Triumph Street Triple

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Triumph Street Triple

Triumph Street Triple on Triumphin valmistama nakupyörä-tyylinen moottoripyörä. Sen kolmisylinterinen rivimoottori on peräisin Triumph Daytona 675 -pyörästä, mutta erilaisilla nokka-akseleilla joilla saadaan enemmän tehoa matalammilla kierroksilla, mutta vähemmän huipputehoa. Polttoaineen syöttönä on 44 mm ruiskurunko. Sen etujousituksena on Kayaban valmistama USD (Up Side Down) -haarukka.

Malli tuli markkinoille vuonna 2007 korvaten aiemman mallin Speed Fourin. Street Triple on Speed Triplen "pikkuvelimalli", ja niiden ulkonäössä on paljon samanlaisia piirteitä. Mallien tunnistettavin yksityiskohta lienevät kaksi vierekkäistä pyöreää etuvaloa.

Lehdistössä on kehuttu Street Triplen moottoria hyväksi, mutta sen jousitusta on moitittu. Etenkin etujousen on sanottu pohjaavan helposti jarruttaessa. Mallista tuli vuonna 2009 varustellumpi Street Triple R -malli, jossa jousitus ja jarrut ovat paremmat. Street Triple R:n jousitus on täysin säädettävä, kun taas Street Triple -perusmallissa jousituksessa ei ole säätöjä.

BIKE-lehti on mitannut mallin huippunopeudeksi 233,2 km/h, mittarin näyttäessä lukemaa 253 km/h. Kulutus ajettaessa huippunopeutta on 13 l/100km ja melutaso 114 dB.

Teknisiä tietoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Street Triple Roulette Green
Street Triple Roulette Green

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • koeajo TRIUMPH STREET TRIPLE. BIKE, 2007, nro 8, s. 20-22.
  • HUIPPUNOPEUS TIETEELLISESTI. BIKE, 2008, nro 10, s. 64-74.