Ero sivun ”Chad Vader” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
TXiKiBoT (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 13: Rivi 13:
ensimmäinen esitys = [[20. helmikuuta]] [[2006]] |
ensimmäinen esitys = [[20. helmikuuta]] [[2006]] |
viimeinen esitys = ''jatkuu edelleen''|
viimeinen esitys = ''jatkuu edelleen''|
jaksot = 22 |
jaksot = 23 |
imdb =
imdb =
}}
}}

Versio 5. kesäkuuta 2010 kello 09.26

Chad Vader
Tyyli komediasarja
Kestoaika 4–7 min
Luoja(t) Matt Sloan, Aaron Yonda
Alkuperämaa Yhdysvallat
Verkko YouTube
Esitetty 20. helmikuuta 2006 – jatkuu edelleen
Jaksoja 23
Aiheesta muualla
IMDb

Chad Vader on Tähtien sota -fanien tekemä parodiasarja, jonka on tuottanut Blame Society Productions. Se on saanut suosiota Internetin kautta erityisesti YouTubessa. Sarjaa tehtiin alun perin Channel 101:lle, jossa sen esittäminen lopetettiin kahden jakson jälkeen, mutta tekijät ovat tuottaneet uusia jaksoja itsenäisesti. Ensimmäinen jakso on katsottu pelkästään YouTubessa yli 9 miljoonaa kertaa. Osa neljännestä jaksosta näytettiin Good Morning America -ohjelmassa 12. lokakuuta 2006.

Sarjan ensimmäistä kautta tehtiin kahdeksan jaksoa, joista kaikki ovat 4–7 minuuttia pitkiä. Kahdeksan jaksoa ovat sarjan ensimmäinen kausi. Toinen kausi alkoi YouTubessa 1. helmikuuta 2009 ja siinä oli kymmenen jaksoa. 6. helmikuuta 2010 käynnistyi kolmas kausi.

Sarjan on käsikirjoittanut ja ohjannut Matt Sloan ja Aaron Yonda. Chad Vaderin Empire Market -kohtaukset on kuvattu paikan päällä Willy Street Co-op -kaupassa Madisonissa, Wisconsinissa.[1]

Juoni

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Ensimmäinen kausi

Juoni keskittyy Chad Vaderin ympärille. Chad on Darth Vaderin vähemmän tunnettu ja karismaton veli, joka työskentelee (aluksi) päivävuoropäällikkönä kaupassa nimeltä Empire Market. Chadilla on ongelmia asiakkaiden ja muiden työntekijöiden kanssa. Tarinassa käytetään Star Warsista tuttua dialogia ja ideoita. Chad inhoaa erityisesti Clintiä, kaupan yövuoropäällikköä, joka haluaa päivävuoropäälliköksi. Kaikki suhteet eivät ole kuitenkaan vihan sävyttämiä. Chad on kiintynyt Clarissaan, yhteen elintarvikekaupan kassatytöistä. Tämä on Clintin kanssa nahistelun ohella yksi juonen keskeisistä elementeistä.

Lopulta Chad siirretään yövuoropäälliköksi, koska hän suututti kaupan johtajan. Kyllästyttyään yövuoropäällikön kiroihin Chad vaatii entistä hommaansa takaisin. Kun pomo ei sitä suostu antamaan, päättää Chad neljännessä jaksossa erota kokonaan. Työn loputtua Chad juopottelee baarissa. Chad juttelee baarissa Clarissalle, joka on siellä treffeillä Clintin kanssa. Clarissan puheiden perusteella Chad ymmärtää, että hän on "toivoton tapaus." Hän päätttää tehdä itsemurhan hyppäämällä sillalta. Silloin ilmestyy Obi-Wan Kenobia parodioiva haamu, joka saa (Ihmeellinen on elämä -elokuvan hengessä) Chadin ymmärtämään mahdollisuutensa. Hän päättää hakea muita töitä.

Kuudennessa jaksossa hän käy useilla työpaikoilla, mutta mikään ei onnistu hienosta solmiosta huolimatta. Hän ymmärtää, että elintarvikekaupan työpaikka on tarkoitettu hänelle. Seitsemännessä jaksossa Chad juonii päästäkseen Clintin tilalle kaupan päivävuoropäälliköksi. Hän varastaa Clintin nimilätkän ja kiusaa hämmentyneitä asiakkaita. Juoni onnistuu, ja lopulta Chad kohtaa Clintin silmästä silmään. Kahdeksannessa jaksossa Clint tyrmää Chadin lyömällä tätä päähän. Tällöin Chad menettää uskon omiin kykyihinsä, mutta työkaverit ja ostoksilla olevat ihmiset valavat häneen uskoa. Chad nousee maasta, ja tyrmää Clintin käyttämällä voimaa. Chad saa tekosyyn väitttää johtajalle, että Clintillä on mielenterveyden ongelmia. Johtaja kertoo, että Clintin isä omistaa kaupan, mutta suuren kauppaketjun uskotaan sen. Johtaja päättää erottaa Clintin ja laittaa Chadin hänen tilalleen päivävuoropäälliköksi. Omanarvontuntoinen Chad sopii toiset treffit Clarissan kanssa, ja kaikki on taas mallillaan.

Toinen kausi

Toisella kaudella Empire Marketin omistaja oli myynyt kauppaketjunsa ja tämä johti Chadin pomo-Randyn vaihtamiseen Margaret "Maggie" Mc Calliin, joka vaikuttaa aluksi mukavalta, mutta osoittautuukin tyranniksi. Samalla Chadin henkilökohtainen projekti "vahvempi laser viivakoodinluku systeemi" hajosi ja laukaisi valtavan laser-aallon ilmaan, josta Maggie suuttui tosissaan.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Viitteet

  1. http://www.splu.net/chadvader.htm Chad Vaderin viralliset nettisivut

Aiheesta muualla