Tuukka Tiensuu

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tuukka Tiensuu
Syntymäaika 28. kesäkuuta 1976 (ikä 42)
Syntymäpaikka Rovaniemi, Suomi
Ammatti ohjaaja, käsikirjoittaja, tuottaja, kuvaaja
Aiheesta muualla
IMDb

Tuukka Tiensuu (s. 28. kesäkuuta 1976 Rovaniemi)[1] on suomalainen TV-ohjaaja, -käsikirjoittaja ja -tuottaja. Hänen tunnetuimpia töitään ovat televisiosarjat Kill Arman, Duudsonit (The Dudesons), Duudsonit Amerikassa (The Dudesons in America), Dresscode ja Arman ja viimeinen ristiretki.

TV-ohjelmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tiensuu työskenteli kaapelikanava MoonTV:lla vuosina 1999–2003. Hän ohjasi kanavalle lukuisia sarjoja, kuten mm. Dresscode, Never Trust a Hippie, Overdose, Pornostara, Play ja Kirjarovio. MoonTV:n mentyä konkurssiin heinäkuussa 2003, Tiensuu siirtyi Rabbit Films -tuotantoyhtiön palvelukseen. Siellä hän loi yhdessä Duudsonit-temppuryhmän kanssa englanninkielisen The Dudesons -televisiosarjan, josta tuli vuosina 2006–2010 kaikkien aikojen kansainvälisesti menestynein suomalainen TV-ohjelma.lähde? Jatkoa seurasi vuonna 2010, kun Duudsonit Amerikassa valmistui yhteistyössä Yhdysvaltojen MusicTV:n kanssa, ja sarja levisi yli 190 maahan. Tiensuu on tehnyt Rabbit Filmsin palveluksessa myös televisiosarjat Duudsoni-Elämää (2004) ja Piilokamerapäälliköt (2008). Hän oli myös käsikirjoittaja ja segment-ohjaaja Duudsonit-elokuvassa (2006).

Vuonna 2008 Tiensuu loi Kill Arman -televisiosarjan yhdessä Arman Alizadin kanssa. Tiensuu on ohjannut sarjan kaksi ensimmäistä tuotantokautta, ja ohjelman englanninkielinen versio näkyy yli 130 maassa ympäri maailman.

Vuonna 2013 Tiensuu loi yhdessä Arman Alizadin kanssa Arman ja viimeinen ristiretki TV-konseptin. Alizad juonsi ja toimitti, Tiensuu ohjasi ja kuvasi ohjelmaa. Ristiretki voitti 2 kultaista Venlaa: Parhaan reality-ohjelman ja parhaan esiintyjän palkinnot. Vuoden 2015 gaalassa ohjelma palkittiin jälleen parhaan esiintyjän palkinnolla. Vuonna 2014 Alizad ja Tiensuu voittivat "vuoden valopilkku" Venlan dokumentillaan Kamerunin kummilapsista.

Mainokset ja musiikkivideot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tiensuu on myös ohjannut lukuisia mainoselokuvia sekä musiikkivideoita eri artistelle, mm. Indicalle, Palefacelle, Petri Nygårdille ja King Starille.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]