Tony Kakko

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tony Kakko
Sonata Arctica - Tony Kakko - 01 - crop.jpg
Tony Kakko esiintymässä vuonna 2011.
Syntynyt 16. toukokuuta 1975 (ikä 42)
Kotoisin Kemi
Aktiivisena 1996
Tyylilajit metalli
Ammatit muusikko, laulaja, lauluntekijä, sanoittaja
Soittimet laulu, kosketinsoittimet, kitara
Yhtyeet Sonata Arctica
Northern Kings
Raskasta Joulua

Toni Kristian ”Tony” Kakko (s. 16. toukokuuta 1975 Kemi) on suomalainen muusikko. Hän on tullut tunnetuksi Sonata Arctican laulajana ja laulunkirjoittajana.

Nuorena Kakko opiskeli musiikkiopistossa koskettimien soittamista. Vuonna 1996 hänestä tuli yksi Sonata Arctican perustajajäsenistä. Yhtyeen alkuaikoina Kakko toimi myös kosketinsoittajana, mutta esikoisalbumi Ecliptican jälkeen hän on keskittynyt laulamiseen.

Kakko vieraili Nightwishin Over the Hills and Far Away -EP:llä, jolla hän laulaa kappaleessa ”Astral Romance” ja taustoja nimikappaleessa. Nightwishin From Wishes to Eternity -konsertti-DVD:llä hän laulaa Tarja Turusen kanssa duettona kappaleen ”Beauty and the Beast”. Kakko laulaa myös Timo Rautiaisen Sarvivuori-levyllä kappaleessa ”Hiljaisen talven lapsi”, Eternal Tears of Sorrow’n albumilla Before the Bleeding Sun, Stratovariuksen albumilla Polaris ja Epican albumilla Design Your Universe kappaleessa ”White Waters”. Hän on mukana vuonna 2006 tehdyllä joululauluista koostuvalla Raskaampaa joulua -levyllä sekä 2007 perustetussa lauluyhtyeessä Northern Kingsissä. Kakko harrasti lapsena karatea, jääpalloa, ja jalkapalloa.lähde?

Sonata Arctican lisäksi Kakko on kirjoittanut musiikkia Agnes Pihlavan When the Night Falls -albumille[1] ja Ari Koivusen Fuel for the Fire -albumille. Hän on kertonut pelaavansa tietokonepeli World of Warcraftia.lähde?

Tony Kakkoa haastatellaan Rautaa rajan taa -elokuvan kuvauksissa

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.