Ero sivun ”Dumle” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Käyttäjän Retromies (keskustelu) muokkaus 4223220 kumottiin
fiks
Rivi 1: Rivi 1:
'''Dumle''' on [[Fazer]]in tekemä suosittu makeinen, joka julkaistiin ensimmäisenä tikkarina Ruotsiin vuonna 1945 ja Suomeen vuonna [[1985]]. Suomessa pusseissa myytävä Dumle julkaistiin vuonna [[1988]].
'''Dumle''' on [[Cloetta Fazer]]in valmistama makeinen, joka julkaistiin alunperin [[tikkukaramelli]]na [[Ruotsi]]ssa vuonna [[1945]]. Suomeen tikkukaramelli tuli vuonna 1985. Vuonna [[1987]] julkaistiin Dumle-makeispussi, joka sisälsi pehmeitä toffeemakeisia. Tuotemerkistä on tehty myöhemmin lukuisia erilaisia tuotteita, muun muassa [[suklaapatukka]], [[jäätelö]] ja suklaa-[[joulukalenteri]]. <ref>http://www.dumle.fi/fi/Tietoja-Dumlesta.aspx</ref>
Dumlesta on tehty myös 350 [[gramma]]n makeissekoitus, jossa on tavallisia Dumle-karkkeja, [[Lakritsin]] makuisia ja [[Mangon]] makuisia. Dumlesta on tehty myös [[Dumle Snacks]] [[Suklaapatukka]] ja [[joulukalenteri]].


==Lähdeviitteet==
{{Viitteet}}

==Aiheesta muualla==
* [http://www.dumle.fi Dumlen suomalaiset sivut]


{{tynkä/Ruoka}}
{{tynkä/Ruoka}}

[[Luokka:Makeismerkit]]

[[sv:Dumle]]

Versio 8. lokakuuta 2008 kello 09.47

Dumle on Cloetta Fazerin valmistama makeinen, joka julkaistiin alunperin tikkukaramellina Ruotsissa vuonna 1945. Suomeen tikkukaramelli tuli vuonna 1985. Vuonna 1987 julkaistiin Dumle-makeispussi, joka sisälsi pehmeitä toffeemakeisia. Tuotemerkistä on tehty myöhemmin lukuisia erilaisia tuotteita, muun muassa suklaapatukka, jäätelö ja suklaa-joulukalenteri. [1]

Lähdeviitteet

Aiheesta muualla

Tämä ruokaan, juomiin, ravintoon tai ruoanlaittoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.