William Timothy Gowers

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Timothy Gowers vuonna 2009.

William Timothy Gowers (s. 20. marraskuuta 1963 Wiltshire, Englanti) on brittiläinen matemaatikko. Hän työskentelee Cambridgen yliopistossa professorina ja on Trinity Collegen jäsen. Hän sai vuonna 1998 Fieldsin mitalin kombinatoriikasta ja funktionaalianalyysistä.[1]

Koulutus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hän kävi ensiksi Eton Collegea, missä hän oli King's Scholar. Hän kirjoitti Cambridgen yliopistossa väitöskirjan 'Symmetric Structures in Banach Spaces' vuonna 1990. Ohjaajana hänellä oli Béla Bollobás.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosina 1991–1995 hän oli Lontoon University Collegessa matematiikan laitoksella. Vuonna 1996 hän sai eurooppalaisen matemaattisen yhdistyksen palkinnon ja vuonna 1998 Fieldsin mitalin. Hän todisti kombinatoristen menetelmien avulla Banachin alulle panemia otaksumia Banachin avaruuksista ja konstruoi hyvin epäsymmetrisen Banachin avaruuden. Vuonna 1992 hän ja Marey ratkaisivat epäehdollisen kantaongelman ja osoittivat, että jokainen ääretönulotteinen Banachin avaruus sisältää ääretönulotteisen avaruuden, jolla on epäehdollinen Schrauderin kanta. Vuonna 1999 Gowers äänestettiin Royal Societyn jäseneksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. 1998 Fields Medalist William Timothy Gowers American Mathematical Society
Tämä tieteilijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.