Touko-Pouko

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Touko-Pouko
Touko-Pouko esiintymässä Studio Julmahuvissa.
Touko-Pouko esiintymässä Studio Julmahuvissa.
Luoja(t) Jukka Rasila[1]
Näyttelijä(t) Jukka Rasila
Ensiesiintyminen Studio Julmahuvi (1998)
Kustantaja YLE TV1 Viihdeohjelmat
Henkilötiedot
Luonteenpiirteet kiero katse, kaksisuuntainen mielialahäiriö
Suhteet

Touko-Pouko on näyttelijä Jukka Rasilan esittämä ja luoma kuvitteellinen hahmo television viihdeohjelmissa Studio Julmahuvi ja JugiStyle.[1]

Kuvaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lyhytmittaisissa sketseissä maanis-depressiivinen Touko-Pouko juontaa kuvitteellista lastenohjelmaa nimeltä Muksuluuri. Hänen tavaramerkkinään on kiero katse. Sketseissä Touko saattaa riehua ympäri studiota intiaanina tai Tarzanina, ”askarrella-paskarrella” muovailuvahasta sielun tai valistaa lapsia ”ydinsodan-pydinsodan” vaaroista. Ohjelmassa hän pääsee myös vastaamaan satunnaisiin puheluihin lapsilta sekä esittämään kappaleen ”Kreikan Meri”. Muksuluurin puhelinnumero on 0700-6528834 eli ”kuusi-puusi viisi-piisi kaksi-paksi kasi-pasi kasi-pasi kolme-dolme ja nelkku-kelkku”.

Muksuluurin tunnusmusiikkina on Erste Allgemeine Verunsicherungin ”Kann Denn Schwachsinn Sünde Sein” -kappaleen[2] alkuosa, jonka sanoitus kuuluu: ”Come on everybody, lets do the Musi!”.

Roolit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Touko-Pouko esittää jokaisessa jaksossa eri hahmoa, joita ovat Tarzan, intiaani, ninja, mellakkapoliisi ja astronautti. Sketsi, jossa Touko-Pouko esiintyy Robin Hoodina ei päätynyt televisioon, mutta sisältyy Studio Julmahuvin DVD-julkaisuun. JugiStylessa Touko-Pouko esiintyy TV-chatin juontajana.

”Kreikan Meri”[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

”Kreikan Meri” on Touko-Poukon säveltämä, sanoittama ja luoma kappale. Ensimmäisen kerran hän esitti laulun Studio Julmahuvissa ja myöhemmin myös JugiStylessa. Kappaleen sanoissa toistetaan hokemaa ”Kreikan meri, meri Kreikan”. Samalla sävelellä ja tyylillä hän on laulanut kappaleen myös eri sanoilla.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]