Windows Movie Maker

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Windows Movie Maker
Kehittäjä Microsoft
Kehityshistoria
Vakaa versio 6.0
Tiedot
Ohjelmistotyyppi Videon muokkaus
Alusta Windows
Lisenssi omisteinen lisenssi
Aiheesta muualla
www.microsoft.com

Windowsin elokuvatyökalu eli Windows Movie Maker (tunnetaan nimellä Windows Live Movie Maker[1] vuosien 2009 ja 2011 julkaisuissa) on videonmuokkausohjelma, joka tuli Windows Me:n, XP:n, Vistan, Windows 8:n ja Windows 8.1:n -käyttöjärjestelmien mukana. Sen 1.0-versio oli erittäin kevyt, äärimmilleen yksinkertaistettu muokkausohjelma. 2.0-versio oli huomattavasti monipuolisempi. Movie Maker suunniteltiin alun perin Windows Me:lle ja eteni versioon 6.0. Windows Movie Makerilla voi esimerkiksi lisätä videopätkään puhetta sen nauhoituksen jälkeen. Ohjelmaa ei ole tarkoitettu ammattilaiskäyttöön.

Ohjelma ei tullut Windows 7 -käyttöjärjestelmän mukana, mutta sen pystyi halutessaan lataamaan Windows Download Centerin kautta.

Muokkausohjelma oli ladattavissa myös muille käyttöjärjestelmille Microsoftin omilta sivuilta aina 10. tammikuuta 2017 asti, jonka jälkeen Microsoft ei ole enää tukenut Windows Live Essentialsia ja tämän myötä myös Windows Movie Makeriä.[2] Sovelluksen korvasi täysin uusi Windows Story Remix -videonmuokkausohjelma, joka julkaistiin syksyllä 2017.[3][4] Windows 10 Fall Creators Update -päivityksen jälkeen Story Remix -ominaisuus on siirretty Photos-ohjelmaan (suomenkielisessä Windowsissa Valokuvat).

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä ohjelmistoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.