Wala Heilmittel

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
WALA Heilmittel GmbH
Yritysmuoto rajavastuuyhtiö GmbH (Gesellschaft mit beschränkter Haftung)
Perustettu 1935
Toimitusjohtaja Johannes Stellmann
Kotipaikka Bad Boll / Eckwälden, Saksa
Toimiala Lääkeaineiden ja lääkkeiden valmistus
Tuotteet Dr.Hauschka luonnonkosmetiikka, WALA-luonnonlääkkeet
Henkilöstö noin 700
Kotisivu www.wala.de

WALA Heilmittel GmbH on saksalainen, luonnonlääkkeitä ja -kosmetiikkaa valmistava yritys. Antroposofisia ja homeopaattisia luonnonlääkkeitä valmistavan tehtaan perusti vuonna 1935 kemisti, tohtori Rudolf Hauschka. WALAn nimi tulee sanoista lämpö (warmth), tuhka (ash), valo (light) ja tuhka (ash). Sanat liittyvät Dr.Rudolf Hauschkan kehittämään kasviuutteiden rytmiseen valmistusmenetelmään.

Nykyään WALA valmistaa noin 1000 erilaista tuotetta, joita markkinoidaan akuuttien ja kroonisten sairauksien hoitoon sekä reseptivapaita tuotteita esimerkiksi vatsavaivoihin, silmä- ja korvaoireisiin, vilustumissairauksiin, flunssaoireisiin, pieniin rasitusvammoihin ja ruhjeisiin. Yrityksen tunnetuin tuotesarja on vuonna 1967 markkinoille tuodut Dr.Hauschka kosmetiikkatuotteet. Sittemmin sarja on kasvanut käsittämään tuotteet kasvojen, vartalon, käsien, jalkojen ja hiusten hoitoon sekä kasvojen ehostukseen. Vuonna 2010 valikoima kasvoi hygieniaan ja terveyden ylläpitämiseen suunnatulla Dr.Hauschka Med -sarjalla.

Kasvien viljely

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lääkkeiden ja kosmetiikkatuotteiden raaka-aineina käytettäviä kasveja viljellään WALA:n omassa puutarhassa Saksassa sekä sopimusviljelijöiden tiloilla ympäri maailmaa. Viljelyssä noudatetaan hyvän viljelytavan mukaisia periaatteita GAP (Good Agricultural Practice). WALA suosii ensisijaisesti saksalaisia sopimusviljelijöitä, mutta sillä on myös useita viljelyprojekteja ympäri maailmaa, muun muassa kolmansissa maissa. Esimerkiksi Dr.Hauschka After Sun Lotionissa käytettävä karitevoi tuotetaan Burkina Fasosta. Viljelyprojektien tarkoituksena on raaka-aineiden tuottamisen lisäksi parantaa viljelijöiden elämänlaatua. Projekteilla on myös yhteiskunnallista vaikutusta. Esimerkiksi Iranissa WALA pyrkii ruusunviljelyprojektilla lisäämään ruusujen viljelyä oopiumin viljelemisen sijaan.

Useilla viljelyprojekteilla WALA pyrkii varmistamaan raaka-aineiden riittävyyden. Tämän vuoksi WALA:lla on viljelmiä samasta kasvista eri mantereilla. Muun muassa sitruunaa viljellään sekä Sisiliassa että Argentiinassa. Mikäli Sisiliassa sattuu huono sitruunasato, saadaan sitruunat Argentiinasta. Sitruunasadon mahdollinen ylituotanto myydään eteenpäin muille luonnonkosmetiikanvalmistajille tai elintarvikkeiksi.

Laatukriteeristö

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaikkien raaka-aineiden laatu varmistetaan Saksassa, WALA:n omassa laboratoriossa, ennen tuotteiden valmistamista. WALA:n laboratorion laadunvalvonta ottaa näytteitä raaka-aineista, identifioi näytteet ja analysoi niiden puhtauden mikrobiologisilla testeillä, ohutkerroskromatografialla ja kaasu-nestekromatografialla. Laatua tarkkaillaan ottamalla tuotteista näytteitä koko valmistusprosessin ajan. Lisäksi teetetään esimerkiksi allergiatestejä niihin erikoistuneissa ulkopuolisissa, riippumattomissa laboratorioissa.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]