Ero sivun ”Ted Stevens” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 18: Rivi 18:


{{DEFAULTSORT:Stevens, Ted}}
{{DEFAULTSORT:Stevens, Ted}}

[[Luokka:Yhdysvaltalaiset senaattorit]]
[[Luokka:Yhdysvaltain senaatin jäsenet]]


[[da:Ted Stevens]]
[[da:Ted Stevens]]

Versio 25. helmikuuta 2009 kello 18.51

Ted Stevens

Theodore Fulton "Ted" Stevens (s. 18. marraskuuta 1923, Indianapolis, Indiana) on yhdysvaltalainen lakimies ja republikaanisen puolueen poliitikko.

Stevensistä tuli Yhdysvaltain senaattori Alaskasta vuonna 1968, ja hän istui senaatissa vuoteen 2008. Hän asuu nykyisin Girdwoodissa ja hänellä on nykyisenä aviopuolisonaan Catherine. Stevensin ensimmäinen vaimo Ann Mary os. Cherrington kuoli lento-onnettomuudessa Anchoragessa vuonna 1978.

Stevens on nimetty "Vuosisadan alaskalaiseksi" 2000. Samana vuonna Alaskan parlamentti nimesi Anchoragen lentokentän Ted Stevens Anchorage International Airportiksi.

Senaattorina Stevens on puolustanut osavaltionsa etuja mm. erilaisissa infrastruktuurihankkeissa, kuten satojen miljoonien dollarien Gravina Island Bridge ja Knik Arm Bridge, joita kriitikot pitävät kotiinpäinvetämisenä. Vuonna 2007 Stevens lisäsi budjettiin 3,5 miljoonaa varoja lentokentän rakentamiseksi sadan vakituisen asukkaan Akutanin saarelle Aleuteilla.

Stevens saavutti nettimainetta lausunnoillaan, kun hän puolusti network neutralitya ja kuvasi Internetiä sanoilla: "Se ei ole iso rekka. Se on sarja putkia" ("not a big truck," but a "series of tubes"). Lausunnolle ilveiltiin eräissä komedia-talk-show'issa.

Hän toimi Yhdysvaltain senaatin puheenjohtajana pro tempore vuosina 20032007. Stevens tuomittiin lokakuussa 2008, vain viikkoa ennen marraskuun 2008 vaaleja seitsemästä lahjuksenotosta. Hän menetti paikkansa demokraatti Mark Begichille.

Myös Ted Stevensin poika Ben Stevens on republikaanipoliitikko.

Malline:Tynkä/Yhdysvaltalainen poliitikko