God of War II

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
God of War II
Kehittäjä SCE Santa Monica Studio
Julkaisija Sony Computer Entertainment
Jakelija PlayStation Store
Ohjaaja Cory Barlog
Suunnittelija Cory Barlog
Käsikirjoittaja Robert E. Vardeman
Säveltäjä Gerard Marino
Pelisarja God of War
Pelimoottori Kinetica
Julkaistu
  • NA 13. maaliskuuta 2007
  • EU 27. huhtikuuta 2007
  • JP 3. toukokuuta 2007
Lajityyppi toimintaseikkailu
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: MVirheellinen ESRB-arvo
PEGI: 18
Alusta PlayStation 2
PlayStation 3
Jakelumuoto DVD
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

God of War II (lyhennettynä GoW2) on SCE Studios Santa Monican kehittämä ja Sony Computer Entertainmentin julkaisema toimintaseikkailupeli, joka on julkaistu vuonna 2007 PlayStation 2:lle.

Peli on God of War -pelin seuraaja, joka sijoittuu aikaisemman osan jälkeiseen aikaan. Pelin ikäraja on 18 vuotta erityisesti taisteluissa lentävän veren takia.

Kahden ensimmäisen God of Warin lisäksi PlayStation Portablelle on julkaistu maaliskuussa 2008 God of War: Chains of Olympus, joka perustuu aikaan ennen ensimmäistä God of Waria. Seuraaja God of War III julkaistiin PlayStation 3:lle maaliskuussa 2010.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Uusi sodanjumala Kratos istuu valtaistuimellaan ja hänen spartalaisarmeijansa sotii Rhodoksella. Athene ei pidä siitä, että Kratos johdattaa armeijaansa tuhoamaan kaupunkeja. Kratos ei kuuntele Athenea, vaan lähtee Rhodokselle tekemään tuhojaan. Athene päättää pysäyttää hänet ja kutistaa tämän kuolevaisen kokoiseksi. Kratos tajuaa tämän olevan Athenen tekosia ja taistelee tiensä läpi taistellen myös useamman kerran Rhodoksen kolossia vastaan. Hän puhuu Zeuksen kanssa ja kertoo tälle, ettei tarvitse hänen apuaan. Zeus kertoo tarjoavansa enemmän kuin apua ja lähettää Olympoksen terän (engl. Blade of Olympus) Kratokselle. Kratos taistelee tiensä aseen luokse ja käyttää sitä voittaakseen Rhodoksen kolossin. Miekka kuitenkin tekee hänestä kuolevaisen. Kratos pudottaa miekan jäätyään Rhodoksen kolossin käden alle, ja Zeus laskeutuu Olympokselta tappaakseen Kratosin. Hän lävistää Kratosin Olympoksen terällä ja tappaa miekasta lähtevällä paineaallolla Kratosin armeijan.

Kratos vedetään Manalaan, jossa titaani Gaia puhuu hänelle. Gaia yllyttää Kratosin kostamaan Zeukselle ja Kratos lähtee kiipeämään takaisin maanpinnalle. Päästyään pois Haadeksesta hän löytää hengissä selvinneen spartalaissoturin. Kratos käskee soturin palata Spartaan ja suojella sitä. Kratos lähtee Pegasoksella Olympokselle tappaakseen Zeuksen, mutta Pegasos lähteekin toiseen suuntaan. Gaia kertoo miten Kratos voi voittaa Zeuksen, ja Kratos lähtee toteuttamaan Gaian suunnitelmaa.

Kratos tajuaa, että hänen täytyy muuttaa kohtaloaan ettei tulisi Zeuksen tappamaksi. Tämän Kratos voi tehdä vain tapaamalla kolme kohtalotarta, jotka asuvat kaukaisella saarella. Matkallaan kohtalottarien luokse Kratos kohtaa useita titaaneja, kuten Typhonin ja Atlaksen. Kratos tapaa myös Ikaruksen, jolta Kratos ottaa siivet tappelun päätteeksi.

Päästyään kohtalottarien saaren naapurisaarelle hän tapaa Perseuksen, joka myös yrittää päästä audienssille kohtalottarien kanssa. Perseus yrittää tappaa Kratoksen ajatellen että tämä on seuraava kohtalottarien tekemä koe. Kratos voittaa taistelun.

Kratos uudelleensynnyttää Feenikslinnun sytyttämällä tämän tuhkat tuleen, jotta hän pääsisi itse saarelle. Ennen kuin Kratos ehtii lähteä saarelle hän tapaa tuntemattoman sotilaan, joka haastaa Kratoksen taisteluun. Taistelun jälkeen, Kratoksen annettua viimeisen iskun, Kratos huomaa sotilaan olevan sama sotilas joka selvisi Zeuksen iskusta Rhodoksella. Sotilas kertoo Zeuksen tuhonneen Spartan kokonaan, ja että vain hän oli jäljellä.

Kratoksen tapettua merihirviön hän pääsee viimein kohtalottarien saarelle ja pääsee näistä ensimmäisen luokse, mutta kohtalottaret eivät suostu auttamaan häntä. Taisteltuaan ensimmäisen kanssa toinen sisar siirtää Kratoksen menneisyyteen, hetkeen jolloin tämä taisteli Areksen kanssa. Sisar yrittää muuttaa Kratoksen menneisyyttä murtamalla miekan, jolla Kratos tappoi Areksen. Kratos voittaa toisen sisaren ja taistelee nyt kahden sisaren kanssa. Kratos vangitsee siskokset peiliin ja tuhoaa peilin ja tappaa kolmannen suurella heilurilla.

Gaia kertoo Kratoksen saaneen mahdollisuuden kontrolloida aikaa. Kratos matkustaa menneisyyteen hetkeen juuri ennen kuin Zeus tappoi Kratoksen Olympoksen terällä. Zeus ja Kratos siirtyvät muualle ja taistelevat, Olympoksen terän vaihtaessa koko ajan omistajaa. Kratos iskee Zeusta ja ennen kuin hän ehtii iskeä viimeisen kerran, Athene tulee väliin. Athene kuolee päästäen Zeuksen pakoon Kratokselta. Kratos palaa kohtalottarien temppeliin ja matkustaa aikaan jolloin titaanit taistelivat jumalia vastaan. Kratos kertoo Gaialle, ettei nyt ole sopiva aika. Kratos ottaa titaanit mukaansa ja siirtää kaikki nykyaikaan Olymposvuorelle.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aseet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäisen God of Warin tapaan Kratos saa pelin aikana uusia aseita ja taikoja. Aseita ja taikoja kehitetään vihollisista ja arkuista saatavilla punaisilla palloilla (Red Orbs).

Typhon's Bane on taika, jolla Kraton saa käyttöönsä jousen tapaisen aseen, jota käytetään vihollisten ampumiseen pidempien matkojen päästä.

Kronos' Rage on taika, joka saa sähköä tulemaan kohdasta, jossa taikaa käytetään.

Euryale's Gaze on Euryalen pää, jonka katse muuttaa viholliset kiveksi.

Atlas' Quake on taika, joka saa aikaan maanjäristyksen.

Kratos saa pelin aikana myös kolme muuta asetta, alkuaseiden (Blade’s of Athene) lisäksi.

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Terrence C. Carson  Kratos  
 Linda Hunt  Kertoja, Gaia  
 Michael Clarke Duncan  Atlas  
 Carole Ruggier  Athena  
 Harry Hamlin  Perseus  
 Corey Burton  Zeus  
 Paul Eiding  Theseus  
 Bob Joles  Icarus  
 Leigh-Allyn Baker  Lahkesis  
 Debi Mae West  Atropos  
 Josh Keaton  nuori spartalainen  
 Fred Tatasciore  Typhon  
 Susan Silo  Clotho  
 Alan Oppenheimer  Prometheus  

[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. The Voices of God of War II (Arkistoitu – Internet Archive) voicechasers.com Viitattu 17.4.2016 (englanniksi)