Uwe Dotzauer

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mitalit
Uwe Dotzauer vuonna 1980.
Uwe Dotzauer vuonna 1980.
Maa:  Itä-Saksa
Miesten yhdistetty
MM-kilpailut
Kultaa Kultaa Oslo 1982 joukkuekilpailu
Pronssia Pronssia Oslo 1982 henkilökohtainen kilpailu

Uwe Dotzauer (s. 19. helmikuuta 1959 Klingenthal) on entinen saksalainen yhdistetyn hiihtäjä, joka aktiiviurallaan edusti Saksan demokraattista tasavaltaa.

Dotzauer saavutti pronssia junioreiden MM-kilpailuissa 1977 ja 1978. Lake Placidin olympialaisissa 1980 hän sijoittui viidenneksi. Samana talvena hän voitti Holmenkollenin kisojen yhdistetyn kilpailun [1]. Oslon MM-kilpailuissa 1982 Dotzauer saavutti henkilökohtaisessa kilpailussa pronssia Tom Sandbergin ja Konrad Winklerin jälkeen. Ensimmäistä kertaa MM-kilpailujen ohjelmassa olleessa joukkuekilpailussa hän kuului kultaa voittaneeseen DDR:n joukkueeseen.

Dotzauer sijoittui seitsemänneksi Sarajevon olympialaisissa 1984. Samana vuonna Rovaniemellä käydyssä erillisessä MM-joukkuekilpailussa hän kuului neljänneksi sijoittuneeseen DDR:n joukkueeseen. Seefeldin MM-kilpailuissa 1985 hän sijoittui henkilökohtaisessa kilpailussa kuudenneksi ja Itä-Saksan joukkueen mukana joukkuekilpailussa viidenneksi.

Dotzauer voitti yhden maailmancupin osakilpailun: Seefeldissä joulukuussa 1983. Kyseessä oli jaettu voitto Kerry Lynchin kanssa. Samalla kaudella hän sijoittui lisäksi toiseksi Lahden ja Štrbské Pleson osakilpailuissa sekä kolmanneksi Oberwiesenthalissa. Cupin kokonaispisteissä hän oli kaudella 1983–1984 toinen. Uransa viimeiset palkintokorokepaikat hän sai sijoituttuaan Oberwiesenthalin kilpailussa toiseksi sekä kaudella 1984–1985 että 1985–1986.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Uwe Dotzauer Kansainvälinen hiihtoliitto (FIS). (englanniksi)

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Vinnere av Holmenkollrennene (Arkistoitu – Internet Archive) Norjan hiihtoliitto (norjaksi)