Ukrainan kansallinen liitto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ukrainan kansallinen liitto
Perustettu 19. joulukuuta 2009
Johto
Ideologia Ukrainan kansan sosialismi
valkoinen nationalismi
kolmas tie
antisemitismi
anti-islamismi
Jäsenmäärä 1 000
Lyubotin neuvosto 2
Nuorisojärjestö Tuore Kiova
Smirgeli
Kotisivu naso.org.ua

Ukrainan kansallinen liitto (ukr. Український Національний Союз, Ukrajinskyi Natsionalnyi Sojuz, UNS) on Ukrainassa toimiva kansallissosialistinen, puolisotilaallinen liike. Vuonna 2009 perustettua puoluetta johtaa Oleg Goltvjanskyi. Järjestön johdossa on Vitali Kryvošeev, ja sen ideologinen johtaja on Zorjan Dobrovolski. Puolueella on joidenkin tietojen mukaan 1 000 kannattajaa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestön perusti Oleg Goltvjanskyi Harkovassa 19. joulukuuta 2009[1]. UNS järjesti mielenosoituksia ja hyökkäyksiä, joiden tarkoituksena oli pelottaa pois maahanmuuttajat ja vähemmistöt[2]. Goltvjanskyin seuraajaksi puolueen johtajana nousi Vitali Kryvošeev[3]. 27. huhtikuuta 2013 Kryvošeev ilmoitti perustavansa ”sosiaalinationalistisen” puolueen Ukrainaan[4][5][6]. Ukrainan vuoden 2014 vallankumouksessa Ukrainan kansallisella liitolla oli merkittävä rooli[7][8]. UNS:n hävittäjiäselvennä taistelee Itä-Ukrainan sodassa[9][10][11][12]. Goltvjanskyi valittiin vuonna 2015 Ljubotinin kunnanvaltuustoon[13].

Ideologia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Puolueen pääteema on "ei-valkoisen maahanmuuton" ja monikulttuurisuuden vastaisuus. Se oli aiemmin juutalaisvastaisempi, mutta keskittyy nykyisin lähinnä islamin kritisointiin ja vastustaa laitonta siirtolaisuutta[14][15].

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä politiikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.