Torra Lövö

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Torra Lövö on yksi Espoon kaupungin ulkoilusaarista. Se sijaitsee noin kilometrin Lehtisaarista itään ja noin viisi kilometriä Matinkylän Nuottaniemen venesatamasta kaakkoon. Espoon virallisessa kaupunginosajaossa Torra Lövö kuuluu Matinkylään.[2]

Espoon ja Helsingin merialueiden raja kulkee aivan Torra Lövön itäpuolitse. Helsingin kantakaupunki ja Lauttasaari puolestaan sijaitsevat Torra Lövöstä noin seitsemästä kymmeneen kilometriä koilliseen eli kesäisen auringonnousun suunnassa.

Torra Lövön pinta-ala on noin neljä hehtaaria. Se on suurimmalta osin kalliota ja louhikkorantaa, etenkin länsi- ja eteläosiltaan. Saaren keski- ja pohjoisosan havumetsikköä täplittävät paljaat silokalliot.[1] Saaren etelärannalta avautuu näkymä Suomenlahden ulappaan.

Torra Lövön luoteisrannalla on vaatimaton yhteyslaituri. Saaren pohjoisosassa sijaitseva maja on poliisin yhteiskäytössä.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Saaristo-opas (pdf) (s. 36) Espoo.fi. Espoo: Helsingin kaupungin liikuntavirasto, merellinen osasto 2014. Viitattu 2.4.2018.
  2. Torra Lövö Espoon opaskartalla
  3. Torra Lövö (pdf) Venelehti.fi. Otavamedia. Viitattu 4.4.2018.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]