Tropic Thunder

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tropic Thunder
Virallinen elokuvateatterijuliste.
Virallinen elokuvateatterijuliste.
Ohjaaja Ben Stiller
Käsikirjoittaja
Tuottaja
Säveltäjä Theodore Shapiro
Kuvaaja John Toll
Leikkaaja Greg Hayden
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Yhdysvallat
 Yhdistynyt kuningaskunta
 Saksa
Tuotantoyhtiö Red Hour Productions
DreamWorks Pictures
Levittäjä DreamWorks Pictures
Paramount Pictures
Ensi-ilta Yhdysvallat 13. elokuuta 2008
Suomi 19. syyskuuta 2008
Kesto 107 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 92 000 000 $[1]
Tuotto 188 072 649 $[1]
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet
AllMovie

Tropic Thunder on vuonna 2008 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen toimintakomediaelokuva. Elokuvan ohjasi Ben Stiller, joka myös käsikirjoitti elokuvaa yhdessä Justin Theroux'n ja Etan Cohenin kanssa. Stillerin lisäksi elokuvan pääosissa nähdään Jack Black ja Robert Downey Jr. kanssa.

Downey Jr:n rooli huomioitiin parhaan miessivuosan Oscar-ehdokkuudella.

Elokuva kertoo näyttelijöistä, jotka pyrkivät tekemään historian kalleinta sotaelokuvaa. Liian suuriksi nousseiden kustannuksen vuoksi studio kuitenkin lakkauttaa hankkeen, mutta elokuvan ohjaaja, Damien (Steve Coogan), kieltäytyy kuvausten lopettamisesta. Hän vie näyttelijänsä Kaakkois-Aasian viidakoihin, jossa hän voisi käyttää räjäytysefektejä pelotellakseen heitä, mutta ohjaaja astuukin vanhaan miinaan ja räjähtää. Näyttelijät luulevat tapahtunutta näytellyksi, mutta se ei olekaan näyteltyä. Flaming Dragons -nimisen heroiinifirman sotilaat kuulevat miinan räjähdyksen ja tulevat paikan päälle. Samaan aikaan räjäytysefektien tekijä kyselee ohjaajaa, mutta ohjaaja ei vastaa, joten hän päättää räjäyttää räjähteet. Silloin sotilaat hyökkäävät näyttelijöiden kimppuun ja pelästyvät räjähdystä, joten he lähtevät pois. Tugg Speedman (Ben Stiller) uskoo tätäkin osaksi elokuvaa, mutta muut alkavat jo epäröimään. Erimielisyyksien jälkeen, Tugg lähtee eri suuntaan yksin, ja jää sotilaiden vangiksi, jotka vievät hänet heidän päämajaansa. Samaan aikaan muut kävelevät viidakossa, mutta kun he löytävät avoimen osuuden mäen päällä, he näkevät kiikareilla taloja. Ulkona he näkevät sotilaita, jotka kiduttavat Tuggia ja päättävät pelastaa hänet. He menevät pelastamaan hänet, ja lopulta he kaikki pelastuivat.

Näyttelijät

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  Ben Stiller    Tugg Speedman  
  Robert Downey Jr.    Kirk Lazarus  
  Jack Black    Jeff "Läski" Portnoy  
  Nick Nolte    John "Neliapila" Tayback  
  Steve Coogan    Damien Cockburn  
  Jay Baruchel    Kevin Sandusky  
  Danny McBride    Cody Underwood  
  Brandon T. Jackson    Alpa Chino  
  Bill Hader    Rob Slolom  
  Matthew McConaughey    Rick "Pecker" Peck  
  Tom Cruise    Les Grossman  
  Brandon Soo Hoo    Tran  
  Reggie Lee    Byong  
  Trieu Tran    Tru  

Owen Wilsonilla oli alun perin tarkoitus olla rooli elokuvassa, mutta hän joutui jättämään elokuvan kesken kuvausten. Elokuussa 2007 hän joutui sairaalahoitoon yritettyään itsemurhaa.[2][3][4][5][6][7] Tämän jälkeen hän päätti itse jättää elokuvan teon.

Useat julkisuuden henkilöt esiintyvät elokuvassa omana itsenään. Valkokankaalla vilahtavat nopeasti muun muassa Tobey Maguire, Tyra Banks, Martin Lawrence, Tom Hanks, Sean Penn, Jason Bateman, Lance Bass, Jennifer Love Hewitt ja Jon Voight.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]