Työkalulaatikko

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Työkalulaatikko.
Erikokoisia työkalulaatikoita.

Työkalulaatikko tai työkalupakki on työkalujen kantokahvallinen säilytys- ja kuljetuslaatikko.[1] Työkalulaatikossa työntekijän kaikki tavanomaisesti tarvittavat työkalut ja tarvikkeet kulkevat yhdellä kerralla mukana.

Rakenne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Työkalulaatikossa on yleensä pyöristetyt kulmat ja voi olla kovaa materiaalia kuten peltiä, muovia tai puuta mutta myös kangasta. Kannessa voi olla lokeroita ruuveja, muttereita ja liittimiä yms. varten.

Sisältö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Työkalulaatikko saattaa sisältää muun muassa mekaanisia tarvikkeita, kuten vasara, hohtimet, vatupassi, mitta, erikokoiset ruuvimeisselit (tasapäiset, ristipäiset ja tähtipäiset), taltta, viila, jakoavaimet, kiintoavaimet, teippiä, kontaktiliimaa, lyijykynä merkintöjä varten, nippusiteitä ja hiomapaperia. Se voi sisältää myös sähköön liittyviä esineitä, kuten sähkökoestin, yleismittari, sähköjohtoa, sähköteippiä, juotoskolvi, juotostina, sivuleikkurit, kutistesukkaa, varaparisto mittalaitteeseen, muistiinpanovälineet ja piirikaavio.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kielitoimiston sanakirja. Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen julkaisuja 132. Internet-versio MOT Kielitoimiston sanakirja 1.0. Helsinki: Kotimaisten kielten tutkimuskeskus ja Kielikone Oy, 2004. ISBN 952-5446-11-5.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä tekniikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.