Ero sivun ”Solomon Asch” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1 276 merkkiä lisätty ,  12 vuotta sitten
p
Käyttäjän 213.250.113.121 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän Samulili tekemään versioon.
p (Käyttäjän 213.250.113.121 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän Samulili tekemään versioon.)
'''Solomon E. Asch''' ([[14. syyskuuta]] [[1907]] - [[20. helmikuuta]] [[1996]]) oli yhdysvaltalainen [[psykiatria|psykiatri]] ja [[sosiaalipsykologia|sosiologisen psykologian]] pioneeri.
HASITAKA YLLÄ_PITO VITTU(
 
Hän syntyi [[Varsova]]ssa Puolassa. 1920 hän muutti Yhdysvaltoihin, missä hän suoritti [[New Yorkin yliopisto]]ssa [[alempi korkeakoulututkinto|alemman korkeakoulututkinnon]]. [[Ylempi korkeakoulututkinto|Ylemmän tutkinnon]] hän suoritti [[Columbian yliopisto]]ssa 1930 ja tohtorin tutkinnon 1932. Asch toimi [[psykologia]]n [[professori]]na [[Swarthmoren yliopisto]]ssa 19 vuotta. Siellä hän työskenteli muun muassa [[Wolfgang Köhler]]in kanssa.
 
Asch tuli kuuluisaksi 1950-luvulla kokeista, jotka osoittivat, miten [[sosiaalinen paine]] saa ihmisen uskomaan selvästi väärän näkemyksen oikeaksi.
 
Asch innoitti kiistanalaista psykologia [[Stanley Milgram]]mia ja valvoi hänen [[väitöskirja|tohtorinväitöstään]] [[Harvardin yliopisto]]ssa.
 
== Aiheesta muualla ==
* [http://www.psych.upenn.edu/sacsec/ The Solomon Asch Center for Study of Ethnopolitical Conflict]{{en}}
 
[[Luokka:Yhdysvaltalaiset psykologit|Asch, Solomon]]
 
[[de:Solomon Asch]]
[[en:Solomon Asch]]
[[es:Solomon Asch]]
[[fr:Solomon Asch]]
[[is:Solomon Asch]]
[[it:Solomon Asch]]
[[he:סולומון אש]]
[[ku:Solomon Asch]]
[[hu:Solomon Asch]]
[[nl:Solomon Asch]]

Navigointivalikko