittaa tason OT III opinnoista huomattavasti. Kirkko ei mainitse tarinaa julkisesti ja on pyrkinyt salaamaan tiedot oikeusteitse. Myöhemmin Hubbard dramatisoi tarinan elokuvakäsikirjoitukseksi.

Tiivistelmä Xenun tarinasta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

"Xenuksi" pukeutunut skientologian kriitikko.
Hubbardin kuvaukseen perustuva taiteilijan näkemys Xenun avaruuslentokoneesta (DC-8:n muunnelma).

Xenun tarina kuuluu OT III:een. Se on osa skientologioppia, jota opetetaan vain edistyneille jäsenille.

Tarinan mukaan 75 miljoonaa vuotta sitten Galaktinen konfederaatio koostui 26 tähdestä ja 76 planeetasta. Maa, silloiselta nimeltään Teegeeack, kuului liittoon. Liiton hallitsija oli nimeltään Xenu. Planeetoilla oli keskimäärin 178 miljardia asukasta, ja ne olivat vakavasti ylikansoitettuja. Galaktisen konfederaation kehitys oli meidän tasollamme, olennot mm. kävelivät nykyisenkaltaisissa vaatteissa ja käyttivät autoja ja veneitä, jotka näyttivät samoilta kuin 1950- ja 1960-luvuilla.

Xenu aiottiin karkottaa vallasta. Hän keksi juonen liikaväestön eliminoimiseksi. Niin sanottujen kapinallisten avulla hän kukisti väestön ja niin sanotut uskolliset upseerit, jotka olivat hyvä, Xenua vastustanut voima. Sitten hän psykiatrien avulla keräsi miljardeja olentoja väittäen, että heidät kutsuttiin verotarkastuksiin, ja halvaannutti heidät alkoholilla ja glykolilla. Tämän jälkeen kaapatut kuljetettiin tuhottavaksi Teegeeackiin (Maahan) avaruuslentokoneilla, jotka näyttivät täsmälleen Douglas DC-8 -matkustajalentokoneilta, joista puuttuivat potkurit (DC-8:ssa ei oikeasti ole potkureita vaan suihkumoottorit, joita Hubbard ilmeisesti tarkoitti). Kun avaruuslentokoneet saapuivat Teegeeackiin, halvaantuneet olennot kasattiin tulivuorten ympärille eri puolille planeettaa. Tulivuorten kraattereihin laskettiin vetypommeja, jotka räjäytettiin samanaikaisesti. Lähes kaikki olennot menehtyivät.

Uhrien sielut, joita sanotaan thetalaisiksi, lensivät räjähdyksessä ilmaan. Xenun joukot keräsivät ne käyttäen "sähkönauhaa" ("mikä oli myös seisovan aallon tyyppi") ja imi ne "tyhjiöalueille" ympäri maailmaa. Kerätyt sielut vietiin eräänlaiseen elokuvateatteriin ja pakotettiin katsomaan 36 päivän ajan "kolmiulotteista superkolossaalista elokuvaa". Heihin istutettiin (=implantoitiin) paljon virheellistä dataa, joka koski "jumalaa, paholaista, avaruusoopperaa, yms.". Tähän kuuluvat kaikki maailmanuskonnot, Hubbardin mukaan erityisesti katolinen kirkko. Myös kaikkien modernien teatterien sisustus johtuu Xenun implantointien kollektiivisesta muistamisesta. Kuvat myös veivät thetalaisten identiteetin, ja thetalaiset (keho-thetanit) kasaantuivat eloonjääneiden ympärille. Thetalaiset ovat yhä kiinni ihmisissä, ja skientologit pyrkivät poistamaan nämä asianmukaisin rituaalein.

Lopulta uskolliset upseerit syöksivät Xenun vallasta ja lukitsivat hänet ikuisella akulla varustettuun voimakenttään erääseen vuoreen. Vuoren sijaintiplaneetta on epävarma. Teegeeack hylättiin, ja siitä tuli "vankilaplaneetta", mitä se on yhä edelleen. Tosin Maahan on useasti hyökännyt avaruusolentojen valloitusarmeijoita.

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tarinan yksityiskohdat ovat salaisia kaikille paitsi korkeimman tason skientologeille. Hubbardin mukaan tarinan selvittäminen aiheutti hänelle selän, polven ja käden murtumisen. Tarinan voidaan sanoa osoittavan skientologian ja tieteiskirjallisuuden samankaltaisuuden. Hubbard kirjoitti OT III:n vuosina 1966–1967 Las Palmasissa. Hän piti sitä yhtenä elämänsä suurista saavutuksista. Kirjeessään vaimolleen Hubbard kertoo, että hän avusti tutkimusta juomalla suuret määrät rommia, ja ottamalla piristäviä ja rauhoittavia lääkkeitä.

Nimestä Xenu käytetään joskus myös muotoa Xemu.

Hubbard teki aiheesta myöhemmin elokuvakäsikirjoituksen.

Hubbardin kertomista tapahtumista ei ole tieteellistä näyttöä.

Lähteitä (englanniksi)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Xenu.

Englanninkielisiä sivuja: