Victor Wong

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Victor Wong

Victor Wong (30. heinäkuuta 192712. syyskuuta 2001) oli näyttelijä. Hän syntyi San Franciscossa, Kaliforniassa, ja oli toisen polven amerikankiinalainen.

Wong valmistui Lowell High Schoolista 1945 ja opiskeli sittemmin Kalifornian yliopistossa Berkeleyssä, Chicagon yliopiston Divinity Schoolissa ja San Franciscon taideinstituutissa. Hän sai paikan KQED:n uutistenlukijana, mutta joutui lopettamaan työn sairastuttuaan Bellin halvaukseen.

Näyttelijä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wong aloitti näyttelijänuransa paikallisessa aasialaisamerikkalaisessa teatterissa. Myöhemmin hän sai entistä merkittävämpiä rooleja New Yorkissa. Tämä toi hänelle rooleja televisiossa ja lopulta elokuvissa.

Kun Wong ei ollut kuvauksissa, hän asui Sacramentossa, Kaliforniassa. Hänellä oli tunnettuja rooleja muun muassa elokuvassa 3 Ninjaa (1992) ja sen jatko-osissa myöhemmin 1990-luvulla sekä elokuvissa Säpinää Chinatownissa (1986) ja Viimeinen keisari (1987).

Wong vetäytyi terveyssyistä vuonna 1998. Hän oli naimisissa neljästi ja sai viisi lasta: Emilyn ja Heatherin, Antonin, Lyonin ja Duncanin. Lyon kuoli väkivaltaisesti Sacramentossa vuonna 1986. Wongin viimeinen avioliitto kesti hänen kuolemaansa saakka.

Kuolema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wong menehtyi sydämen vajaatoimintaan Kaliforniassa 12. syyskuuta 2001. Hän oli edellisenä päivänä kuullut syyskuun 11. päivän iskuista ja todennut, että ”maailma ei enää koskaan olisi ennallaan”.