Ero sivun ”Hyvinkään kaupunginkirjasto” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Katja V (keskustelu | muokkaukset)
pEi muokkausyhteenvetoa
kh
Rivi 1: Rivi 1:
[[Kuva:Paakirjasto2.jpg|thumb|300px|Hyvinkään kaupunginkirjasto]]
[[Tiedosto:Paakirjasto2.jpg|thumb|300px|Hyvinkään kaupunginkirjasto]]
'''Hyvinkään kaupunginkirjasto''' on perustettu vuonna 1921.

'''[[Hyvinkää]]n kaupunginkirjasto''' on perustettu vuonna 1921. Raimo ja Ilmo Valjakan suunnittelema pääkirjastorakennus valmistui vuonna 1968. Kirjastorakennuksen peruskorjaus ja laajennus valmistuivat 2002.


==Palvelut==
==Palvelut==
Kirjastosta löydät kirjojen ja sanoma- ja aikakauslehtien lisäksi musiikkia, elokuvia, äänikirjoja ja kielikursseja. Pääkirjaston käsikirjastossa on eri alojen hakuteoksia, tietosanakirjoja ja matrikkeleita. Pidämme yllä kotiseutukokoelmaa, johon kerätään Hyvinkäätä käsittelevää materiaalia. Kotiseutukokoelman aineisto on viety [http://www.hyrinet.fi/index.asp?id=d114eb26ebe942568f82c14b1bb411bc Apila-tietokantaan].
Kirjastossa on kirjakokoelmien ohella sanoma- ja aikakauslehtiä, musiikkia, elokuvia, äänikirjoja ja kielikursseja. Pääkirjaston käsikirjastossa on hakuteoksia, tietosanakirjoja ja matrikkeleita. Lisäksi krjaston kotiseutukokoelmaan kerätään Hyvinkäätä käsittelevää materiaalia.Kotiseutukokoelman aineisto on viety<ref>[http://www.hyrinet.fi/index.asp?id=d114eb26ebe942568f82c14b1bb411bc Apila-tietokantaan]</ref>. Kirjastossa on opintolukusali ja internetsalissa tietokoneita internetin käyttöä varten.

Kirjasto tarjoaa asiakkaiden käyttöön myös opintolukusalin sekä tietokoneita Internetin käyttöä varten. Kirjastoissa järjestetään näyttelyitä ja erilaisia tilaisuuksia, satutunteja, tietokonekursseja ja tiedonhaun opetusta. Näyttelytiloista ei peritä vuokraa. Kirjaston kokoushuonetta vuokrataan myös ulkopuolisille toimijoille. Kulloinkin voimassa olevat käyttösäännöt, tilojen kuvaukset ja yhteystiedot löytyvät [http://www.hyvinkaa.fi/kirjasto kirjaston kotisivuilta].


Kirjastoissa järjestetään näyttelyitä ja erilaisia tilaisuuksia, satutunteja, tietokonekursseja ja tiedonhaun opetusta. Kirjasto kuuluu
[[Ratamo-verkkoon]] kanssamme kuuluvat [[Riihimäki]], [[Hausjärvi]] ja [[Nurmijärvi]]. Aineistorekisterimme on yhteinen, joten sama kortti käy kaikissa näissä kirjastoissa.
Ratamo-verkkoon, johon kuuluvat myös [[Riihimäki]], [[Hausjärvi]] ja [[Nurmijärvi]]. Pääkirjaston lisäksi kirjastolla on toimipisteet [[Hakala (Hyvinkää)|Hakalassa]] ja [[Paavola (Hyvinkää)|Paavolassa]] sekä [[kirjastoauto]]palveluja.


==Rakennus==
Pääkirjaston lisäksi kirjastolla on toimipisteet myös [[Hakala]]n ja [[Paavola]]n kaupunginosissa. [[Kirjastoauto]]palvelut ostetaan Hausjärven ja Lopen kunnilta. Aikataulut ja pysäkit löytyvät kirjaston kotisivuilta.
[[Raimo Valjakka|Raimo]] ja [[Ilmo Valjakka|Ilmo Valjakan]] suunnittelema pääkirjastorakennus valmistui vuonna 1968. Kirjastorakennuksen peruskorjaus ja laajennus valmistuivat 2002.


==Lähteet==
{{Viitteet}}
==Aiheesta muualla==
==Aiheesta muualla==
* [http://www.hyvinkaa.fi/kirjasto Kirjaston kotisivut]
* [http://www.hyvinkaa.fi/kirjasto Kirjaston kotisivut]
* [http://ratamo.kirjas.to:8005/Intro?formid=find2 Webkirjasto]
* [http://ratamo.kirjas.to:8005/Intro?formid=find2 Webkirjasto]


[[Luokka:Hyvinkää|Kaupunginkirjasto]]
[[Luokka:Suomen kirjastot]]
[[Luokka:Suomen kirjastot]]
[[Luokka:Hyvinkää]]

Versio 14. tammikuuta 2009 kello 15.20

Tiedosto:Paakirjasto2.jpg
Hyvinkään kaupunginkirjasto

Hyvinkään kaupunginkirjasto on perustettu vuonna 1921.

Palvelut

Kirjastossa on kirjakokoelmien ohella sanoma- ja aikakauslehtiä, musiikkia, elokuvia, äänikirjoja ja kielikursseja. Pääkirjaston käsikirjastossa on hakuteoksia, tietosanakirjoja ja matrikkeleita. Lisäksi krjaston kotiseutukokoelmaan kerätään Hyvinkäätä käsittelevää materiaalia.Kotiseutukokoelman aineisto on viety[1]. Kirjastossa on opintolukusali ja internetsalissa tietokoneita internetin käyttöä varten.

Kirjastoissa järjestetään näyttelyitä ja erilaisia tilaisuuksia, satutunteja, tietokonekursseja ja tiedonhaun opetusta. Kirjasto kuuluu Ratamo-verkkoon, johon kuuluvat myös Riihimäki, Hausjärvi ja Nurmijärvi. Pääkirjaston lisäksi kirjastolla on toimipisteet Hakalassa ja Paavolassa sekä kirjastoautopalveluja.

Rakennus

Raimo ja Ilmo Valjakan suunnittelema pääkirjastorakennus valmistui vuonna 1968. Kirjastorakennuksen peruskorjaus ja laajennus valmistuivat 2002.

Lähteet

Aiheesta muualla