Watch Dogs

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Watch Dogs
Watch Dogs -pelin logo
Watch Dogs -pelin logo
Kehittäjä Ubisoft Montreal
Ubisoft Reflections
Ubisoft Romania
Julkaisija Ubisoft
Jakelija Steam, Humble Store, Ubisoft Connect, Nintendo eShop, Microsoft Store ja Ubisoft Store
Säveltäjä Brian Reitzell ja Peter Connelly
Pelisarja Watch Dogs
Pelimoottori Disrupt
Julkaistu
  • 27. toukokuuta 2014
Lajityyppi toimintaseikkailu, hiiviskely
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus PEGI: 18[1]
Alusta Microsoft Windows, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Wii U
Jakelumuoto Optinen levy ja digitaalinen jakelu
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Watch Dogs (tyyliteltynä WATCH_DOGS) on Ubisoft Montrealin kehittämä ja Ubisoftin julkaisema avoimen pelimaailman toimintaseikkailupeli. Peli julkaistiin 27. toukokuuta 2014 Microsoft Windowsille, PlayStation 3:lle, PlayStation 4:lle,[2] Xbox 360:lle,[3], Xbox Onelle[4] ja Wii U:lle.[5] Peli keskittyy pelaajan mahdollisuuteen hakkeroida useita erilaisia elektronisia laitteita, joko hankkiakseen tietoja ja ohjaillakseen niitä, tai tuhotakseen laitteet pysyvästi tiettynä hetkenä. Peli julkistettiin Ubisoftin lehdistötilaisuudessa E3 2012 -messutapahtumassa.

Peli oli tarkoitus julkaista Euroopassa 22. marraskuuta 2013, mutta myöhemmin Ubisoft ilmoitti julkaisun lykkääntyvän vuoden 2014 alkupuolelle.

Pelille on julkaistu jatko-osa Watch Dogs 2.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Watch Dogs on avoimen pelimaailman toimintaseikkailu- ja hiiviskelypeli, jossa pelaaja ohjaa hahmoa nimeltään Aiden Pearce (ääninäyttelijä Noam Jenkins). Pearce pystyy hakkeroimaan kaupungin keskusohjausjärjestelmän laitteita (ctOS). Peli sallii pelaajan käyttää useita erilaisia keinoja selviytyäkseen tavoitteistaan.[6] Pelaaja voi esimerkiksi hakkeroida ihmisten matkapuhelimia saadakseen heidän pankkitietonsa ja sitten varastaa heidän rahansa sekä aiheuttaa laitteisiin toimintahäiriöitä ja siten yleistä hämmennystä. Liikennevalojen hakkerointi voi esimerkiksi helpottaa pakenemista. Pelaaja saa tietoja siviileistä lisätyn todellisuuden syötteestä, jossa näkyy väestörekisteri, terveys ja potentiaalinen käytös. Tavoitteet näytetään esityksissä, joita ovat muun muassa tietyn kohteen löytäminen ja tappaminen, poliisin välttely ja mahdollisen uhrin seuraaminen tämän murhaamisen estämiseksi. Taistelu hyödyntää kolmannen persoonan ammuntapelille tyypillisiä suojautumis­mekanismeja sekä lisäksi erilaisia piiloutumis­mekanismeja ja parkouria. Peli sisältää moninpelin, jossa pelaaja voi hakkeroida toisen pelaajan pelimaailmaan yhdistäen täten yksinpelin ja moninpelin

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Watch Dogs