World Outgames

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

The World Outgames on toistuvaselvennä kansainvälinen kulttuuri- ja urheilutapahtuma. Tapahtumassa esiintyy enimmäkseen seksuaalivähemmistöihin kuuluvia ja transsukupuolisia ihmisiä, mutta se on myös muille avoin.

2006[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäistä kertaa World Outgames järjestettiin vuonna 2006 Kanadan Montréalissa. Varsinaista tapahtumaa edeltäneessä konferenssissa puhuivat muiden muassa Tšekin entinen pääministeri Vladimír Špidla ja brittiläinen Waheed Alli. Outgamesin avausseremoniassa tennistähti Martina Navrátilová luki konferenssin tuloksena syntyneen julistuksen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksista. Myös Montréalin pormestari Gérald Tremblay puhui tapahtumassa. Vaikutusvaltainen kanadalainen poliitikko, nykyinen pääministeri Stephen Harper sen sijaan kieltäytyi kutsusta World Outgamesiin.

World Outgamesissa esiintyi tunnettuja muusikkoja, kuten Martha Wash, ja myös Cirque du Soleil esitti akrobatianäytöksen.

Urheilijat kilpailivat lukuisissa eri lajeissa. Varsinaisten urheilulajien lisäksi he kilpailivat myös muunlaisissa peleissä, kuten bridgessä ja biljardissa sekä kulttuuriin liittyvissä kilpailulajeissa, kuten tanssissa. Harperista huolimatta monet kanadalaiset poliitikot suhtautuivat kilpailuihin myönteisesti, ja muiden muassa parlamentin jäsen Réal Ménard nähtiin kilpailemassakin.

2009[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2009 World Outgames järjestetään Tanskan pääkaupungissa Kööpenhaminassa. Kööpenhaminan kaupunginvaltuuston jäsen Manu Sareen on ilmaissut huolensa turvallisuudesta niiden urheilijoiden kohdalla, jotka saapuvat kisoihin homoseksuaalisuuden yhä kriminalisoivista maista. Jotkut urheilijat ovatkin pyytäneet, että heidän todelliset henkilöllisyytensä salattaisiin.[1]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]