Lance Bass

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lance Bass vuonna 2014

James Lance Bass (s. 4. toukokuuta 1979) on yhdysvaltalainen popmuusikko. Hän tuli tunnetuksi 'N Sync -yhtyeen jäsenenä.

Bassin vanhemmat ovat Jim ja Diane Bass. Hänellä on isosisko Stacy. Bassit asuivat Mississippin osavaltiossa, ja poika oli varhaislapsuudestaan saakka kiinnostunut tähtitieteestä ja avaruudesta. Hänen haaveensa oli päästä astronautiksi NASA:lle.

Bass sai baptistisen kasvatuksen. Hän on ilmoittanut käyvänsä säännöllisesti kirkossa. Bass oli mukana N' Syncissä sen perustamisesta 1995 lähtien. N' Sync oli yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä poikabändeistä, mutta Bass ei ole sen hajoamisen jälkeen julkaissut sooloalbumia. Maaliskuussa 2007 hän ilmoitti julkaisevansa omaelämäkertateoksen Out of Sync.

Bass pyörtyi vuonna 1999 pidetyn konsertin jälkeen. Syyksi todettiin sydämen rytmihäiriö, joka vei tähden myöhemmin korjausleikkaukseen. Elokuussa 2002 Bass pääsi opiskelemaan kosmonautiksi Tähtikaupunkiin. Bassin oli tarkoitus lähteä Sojuz TMA-1 -avaruuslennolle lokakuussa 2002, mutta hanke kaatui ja hänen paikkansa otti Juri Lontšakov.

Bass kertoi olevansa homoseksuaali ensimmäistä kertaa julkisesti People-lehdessä heinäkuussa 2006. Joulukuussa 2014 Bass meni naimisiin Michael Turchinin kanssa Los Angelesissa[1].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Lance Bass Is Married: Get The Details hollywoodreporter.com. 21.12.2014. Viitattu 23.3.2015. (englanniksi)
Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.